Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δαπάνη κατασκευής δρόμου από παρόδιους ιδιοκτήτες


Recommended Posts

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Ο δρομος που μενω ειναι χωματοδρομος. Ο δημος δε το φτιαχνει επειδη ειναι εκτος σχεδιου.

Ειπε ενας αντιδημαρχος να φτιαχτει ενα κομματι του δρομου 20 μετρα με μπετο που περναμε ολοι και ειναι κατηφορα και χαλαει.(μπροστα απο το σπιτι μου). Επισης μπορει να βαλει εργατικα κτλ και να πληρωσουμε μπετο 90€/κυβικο για το υπολοιπο κομματι. Βεβαια για να γινει ολο ειναι ισως 200μετρα.

Το πράσινο σπιτι ειναι το δικο μου. Ο δρομος που ειναι μπροστα στα αλλα σπιτια ειναι αδιέξοδο και εχει και εκει ανηφορα.  Εγω δεν εχω πορτα εκει μονο μαντρα. Γενικα 60 μετρα εχω απο την αλλη πλευρα και καμια 20ρια εκει στο αδιεξοδο που ειναι 70 μετρα συνολο(το αδιεξοδο)

Θελουν να φτιαξουν μονο το αδιεξοδο που εχει ανηφορα και χαλαει με δικα μας λεφτα. Το θεμα ειναι πως δε ξερω αν πρεπει να πληρωσω δεδομενου

  • Σε αντιθεση με ολους τους αλλους δε το χρησιμοποιω το δρομο αυτο
  • Προφανως θα γινει χωρις μηχανικο και ενα ωραιο αρπα κολλα οπως γινονται οι δουλειες συνηθως
  • Δε ξερω ποσο καλο γεμισμα θα κανει αν θα βαλει οπλισμο αρκετο κτλ.
  • Αυτοι που μετρησανε ηταν πολυ αισιοδοξοι εγω μετραω πολυ λιγοτερα. Βγαζουν πλατος δρομου πχ 5 μετρα ενω με το ζορι βγαινει 4.

Αξιζει να δωσω 400-450€; Δε ξέρω.

Untitled1.thumb.png.cb7d413fd9e1ef79c53d6f52d1ec8248.png

 

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλό είναι να υπάρχει κάποια μελέτη, διότι, μιας κι έχει κλίση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η απορροή των ομβρίων.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει επίβλεψη ώστε να εκτελεστεί σωστά.

Επί πλέον, ο μηχανικός θα πει αν πρέπει να γίνει τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση (ανάλογα με την κλίση)

Ως προς τη συμμετοχή σου, θεωρώ ότι, αφού έχεις πρόσωπο στο συγκεκριμένο δρόμο (ανεξαρτήτως εισόδου), θα πρέπει να συμμετάσχεις αναλογικά στην κατασκευή του.

Άρα, το πρώτο (και σημαντικότερο βήμα) είναι η εμπλοκή μηχανικού. Για να μην ψάχνετε, ζητήστε βοήθεια από την Τ.Υ. του Δήμου. 

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Μετρήστε τα κουκιά των περιοίκων. Αν μαζεύονται πολλά, μπορεί να σας τον φτιάξουν δωρεάν λόγω προεκλογικής περιόδου 😏

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα πληρώσετε ή όχι είναι δικό σας θέμα.Από τη στιγμή όμως που δεν είναι ιδιωτικός δεν μπορείτε τυπικά ,ούτε να βάλετε εσείς λεφτά (εκτός αν δώσετε τα λεφτά στον δήμο ,σαν  δωρεά , με σκοπό της δωρεάς την κατασκευή του δρόμου) ούτε να τον φτιάξετε οι ίδιοι .

Να απαιτήσετε από τον δήμο να σας τον φτιάξει.

Κατά τα άλλα απαιτείται μελέτη και επίβλεψη από τον δήμο ,όπως ορθά αναφέρει ο συνάδελφος tetris.

Τέλος το ότι είναι εκτός σχεδίου δεν σημαίνει ότι δεν ανήκει στον δήμο (εκτός αν είναι επαρχιακός) .Είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τον φτιάξει.

Δηλαδή τι μας λέει ο έξυπνος δήμος : Δεν φτιάχνω κανέναν δρόμο (ας μην είναι ιδιωτικός) εκτός σχεδίου;;

Δηλαδή τους αγροτικούς κ.λ.π. δρόμους εκτός σχεδίου  δεν τους φτιάχνει;;;; Τους φτιάχνουν οι οικοπεδούχοι;;;

 

Το θέμα σας προεκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ περί δρόμων εκτός σχεδίου.

Όμως (παρά την παραπάνω απόφαση ) πολλοί δήμοι συντηρούν τους δρόμους αυτούς αρκεί να μην είναι (τεκμηριωμένα) ιδιωτικοί. 

Link to comment
Share on other sites

Ο δημος οπως ειπα βάζει μονο εργατικά. Τα περισσότερα στενα έχουν άσφαλτο απλα κάποια ειναι χωμα.

