Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΔΟΛΟΣ/ΛΑΘΟΣ/ΣΩΣΤΟ - ΒΟΗΘΕΙΑ


weld68

Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Η μητερα μου (απεβίωσε) μερίμνησε για το κτίσιμο (2000-2010) ισόγειας οικοδομής (<20m2) σε αυλή οικίας. Χρειαζεται μεταβίβαση οικίας και μικρου κτίσματος.

 

Βρίσκω τα χαρτια,οικοδομική άδεια αναφερει

στον πχ Κύριο Χ.. την άδεια που ζήτησε

  1. Τις μελέτες συνέταξαν οι

    α. Την αρχιτ. μελέτη.... πχ αρχιτ. Α

β. Την μελέτη φέροντα οργανισμού π.χ. μηχανικός Α,

 

Επβλέποντες

 

α. Για την γενικη επίβλεψη.... πχ αρχιτ. Α

β. Για Την επίβλεψη φέροντα οργανισμού π.χ. μηχανικός Α,

 

Τα πεδία αυτοψίας είναι κενά και τα δύο.

 

Την κατασκευή την έκανε κάποιο συνεργείο, δεν έχω παραπάνω πληροφορίες.

Ορίζω μηχανικό πχ τον Β άσχετο με τους προαναφερθέντες να κάνει μέτρηση, βρίσκει αυθαιρεσία.

 

Επικοινωνώ με Α, λέω, ή έκανες αυθαιρεσία με δόλο, ή ανθρώπινο λάθος, ή μία χαρά είσαι, ή ο νέος μηχανικός Β μετράει λάθος. Τι συμβαινει?

 

Απαντάει ο Α. Ξαναδές την άδεια.Δεν εκδοσα και δεν υπέγραψα εγώ την άδεια, δεν έχω υπογράψει τα όποια σχέδια, δεν έκανα επίβλεψη εγώ και το τι λέει ο συνάδελφος Β δεν το σχολιάζω, παράλληλα σε αλλο μήνυμα μου αναφέρει ότι έχει κάνει και ο ίδιος μέτρηση και δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (ομοίως ο Β μου λεέι δεν σχολιάζω τον Α-ναι αλλά η τακτοποίηση σε εμενα θα μου κοστίσει κάτι χιλιάδες).

 

Ο Α, δεκαετίες στον χώρο με τεραστια εμπερία με πολεοδομίες κλπ, εκτιμώ ότι ξερει πολύ καλά τι, πώς και γιατί μου τα λέει. Εγώ ο άσχετος ιδιώτης δεν καταλαβάινω τι μου λέει

Ερωτήματα:

 

  1. Τι προσπαθεί ο Α να μου πεί, είναι πλαστή η άδεια? Κάτι τρέχει? η άδεια έχει το όνομά του πάνω και στην επιβλεψη αλλά μου λεέι δεν την έκδοσε και ούτε επίβλεψε. Κάτω απο ποιές προυποθέσεις η Πολεοδομία εξασφαλίζει ότι ο οριζόμενος ώς επιβλέπων θα έχει κάνει όντως την επίβλεψη και σωστά?

 

2. Εάν έχει γίνει αυθαιρεσία, Ποιός έχει την ευθύνη?

Η μητερα μου? Ο Α ? (αρκεί ότι τον αναφερει η άδεια σαν επιβλέποντα?) Το συνεργείο?

 

3. Εγώ καταλαβαίνω (πείτε μου εαν κάνω λάθος) ότι εάν ο Β τακτοποιήσει, κατά κάποιο τρόπο ο Β καταγγέλει τον Α στην πολεοδομία ότι έκανε αυθαιρεσία δίνοντας λεπτομέρειες μετα από μετρήσεις και παράλληλα (αφού οριζω τον Β να τακτοποιήσει) , τον καταγγέλω και εγώ τον Α, έστω ακούσια. Όμως μεταξύ τους διαφωνούν. Μην δεχτώ καμμία μυνηση από το πουθενά, μια μεταβίβαση θέλω να κάνω.
 

4. Εάν βρεθεί μελλοντικός αγοραστής τότε ο μηχανικός του ο πχ Γ μετρήσει και δεν συμφωνησει με τον ενα απο τους δύο ή και τους δύο, τί γινεται ?

 

5. Τι με συμβουλευετε να πράξω? Πως να λύσω αυτό το μπέρδεμα κι να βρώ ποιός από τους δύο έχει δίκιο?

 

Συγχωρέστε με εαν παρατηρήσετε κάποια ατέλεια, ελλιπείς πηροφορίες ή λάθη, είμαι ιδιώτης, όχι μηχανικός. Να τονίσω ότι δεν έχω διαθεση να θίξω κανένα μηχανικό (Α,Β, κλπ) , ούτε τον κλάδο. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Να εμπιστευθείτε έναν άλλο μηχανικό Γ, με έδρα εκτός της συγκεκριμένης περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο και να κάνετε ακριβώς ό,τι σας πει, ξεχνώντας όσα σας έχουν πει οι άλλοι μηχανικοί!

Link to comment
Share on other sites

Αφού κάνετε αυτό που λέει ο Ιάσονας, μπορείτε μετά, με τη βοήθεια του μηχανικού να ελέγξετε και στην πολεοδομία αν η άδεια είναι πλαστή, αν έχουν πληρωθεί οι επιβλεψεις και να πάρετε και τη γνώμη των ελεγκτών της Πολεοδομίας για τα ερωτήματα σας.

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.