Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΑΔΕ: Πότε οι πωλήσεις ακινητων απο ιδιώτη θεωρουνται επιχειρηματικη δραστηριότητα


Recommended Posts

Δηλαδή Δημήτρη, μιλάμε για καθαρή ληστεία, όταν έρχεται το κράτος σε καθόλα νόμιμη πώληση ακινήτου, όπου δε φτάνει που έχει πληρωθεί φόρος μεταβίβασης και εισφορά υπέρ Δήμου, θέλει να εισπράξει και φόρο από την υπεραξία μεταξύ αξίας κτήσης και αξίας πώλησης και μάλιστα με την δυσμενή φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων και με συμπληρωματικούς φόρους (πχ φόρος αλληλεγγύης). Από τη μια έχουν αναστείλει τον φόρο υπεραξίας μέχρι τις 31.12.2024 και από την άλλη έρχονται μετά το 2019 και δύνανται να επιβάλλουν φόρο ακόμη και αν κατά την κρίση της φορολογικής διοίκησης μια μεμονωμένη συναλλαγή πώλησης ακινήτου δείχνει ότι έχει αποφέρει κέρδος (τιμή κτήσης μικρότερη από τιμή πώλησης). Πραγματικά έλεος σε αυτή τη χώρα. Σαν αρπακτικά μυρίζουν το θήραμα ( ιδιώτες) για να βάλουν φορολογικά έσοδα στα ταμεία, ενώ τα μεγάλα πορτοφόλια συνεχίζουν ανενόχλητα. Αυτό που θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει δεν είναι το όφελος που θα αποκομίσει ο πωλητής αλλά το πόθεν έσχες του αγοραστή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια ευκαιρία να ανθήσει το μαύρο χρήμα και να χαθούν οι φόροι από τις μεταβιβάσεις( θα είναι σαν φόρος υπεραξίας αλλά δεν θα είναι γιατί έχει πάρει αναστολή τώρα - προφητείες γνωστού άγιου). Με αυτό τον τρόπο κανείς δεν θα δηλώνει τις πραγματικές αξίες ακόμα και στις 3 μεταβιβάσεις που επιτρέπουν ανα 2ετία

Απορώ ποια ιδιοφύϊα τα σκέφτεται όλα αυτά

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή. Σύμφωνα με τα παραπάνω οι συναλλαγές δεν είναι τρεις αλλά δυο. Αν διαβάσετε προσεκτικά λέει ότι από 3 συναλλαγές πώλησης ακινήτων θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα. Όμως, το θέμα είναι ότι κατά την κρίση τους ακόμη και στη μια-μεμονωμένη πώληση εντός διετίας (πχ αγόρασες ένα γήπεδο πριν 2 μήνες βάζοντας ένα τίμημα έστω ΄50.000 Ευρώ και σήμερα το πουλάς 90.000 Ευρώ) μπορούν να πουν ότι σκόπευες να βγάλεις κέρδος και άρα να φορολογηθείς με την "βαριά" φορολογική κλίμακα για κέρδη άνω των 40.000 Ευρώ. 

Το να μη δηλώσουν το πραγματικό τίμημα της πώλησης και να τα πάρουν τα υπόλοιπα σε μετρητά είναι συνήθης πρακτική αλλά όταν τα ποσά είναι σχετικώς μικρά. Για μεγάλα ποσά αν ο άλλος μείνει με 50-100 Κ στα χέρια πως θα μπορέσει να τα βάλει σε τράπεζα; Θα τον τσιμπήσουν. Βεβαίως στην κατασκευή οικοδομών οι πληρωμές με μετρητά είναι καθεστώς, οπότε μια χαρά θα "νομιμοποιηθούν" τα χρήματα σε μεροκάματα μαστόρων και εργατών. Όμως, δεν είναι όλος ο κόσμος κατασκευαστές.

Αυτά αγαπητέ συνάδελφε τα σκέφτονται όσοι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική οικονομία και όσοι δεν έχουν ιδρώσει τη φανέλα να δουλέψουν. Ξεκάθαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.