Δε ξερω γιατί να πρεπει να γίνει ολο με μπετο 200 μετρα. Το να πληρώσω για 50 δεν εχει νοημα αφου δε το χρησιμοποιώ ουτε με βοηθαει κάπου. Παλι σε χωμα θα βγαινω. Επισης αν συμφωνηθει να γινει ολο γιατι να πέσει μπετο 200 μετρα τρεχοντα και οχι ασφαλυος.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σημερα μαζεύτηκαμε και μου είπε ενας πως θα έρθει ανθρώπος του δημου να πάρει τα λεφτά και πως είμαι υποχρεωμένος απο το νόμο να πληρώσω.(για το κομμάτι του ιδιωτικού 70μ ) .Του ειπα πως δε συμφώνησα σε κάτι και δε πληρωνω τίποτα. Μου λέει θα σου δείξω το νομο κτλ. Λογω αϋπνίας επειδη ημουν σύνοδος σε νοσοκομείο το βραδυ δυστυχώς δε κρατηθηκα και εριξα μερικές χριστοπαναγιες και αποχωρησα.

Μου ειπανε μετα ο αλλος γείτονας να μην τον παιρνω σοβαρά και οτι καλα του ειπα.

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως γίνονται οι διαδικασίες πιο κομμάτι είναι ιδιωτικος και μου φαίνεται λιγο πασαλειμα η δουλειά.

Μου φαίνεται οτι δε με συμφέρει να γινουν μονο 20 μετρα απο τα 130 και τα υπόλοιπα να ειναι χωμα και να γινει η ανηφόρα ο ιδιωτικός 70 μετρα που δε παω. Αν ηταν για ολο το δρομο οκ. Και γιατί μπετο αντι ασφαλτου δε καταλαβαίνω μου φαίνεται overkill. 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, Kadmos said:

....

Μου φαίνεται οτι ...

εμένα μου φαίνεται ότι θα γίνουν εκεί όλα με την τεχνική "Άρες Μάρες Κουκουνάρες"....

Επικουρικά.... 

η λειτουργία αυτού του "δρόμου" άμεσα ή έμμεσα ...

  1. Πόσα σπίτια επηρεάζει?
  2. Πόσες Οικογένειες?
  3. Πόσοι Ψηφοφόροι?
Link to comment
Share on other sites

Ο δρομος επηρεάζει 8 σπιτια. Ψηφοφοροι δε ξερω πόσους. Θα κανουν εγκαίνια μια εκκλησία προκατ και θέλουν να δείξουν έργο πχ οτι εγινε και δρομος.αλλα δε θέλουν να ξοδευτουν και πανε στα 20 μετρα. Ισως με διαπραγμάτευση γίνει κάτι 

Τελικα θα έρθει εργολάβος να μετρηση και να γινει ολος ο δρομος και να πάρει λεφτά. 

Λενε πως η τιμη ειναι τσαμπα 70€ κυβικο και ειναι μοναδική ευκαιρία. Πάντως λογικα και με γκρο μπετο που θα πέσει πιστεύω θα αντέξει δεκαετίες. Εδω εχω δει πρόχειρο δουλειές σε εδαποπλακα και δε παθαίνει τιποτα.

Τελικα λενε χωρις πλεγμα θα πεσει

 

(1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. 

(2) Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Απλά για το record για όποιον ψάξει αντίστοιχο στο μέλλον.

Ο εργολάβος  θα χρεώσει 90€ κυβικό που τα μέτρησε στο περίπου και δεν είπε καν τιμή και λέει βγάλτε τα μόνοι σας. 

Ρώτησα εγώ αν θα μπει κανένα πλέγμα και μου είπε οχι αν θες ειναι παραπάνω και ειπε να παμε να τα πάρουμε μόνοι μας αν θέλουμε. Τελικα ψηθηκανε να πάρουμε και πλεγμα για τις ανηφορες παροτι ελεγε ο εργαλαβος οτι δεν εχει αναγκη. Βεβαια εγω ειπα οτι δε ξερω αν εχει νοημα αφου θα ακουμπαει στο εδαφος δε θα κανει και πολλα.

Edited by Kadmos
Link to comment
Share on other sites

Ξέφυγε η κατάσταση.

Αν ο δρόμος είναι ιδιωτικός τότε δεν έχει δουλειά ο δήμος και τον φτιάχνετε μόνοι σας με μελέτη ιδιώτη μηχανικού που εσείς θα διαλέξετε  .

Αν δεν είναι, δεν επιτρέπεται να το φτιάξει κάποιος και να τον πληρώσετε εσείς κατ ευθείαν.

Μόνο να κάνετε δωρεά στον δήμο και ο δήμος να το αναθέσει σε εργολάβο μέσω των νομίμων διαδικασιών περί δημοσίων συμβάσεων .

Edited by Pavlos33
μορφοποίηση κενών κειμένου-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.