Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΑΙΠΕΔ: Σε πλήρη εξέλιξη η επιθεώρηση και ο έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο συγκρότημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility) του Ταμείου για λογαριασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΟΑΚΑ.

YORW8453.jpg

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορούσε σε υπηρεσίες επιθεώρησης και ελέγχου των μεταλλικών κατασκευών και πολυκαρβονικών φύλλων επικάλυψης των εξής κατασκευών του ΟΑΚΑ:
  • Του στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου.
  • Του στεγάστρου του Ποδηλατοδρομίου.
  • Των δύο εισόδων.
  • Του Τείχους των Εθνών
  • Της Αγοράς.

Σκοπός του ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιείται από εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία, είναι να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί ενδεικτικά να αφορούν σε διαβρώσεις, αποφλοιώσεις σε βαφές, προβλήματα σε συγκολλήσεις, προβλήματα σε κοχλιώσεις, αναρτήρες, κλπ. σε στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών που χρήζουν αντιμετώπισης, συντήρησης και αποκατάστασης, καθώς και σε προβλήματα στα πολυκαρβονικά φύλλα, στις βάσεις στήριξης τους και στα υλικά στεγανοποίησης και σφράγισης αυτών. Η επιθεώρηση θα αναδείξει επίσης αφενός τυχόν απαιτούμενες μελέτες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης και αφετέρου τις ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης υλοποίησης που θα ακολουθήσει.
DJI_0488.jpg

Το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε σύμβαση στις 21 Νοεμβρίου 2022 με την κοινοπραξία Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Κ.ΦΑΡΡΟΣ ΔΟΜΗ Α.Ε. – Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε που ανέλαβε το έργο, προϋπολογισμού 1,79 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Παράλληλα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ξεχωριστός διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ, με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ, ο οποίος αφορά στην εκπόνηση προμελέτης για εργασίες που συμπεριλαμβάνουν την αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του ΟΑΚΑ. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, για την οποία οι αρχές σχεδιασμού συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία αίσθησης πάρκου με ενίσχυση των χώρων πρασίνου και τη διαμόρφωση χωρών αναψυχής, περιπάτου, άθλησης και ξεκούρασης (π.χ. κιόσκια, πέργκολες) μέσα στο πάρκο. Την προμελέτη θα ακολουθήσει σύμβαση υλοποίησης με αντικείμενο την οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής και εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του ΟΑΚΑ. Τα έργα εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
DJI_0467.jpg

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο πνοής του εκσυγχρονισμού και της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ: του Ολυμπιακού μας πλούτου και αθλητικού τοπόσημου της χώρας μας.
Είμαστε απολύτως συνεπείς σε όσα δεσμευόμαστε και τηρούμε τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια ελέγχονται εξονυχιστικά οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα», ώστε να προκύψουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασής τους.
Παράλληλα, εξελίσσεται τάχιστα και η προμελέτη για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση, με την αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού μας Συγκροτήματος.

DJI_0422.jpg

Και μαζί με τα υπόλοιπα χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να καταστήσουν το ΟΑΚΑ αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, προς όφελος της αθλητικής μας οικογένειας και όλης της κοινωνίας. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την εισφορά της πολύτιμης εμπειρίας και της κατάρτισής τους, καθώς και τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ για την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία και τη θετική εμπειρία που διαθέτει σε σύνθετα έργα, ολοκλήρωσε με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον διαγωνισμό για την επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ, με τον οποίον ανοίγει ο δρόμος για τη συντήρηση και τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτής της εμβληματικής δημόσιας υποδομής. Παράλληλα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο διαγωνισμός που αφορά στη μελέτη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά το ΟΑΚΑ προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των πολιτών».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.