Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να μάθω κατά πόσο επιτρέπεται η κατασκευή τοίχου (ύψους <1,20μ) ή πεζουλιού στην πρασιά ενός οικοπέδου, κάθετα στις Ο.Γ και Ρ.Γ που να εκτείνεται από το κτίριο (τοποθετημένο επί της Ο.Γ) έως την Ρ.Γ (το οικόπεδο δεν διαθέτει περίφραξη).
Στο σκαρίφημα φαίνεται το εν λόγω τοιχείο. Ο λόγος είναι ο διαχωρισμός και η επέκταση του πλάγιου διαδρόμου έως την Ρ.Γ. Ο πλάγιος αυτός διάδρομος οδηγεί στον πίσω ακάλυπτο που υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και πολλές φορές η είσοδος παρεμποδίζεται από άσχετα σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω στην πρασιά.
Στηριζόμενος στις περ.ιδ) και ιη) της παρ. 1 του άρθρου 30 του Ν.4495 μπορεί να κατασκευαστεί ο εν λόγω τοίχος (ή πεζούλι έστω) και μία τυπική κατασκευή εισόδου οχημάτων προς τον πλάγιο διάδρομο;

 

Σημειώνεται πως το οικόπεδο είναι γωνιακό, δεν διαθέτει περιτοίχηση, το κτίριο εντός είναι διώροφο με καταστήματα στο ισόγειο (με πρόσωπο στην πρασιά όχι στον πλάγιο διάδρομο), τοποθετημένο επί της οικοδομικής γραμμής, με πλάγια απόσταση Δ από το πλαινό όριο και διαθέτει πίσω ακάλυπτο. Τα καταστήματα δεν διαθέτουν αποκλειστική χρήση στην πρασιά ή στον πίσω ακάλυπτο σύμφωνα με Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτηριών και όλοι οι ιδιοκτήτες συναινούν στην κατασκευή του διαχωρισμού αυτού.TOIXOSPRASIA.jpg.1bc3a2eaddec57fad7e252d230e1e339.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.