Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο συνδυασμός εισαγωγών ενέργειας με υπερπαραγωγή των ΑΠΕ απειλεί την ευστάθεια του συστήματος


Engineer

Recommended Posts

Παγιώνονται και αυξάνονται οι περικοπές των ΑΠΕ προκειμένου να διατηρηθεί η ευστάθεια του συστήματος.

Ο συνδυασμός χαμηλής ζήτησης, συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα πάνω από 62%  και αυξημένων εισαγωγών την περασμένη Κυριακή, υποχρέωσε τον ΑΔΜΗΕ να περικόψει την παραγωγή αιολικών τις απογευματινές ώρες, όταν ξαφνικά οι εισαγωγές ρεύματος από σχεδόν μηδενικές έφτασαν τα 1500 MW.

Oι εισαγωγές που ακολουθούν τη ροή παραγωγής των φωτοβλταϊκών εγχέοντας στο ελληνικό σύστημα ενέργεια, συνήθως τις ώρες που πέφτει η παραγωγή τους και οι τιμές ανεβαίνουν, έριξαν μαζικά στο σύστημα 1500 MW προκαλώντας συνθήκες αστάθειας, αφού την ίδια ώρα είχε υποχωρήσει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών αλλά ήταν αυξημένη η παραγωγή των αιολικών λόγω ανέμων, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί.

Ετσι και προκειμένου να διατηρηθεί η ευστάθεια του συστήματος ο ΑΔΜΗΕ πέταξε εκτός αρκετά πράσινα μεγαβάτ από την παραγωγή των αιολικών πάρκων. Περικοπές πράσινης παραγωγής είχαν γίνει και νωρίτερα γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν είχε αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.