Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαίτηση για θέσεις στάθμευσης σε εκτός σχεδίου


ecot

Recommended Posts

Δεν είναι το ζήτημα μόνο αυτό που αφορά τις οικοδομικές εργασίες. Αυτές αναλόγως ποιες είναι θα ανήκουν είτε στις εργασίες μικρής κλίμακας (π.χ απλή συρματοπερίφραξη) είτε σε αυτές που απαιτούν άδεια δόμησης (μόνιμη κατασκευή οικίσκου). Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι αν απαιτούνται τα αντίστοιχα δικαιολογητικά  λειτουργίας όπως σε ένα υπαίθριο σταθμό. Ξεκινώ από το πιο βασικό που είναι η έγκριση εισόδου-εξόδου ή κυκλοφοριακής σύνδεσης. Μετά σχέδιο χωροθέτησης των θέσεων με τους απαιτούμενους διαδρόμους ελιγμών;

 Επιπροσθέτως, θα απαιτηθεί η τοποθέτηση πυροσβεστήρων;

Θα χρειαστεί μελέτη ηλεκτροφωτισμού εφόσον ο χώρος λειτουργεί μετά τις 6 το απόγευμα; 

Η γνώμη μου είναι πως αν θέλει μια τέτοια χρήση, ακόμη και αν αυτή αφορά υποβοήθηση του κύριου χώρου στάθμευσης της επιχείρησης σε διπλανό οικόπεδο θα πρέπει να ληφθεί κάποια αντίστοιχη άδεια και δεν έχει σχέση το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει δραστηριότητα από φορολογικής άποψης. Μιλάμε για 100 αυτοκίνητα να μπαινοβγαίνουν σε ένα χώρο (κατά τα γραφόμενα στο αρχικό μήνυμα).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδη μολις τωρα ειδα τυχαια το thread, επιτρεψτε μου να συμπληρωσω καποιες πατρατηρησεις. Για τους Δημους εκτος ηπειρωτικου τμηματος νομου Αττικης που αναφερονται στο ΠΔ 350/96 "επιβαλλεται η εξασφαλιση χωρου σταθμευσης αυτοκινητων" και στις εκτος σχεδιου περιοχες τους. Με τον Ν. 1221/81 προσδιοριζεται οτι οι στεγασμενοι χωροι σταθμευσης δεσμευονται με συμβολαιογραφικη πραξη. Παρεχει ομως και την δυνατοτητα διαμορφωσεως υπαιθριων χωρων σταθμευσης. Βεβαια συμφωνα με τις διαταξεις του N.3741-1929 "Περι ιδιοκτησιας κατ' οροφους" και του ΝΔ.1024/1971 "Περι διηρημενης ιδιοκτησιας επι οικοδομηματων ανεγειρομενων επι ενιαιου οικοπεδου", δεν ειναι δυνατο να συσταθει διαιρεμενη ιδιοκτησια επί ανοικτου χωρου. Κατα συνεπεια δεν ειναι δυνατη η συνταξη συμβολαιου δεσμευσης θεσεως σταθμευσης σε εκτος σχεδιου γηπεδο, ως μη επιτρεπτη κατα τον νομο. Αρα η διαμορφωση των εξωτερικων θεσεων συνιστααται απο πλευρας μελετητη στο να τις απεικονιση και μονον, το οποιο ειναι πντελως αστειο δεδομενου οτι δεν δημιουργει καμμια κατα νομο δεσμευση στον ιδιοκτητη να εφαρμοσει τις υποδειξεις του μηχανικου εφ΄οσον δεν αναφερεται σε καμμια διαταξη να ειναι δεσμευτικες. Τωρα οσον αφορα το πραγματικο μερος της διαταξης: Η δυσμενεστερη περιπτωση καλυψης/δομησης ειναι αυτη της βιομηχανιας, η οποια δυναται να καλυψη εως και 30% του γηπεδου. Η δυσμενεστερη περιπτωση δεσμευσης θεσεων (αν δεν υπαρχει αποφαση Νομαρχη) ειναι μια θεση ανα 100 m2 κτιριου. Μια θεση σταθμευσης οριζεται κατα ΓΟΚ ως 10.13 m2 Αρα η απαιτουμενη συνολικη επιφανεια υπαιθριων χωρων σταθμευσης θα ειναι (10,13/100)xσ.δ=0,09.Αφου ομως εκ του νομου ο ακαλυπτος χωρος ειναι >70% (0,7), για ποιο λογω ασχολουμαστε με το θεμα και εμεις και οι υπαλληλοι αλλα και προπαντως οι νομοθετες?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Σχεδιάζω κατοικία εκτός σχεδίου και θέλω μέσα στο γήπεδο να δημιουργήσω 4 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης με σύστημα σκίασης ώστε να υπάρχει εγκατάσταση φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συμφωνα με το ΝΟΚ επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριων θέσεων στάθμευσης στον ακάλυπτο (Άρθρο 17, παρ. 7 ιδ) και συστήματα σκίασης των υπαίθριων θέσεων στάθμευσης (Άρθρο 17, παρ. 7 ιε) με έγκριση ΣΑ. 

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω , τι ορίζεται ως σύστημα σκίασης της υπαίθριας θέσης στάθμευσης ; Υπάρχει κάποια φωτό που θα μπορούσε να βοηθήσει ; Θα μπορούσε να είναι και ένα στέγαστρο ;  Υπάρχουν κάπου προδιαγραφές για τις υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και τα σκίαστρα τους ;

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.