Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φτιάχνουν καύσιμο από πλαστικά απόβλητα -Ο νέος επαναστατικός τρόπος


GTnews

Recommended Posts

Την ανακύκλωση των πλαστικών από μία διαφορετική οπτική βλέπει μια start up εταιρεία από τη Γαλλία, η οποία θέλει να παράγει καύσιμα από πλαστικά. Το πλαστικό είναι ένα από τα παράγωγα του πετρελαίου και στη Γαλλία δουλεύουν ήδη πάνω στην αντιστροφή της διαδικασίας για να παράξουν καύσιμα από χρησιμοποιημένο πλαστικό. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στις θάλασσες και τις χωματερές και η γαλλική Earthwake θέλει να το σταματήσει αυτό δημιουργώντας διπλό όφελος και για την αυτοκινητοβιομηχανία.

ftiaxnoun-kausimo-apo-plastika-02.jpg.0c6c8d7a9123308bf599266800d0b47c.jpg

 

Η Earthwake είναι πνευματικό τέκνο του Γάλλου ηθοποιού Samuel Le Bihan και του επιχειρηματία François Danel, οι οποίοι, σε συνεργασία με τον εφευρέτη Christofer Costes και μια ομάδα από τεχνικούς, δημιούργησαν την συσκευή πυρόλυσης ονόματι Chrysalis.

Η πυρόλυση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται από τα διυλιστήρια πετρελαίου για την παραγωγή ελαφρύτερων υδρογονανθράκων όπως είναι η βενζίνη και η κηροζίνη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η «πρώτη ύλη» είναι το πλαστικό.

Μέσω της πυρόλυσης που πραγματοποιεί το Chrysalis, τα πλαστικά απόβλητα μετατρέπονται σε αέριο καύσιμο, ένα μέρος του οποίου χρησιμοποιείται έπειτα για την τροφοδότηση της ίδιας της συσκευής και αυτό εξοικονομεί ενέργεια κατά την παραγωγή του έως και 80%.

ftiaxnoun-kausimo-apo-plastika-03.jpg.6e52645c5f8aa4739787748250c7036b.jpg

Ο Samuel Le Bihan της Earthwake

Τελικά το Chrysalis παράγει εκ νέου πετρέλαιο, με έναν τρόπο που είναι λιγότερο ρυπογόνος έναντι της έναντι της άντλησης του ορυκτού καυσίμου, αφού σύμφωνα με τους Γάλλους στα οφέλη συνυπολογίζεται και η ανακύκλωση των πλαστικών αποβλήτων. Από 40 κιλά πλαστικών το Chrysalis παράγει 40 λίτρα diesel.

Η συσκευή της Earthwake έχει ήδη πείσει μερικούς μεγάλους επενδυτές να προσφέρουν τα χρήματά τους ώστε να εξελιχθεί και να μπορεί να παράγει diesel σε βιομηχανική κλίμακα, μεταξύ των οποίων είναι και η Credit Agricol.

Παράλληλα σημαντικά είναι τα οφέλη και στον τομέα του κόστους αφού οι Γάλλοι κάνουν λόγο για τιμή ανά λίτρο που δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά του ευρώ. Ένα λιγότερο ρυπογόνο στην παραγωγή του diesel, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ενδιάμεσο στάδιο στα βαρέα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους έως ότου ο πλανήτης φτάσει στον στόχο της ανθρακικής ουδετερότητας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.