Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θορυβώδη ψυκτικά μοτέρ στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικιών


gantsa

Recommended Posts

Άνοιγει αναψυκτήριο γνωστής πολυεθνικής στη γωνία κατοικημένου οικοδομικού τετραγώνου. Η εταιρία θεώρησε καλό να τοποθετήσει τα μοτέρ των ψυγείων στον ακάλυπτο και στο δώμα (μονοόροφο κτίσμα). Ο ακάλυπτος και το δόμα ανήκουν στον ακάλυπτο 5 πολυκατοικιών. Ο θόρυβος των μοτέρ εκτονώνεται μέσα στον ακάλυπτο και δεδομένου οτι το κατάστημα λειτουργεί επι 24ωρου βάσεως, δημιουργεί προβλήματα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες (την ημέρα προστίθεται στον υπ’αρχοντα θόρυβο του δρόμου και δεν ξεχωρίζεται) .

Πώς αντιμετωπίζει ο ΓΟΚ τη περίπτωση της εγκατάστασης αυτής;

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν η χρήση του δώματος και του ακάλυπτου είναι κοινόχρηστη ή όχι? αυτό θα το δείς από αδεια και κανονισμό κτιρίου.

 

επίσης δεν κατάλαβα εγώ πώς το δώμα ενός μονόροφου ανήκει σε ακάλυπτο 5 πολυκατοικιών. Δεν μας το εξηγείς λιγάκι?

 

Όσο για τον θόρυβο, μάλλον στο υγειονομικό θα σου πουν τα όρια των ντεσιμπελ και φαντάζομαι αν τους καλέσεις θα τα μετρήσουν αλλά πριν φτάσεις εκεί έχεις πολλά να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω αν η άδεια είναι κοινόχρηστη, πάντως το μαγαζί έχει συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη για την εγκατάσταση.

 

Λέγοντας "ανήκει" εννοώ οτι επικοινωνούν οπτικά+ηχητικά. Ισως ήταν καλύτερα να πώ εφάπτεται.

Link to comment
Share on other sites

Gantsa, οποιαδήποτε συμφωνία και αν υπάρχει μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη για τον ακάλυπτο, σε όποιον και αν ανήκει είναι σίγουρο ότι ο θόρυβος δεν πρέπει να ξεπερνά κάποια όρια. Θα πρέπει να απευθυνθείς στην αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος και να ζητήσεις έλεγχο του θορύβου (να γίνει δηλαδή ηχομέτρηση), καθώς και έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων της δραστηριότητας που ασκείται. Για παν ενδεχόμενο κάνε και μια κοινοποίηση στη διεύθυνση υγιεινής και στη διεύθυνση ανάπτυξης. Κανονικά υπεύθυνη είναι η αδειοδοτούσα αρχή (σύμφωνα πάντα με τον 1650/1986).

Link to comment
Share on other sites

πρίν φωνάξεις το ιππικό μήπως πρέπει να πας να μιλήσεις σε κάποιον σχετικό (όχι απαραίτητα στο κατάστημα αφού δεν θα βρεις κανεναν υπεύθυνο αλλά ίσως σε γραφείο της εταιρείας της πολυεθνικής που λες) και να ενημερώσεις για το προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον howard_roak. Κατ'αρχήν πήγαινε να μιλήσεις στους υπευθύνους του καταστήματος και μετά (αν δεν τα βρείτε) πας αμέσως στην αστυνομία. Η αστυνομία είναι το πλέον αρμόδιο όργανο για την περίπτωση σου. Πάντως δες αν έχει και καμιά παράβαση το μαγαζάκι για να μπορείς να πατήσεις κάπου αν σου κάνουν τους μάγκες.

Link to comment
Share on other sites

μα δεν υπάρχει περίπτωση υγειονομικό να μην έχει λαδιές. Γιαυτό λέω, να γίνει μια προσπάθεια να βγάλει ακρη στο πολιτισμένο νεοελληνικό στυλ πριν αρχισουν τα οργανα - επειδη θα έχουν σίγουρα λερωμένη φωλίτσα κάτι θα κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

εχω και εγω παρομοιο προβλημα....θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι δεν γνωριζω καθολου πως πρεπει να κινηθω...

μενω σε ενα τουριστικο χωριο,μπροστα απο το σπιτι μου ανοιξε μαναβικο και εφτιαξαν εντος του καταστηματος ενα τεραστιο δωματιο ψυγειο.εβγαλαν ομως το μοτερ,το οποιο εχει δυο ελικες,εξω απο το καταστημα τους στον τοιχο ο οποιος ειναι απο την μερια του υπνοδωματιου μου.οταν παιρνουν μπροστα οι ελικες ο θορυβος ειναι τεραστιος.τους ειπα να λυσουμε το προβλημα με καποια ηχομονωση ισως η διαφορετικα να το μεταφερουν στην τεραστια αυλη τους αλλα μου απαντησαν οτι εχουν ελεγξει αυτοι το ποσο ακουγεται εξω απο την μπαλκονοπορτα μου και θεωρουν οτι δεν ενοχλει...

να σας πω οτι στην εξωτερικη μερια του στην οποια εβγαλαν το μοτερ δεν εχουν καμια δικαιοδοσια καθως δεν ειναι η αυλη τους αλλα ενα περασμα κοινοχρηστο απο το οποιο εγω και ο ιδιοκτητης που τους νοικιασε το οικημα παμε στα σπιτια μας.

μπορω να κανω κατι για να βρω το δικιο μου?και αν ναι,πως πρεπει να κινηθω?

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.