Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικό: 360 – 370 εκατ. ευρώ το κόστος κατασκευής του Riviera Tower


Engineer

Recommended Posts

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα για τη Lamda από την πώληση των 170 διαμερισμάτων του κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’ του Ελληνικού), υπολογίζονται σε 625 εκατ. ευρώ. 

Στην επόμενη φάση πέρασε χθες μια από τις εμβληματικές αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, ο οικιστικός πύργος, Riviera Tower, με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του, μεταξύ Lamda και Bouygues Batiment International – Intrakat.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτηριακό έργο κατοικιών που έχει δρομολογηθεί στη χώρα μας, ενώ θα αποτελέσει το ψηλότερο «πράσινο» πολυώροφο κτήριο στη Μεσόγειο, (200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας) με το κόστος του να εκτιμάται σε περίπου 360 με 370 εκατ. ευρώ.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα για τη Lamda από την πώληση των 170 διαμερισμάτων του κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’ του Ελληνικού), υπολογίζονται σε 625 εκατ. ευρώ.

Βάσει στοιχείων της Lamda έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 133 διαμερίσματα (78% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε περίπου 75 εκατ. (αφορά την καταβολή 20% του τιμήματος).

Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 22 διαμερίσματα (13% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 22 διαμερίσματα καθώς και για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα (για τα οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές) αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.

Σύμφωνα επίσης με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Lamda ο Riviera Tower, που έχει σχεδιαστεί από το φημισμένο διεθνώς αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, θα «ανέβει» στο επίπεδο του ισογείου (λόμπι) το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ορατοί οι πρώτοι όροφοι.

Η κοινοπραξία Bouygues – Intrakat αρχικά επελέγη για την προετοιμασία και τις πρόδρομες εργασίες αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου υπό την ιδιότητα του Early Works Contractor (EWC).

Χθες υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του από τον διευθύνων σύμβουλο της Lamda, Οδυσσέα Αθανασίου, τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Intrakat, Αλέξανδρο Εξάρχου και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της Bouygues, Christophe Petit.

Η Bouygues είναι κορυφαία παγκοσμίως κατασκευαστική εταιρεία με  εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή ψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Case study ασχήμιας και παραδείγματος προς αποφυγήν. Φαίνεται και από το 3D η ασχήμια και ποσο ξένο σώμα φαίνεται. Μονο και μόνο για να ικανοποιηθουν οι ορέξεις κάποιων εκατομμυρίουχων.  

Με ένα κτήριο βγήκε το 50% του κόστους εκμετάλλευσης του Ελληνικού. Αυτα είναι business. Να δούμε στο τέλος την χασούρα του δημοσίου, πόσο θα φτάσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.