Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εννέα ενεργειακοί κολοσσοί προειδοποιούν: Οι ΑΠΕ χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και κεφάλαια


Engineer

Recommended Posts

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες προειδοποιούν ότι οι ΑΠΕ χρειάζονται πολιτική, χρηματοδοτική υποστήριξη για να παραμείνουν σε καλό δρόμο, σύμφωνα με το Reuters.

Η υπεράκτια βιομηχανία ΑΠΕ της Ευρώπης δεν είναι αρκετά μεγάλη για να επιτύχει τους στόχους των κυβερνήσεων για ταχεία επέκταση της πράσινης ενέργειας και απαιτεί άλμα στην πολιτική υποστήριξη και χρηματοδότηση για να μπει σε καλό δρόμο, δήλωσαν ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου τη Δευτέρα 24/4, όπως μεταφέρει το Reuters.

Το κοινό κάλεσμα των εταιρειών έρχεται καθώς ηγέτες από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Οστάνδη του Βελγίου τη Δευτέρα, για να δεσμευτούν ότι θα υπερτετραπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική δυναμικότητα στη Βόρεια Θάλασσα έως το 2030.

«Ο κλάδος μας δεν είναι αρκετά μεγάλος σήμερα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις των εννέα κυβερνήσεων και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και ανανεώσιμες πηγές υδρογόνου», ανέφεραν περισσότερες από 100 εταιρείες και βιομηχανικοί όμιλοι σε κοινή δήλωση, προσθέτοντας ότι «θα κάνουν ό,τι μπορούμε «για να διασφαλιστεί ότι θα κατασκευαστούν νέα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες μπορούν να παράγουν 7 GW υπεράκτιου ανέμου ετησίως, δήλωσαν οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων οι ενεργειακές εταιρείες Orsted, Shell και Equinor, κατασκευαστής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, βρετανική National Grid, κατασκευαστής εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου Nel και βιομηχανικός όμιλος Wind Europe.

Η επίτευξη των στόχων των χωρών θα απαιτήσει την προσθήκη περισσότερων από 20 GW ετησίως σε λίγα χρόνια, είπαν.
Οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις στα ευρωπαϊκά υπεράκτια αιολικά πάρκα βυθίστηκαν το 2022, καθώς οι προγραμματιστές αντιμετώπισαν υψηλό πληθωρισμό, ραγδαία αύξηση των επιτοκίων, αυξημένα τέλη μίσθωσης βυθού και ασταθείς αγορές ενέργειας.

Οι επενδύσεις έχουν ανακάμψει μέχρι στιγμής φέτος, αλλά οι εταιρείες είπαν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη, διαφορετικά ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης θα μπορούσε να δυσκολευτεί να προσφέρει την απαιτούμενη κατασκευή για να πετύχει στόχους - αυξάνοντας τον κίνδυνο αυξημένης εξάρτησης από εισαγόμενα ανταλλακτικά.
Οι εταιρείες ζήτησαν αυξημένη κρατική και κοινοτική χρηματοδότηση για την επέκταση της ευρωπαϊκής κατασκευής εξαρτημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τιμές με δείκτη πληθωρισμού σε κρατικές δημοπρασίες για την υποστήριξη των αιολικών πάρκων.

Οι εταιρείες προειδοποίησαν την ΕΕ να μην επεκτείνει το ανώτατο όριο στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών, το οποίο πρόκειται να λήξει τον Ιούνιο.
Το σύστημα εισήχθη πέρυσι για να ανακτήσει μετρητά από τις αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και να τα επιστρέψει στους καταναλωτές, αλλά αντιτάχθηκε από τη βιομηχανία που είπε ότι αποθάρρυνε τους επενδυτές.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.