Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο κανονισμός για την επαναχρησιμοποίηση νερού και κατευθυντήριες γραμμές


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύθηκε το κείμενο του Κανονισμού 2020/741 για την Επαναχρησιμοποίηση Υδάτων στα αγγλικά καθώς και η ελληνική μετάφραση.

-Κανονισμός (ΕΕ) 2020/741 της Επιτροπής της 25ης Μαΐου 2020 σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων

-Κατευθυντήριες γραμμές για τη στήριξη της εφαρμογής του κανονισμού 2020/741 σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων.

Ο Κανονισμός εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που επεξεργασμένα αστικά λύματα επαναχρησιμοποιούνται για γεωργική άρδευση, ανεξάρτητα από τον ισοδύναμο πληθυσμό των οικισμών που εξυπηρετούνται από την εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ακόμα και για <2.000 ι.κ.).

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του Κανονισμού ξεκινάει στις 26.06.2023. Το επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης και η έκδοση εξουσιοδοτικής πράξης σχετικά με την Διαχείριση Κινδύνου.

Εν όψει της έναρξης εφαρμογής του Κανονισμού και για την καλύτερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, παρακαλούμε για την προώθηση του παρόντος σε όσους Δήμους, ΔΕΥΑ και λοιπούς φορείς είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων, είτε η επεξεργασμένη εκροή αξιοποιείται ήδη για άρδευση καλλιεργειών είτε όχι και ανεξάρτητα από το μέγεθος των οικισμών που εξυπηρετούν. 

Κανονισμός με τις απαιτήσεις για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων 2020 741.pdf

Κατευθυντήριες Γραμμές για τον κανονισμό για την επαναχρησιμοποίηση υδάτων.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.