Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασία τεχνικού και νομικού ελέγχου ακινήτου για αγορά μέσω δανείου από τράπεζα


newbie12

Recommended Posts

Καλησπερα,

 

σκεφτομαι να αγορασω ενα σπιτι (με δανειο) και παντου διαβαζω οτι πρεπει καποιος να κανει νομικο και τεχνικο ελεγχο. 
Ο τεχνικος ελεγχος απο οτι εχω καταλαβει ειναι για να ξερουμε εξαρχης αν το σπιτι εχει αυθαιρεσιες, αν χρωσταει χρηματα στο δημοσιο, αν χρωσταει ενσημα τα οποια δεν εχουν πληρωθει και δεν ξερω και τι αλλο..
Δεδομενου οτι θα παρω δανειο, οι τραπεζες κανουν νομικο και τεχνικο ελεγχο τον οποιο τον πληρωνει ο πελατης.

Χρειαζεται λοιπον να αναθεσω σε καποιον μηχανικο μου να κανει ενα ενδελεχη τεχνικο ελεγχο προτου απευθυνθω στην τραπεζα για δανειο η οποια και θα προχωρησει με νομικο και τεχνικο ελεγχο ?? 'Η μηπως ειναι δωρο αδωρο και στην ουσια θα γινει ο ιδιος ελεγχος δυο φορες ? 
Ο τεχνικος ελεγχος που θα κανει ο μηχανικος μου ειναι το ιδιο πραμα με τον τεχνικο ελεγχο που θα κανει και η τραπεζα ??

Το ιδιο ισχυει και για τον νομικο ελεγχο του δικηγορου μου. Ειναι ο ιδιος ακριβως με αυτον που θα κανει η τραπεζα?.

Ειμαι τελειως ασχετος οποτε ευχαριστω προκαταβολικα.

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να μη χάνεις άσκοπα χρόνο με καθυστερήσεις κατά τον έλεγχο από τον μηχανικό της τράπεζας, θα απευθυνθείς πρώτα σε δικό σου μηχανικό ο οποίος θα ελέγξει το ακίνητο και θα έρθει σε συνεννόηση με τον μηχανικό του πωλητή. αλλά και θα συνδράμει σε ότι χρειαστεί και ο μηχανικός της τράπεζας. Έτσι θα ελεγχθεί το ακίνητο καθώς και τα τεχνικά του έγγραφα από δικό σου μηχανικό ώστε αφενός να είσαι απολύτως σίγουρος ότι το ακίνητο είναι "καθαρό" αφετέρου, ο μηχανικός της τράπεζας θα έχει πλήρη στοιχεία για να κάνει τεχνικό έλεγχο και εκτίμηση του ακινήτου προκειμένου στη συνέχεια η τράπεζα να σου χορηγήσει το δάνειο που σου έχει προεγκρίνει.  Ο μηχανικός της τράπεζας θα βασιστεί στα στοιχεία που θα του δοθούν και σε συνδυασμό με την μακροσκοπική αυτοψία που θα κάνει στο ακίνητο θα συντάξει την έκθεση εκτίμησης. Άρα, σημασία για σένα έχει να ξέρεις ότι ο δικός σου μηχανικός έχει ελέγξει ενδελεχώς το ακίνητο που πας να αγοράσεις, ο οποίος θα ελέγξει όλα του τα στοιχεία και θα το μετρήσει. Ανάλογα ισχύουν και για το νομικό έλεγχο όπου θα πρέπει να δεις αν για παράδειγμα το ακίνητο έχει βάρη κλπ.  Γενικώς, όταν πάμε να ζητήσουμε δάνειο για αγορά ακινήτου θα πρέπει να έχουμε πλήρη φάκελο και να ξέρουμε από πριν ότι το ακίνητο είναι πεντακάθαρο από νομικής και τεχνικής άποψης. Αλλιώς, σε περιμένουν καθυστερήσεις και επιπλέον έξοδα. 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.