Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόρια Λέσβου: Η αναδιαμόρφωση σε χώρο παιδείας και καινοτομίας


GTnews

Recommended Posts

Η Μόρια που αποτέλεσε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης την περίοδο 2015-2019 περνά στη νέα εποχή. Αφήνει πίσω της τις εικόνες εκείνης της περιόδου και θα μετατραπεί σε χώρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης του τόπου αλλά και της χώρας. Η μεταβίβαση – παραχώρηση της έκτασης του πρώην ΚΥΤ Μόριας (Στρατοπέδου Παραδέλλη) στον Δήμο Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Στόχος είναι να αποτελέσει την αφετηρία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και να αντιστρέψει τα προβλήματα που δημιούργησε η μεταναστευτική κρίση στη Λέσβο. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συντόνισε όλη τη διαδικασία παραχώρησης του «ΚΥΤ Μόριας» και εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα συζητήσεις, προτάσεις και επιθυμίες του τοπικών φορέων, δηλαδή του Δήμου Μυτιλήνης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο χώρο θα ανεγερθούν:

• Ένα Μουσικό Σχολείο
• Ένα Ειδικό Σχολείο
• Φοιτητική Εστία
• Συνεδριακό Κέντρο
• Κέντρο Καινοτομίας

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον δήμο Μυτιλήνης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται σε κάθε φορέα.

Φωτογραφίες από τη Μόρια όταν ήταν χώρος φιλοξενίας μεταναστών

image00013.webp.7a037ba10f1c6f5f977df3316c827444.webp

image00001_2.webp.64f671c2e99c520b9ea5690968c461d6.webp

Τα βίντεο που δείχνουν την κατάσταση του χώρου πριν και μετά την αναδιαμόρφωση.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.