Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δεξαμενή πετρελαίου σε υπόγειο - κόψιμο και αποσυναρμολόγηση


pkon

Recommended Posts

Ακούστε λοιπόν και την εξέλιξη. Ενώ είχα αναλάβει με εντολή του πελάτη τη διαδικασία εύρεσης του εξειδικευμένου συνεργείου για κοπη και αντικατάσταση οπως και έκανα κλείνοντας ραντεβού για αυτοψία και προσφορά ο εργολάβος που κάνει την υγρομόνωση του υπογείου(επειδή τον καθυστερούσε στις εργασίες) με πηρε τηλ σήμερα και είπε χωρίς διακιοδοσία , εντολή η εξειδίκευση οτι εντάξει το έκοψε... Τωρα ειναι να αμφιβάλλεις πως γίνονται τα ατυχήματα? Με τον ιδιοκτήτη παρόντα και χωρίς πυροσβεστήρα και εν αγνοία μου. Οτι να ναι...Και να τρεχουμε μετά με ευθύνες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Χα χα χα χα...

Κι εμείς λέγαμε για σέγες, τροχούς κλπ.

Την έβαλε κάτω ο ΄΄μάστορας΄΄ και την ΄΄ξεπάτωσε! (sorry!)

Εσύ καλά έκανες πάντως, τι άλλο να κάνεις, δεν μπορείς να είσαι υπέθυνος για όλους, μπορείς όμως για την δουλειά σου.

Link to comment
Share on other sites

:)

εμ, σιγά μην περίμενε να του πούμε εμείς τι θα κάνει

όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει - εδώ πάει :P

Link to comment
Share on other sites

Κράτα τα στοιχεία αυτού του "μάστορα".

Δεν ξέρω πώς ακριβώς την έκοψε (μπορώ να υποθέσω όμως), και μακάρι ψεύτης να βγώ, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ακουστεί στις ειδήσεις ...

 

Δυστυχώς το να παίζεις με την φωτιά και να μην καίγεσαι, δίνει μια "περίεργη" αίσθηση ασφάλειας που αποτελεί την Νο.1 γενεσιουργό αιτία για ατυχήματα με εκρήξεις.

 

Αντίθετα, τα συνεργεία που ασχολούνται με την εγκατάσταση καυστήρων αερίου, συνήθως, γνωρίζουν πολύ καλά τους σχετικούς κινδύνους και παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα (αποστράγγιση πετρελαίου, σφουγάρισμα δεξαμενής, πλήρωση δεξαμενής με άζωτο, καλό αερισμό χώρου)

Link to comment
Share on other sites

Φρόντισε τουλάχιστον εκεί που θα γίνει η κοπή της παλαιάς δεξαμενής (συνιστώ τον τροχό και εγώ) να υπάρχει ένα άνοιγμα για αερισμό (α μη τι άλλο να αναπνέετε).Επίσης,ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης θα ήταν καλός μόνο και μόνο για την κατάσβεση των καταλοίπων του πετρελαίου (το ίδιο το πετρέλαιο στις συνθήκες που βρίσκεται στη δεξαμενή [ατμοσφαιρική πίεση] δεν αναφλέγεται-μόνο τα καταλοιπά του...)

 

Καλή συνέχεια (και πολλή προσοχή...)

Link to comment
Share on other sites

Ενας πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος σε πολλές περιπτώσεις. Στην περίπτωση της κοπής μιάς δεξαμενής πετρελαίου, ΔΕΝ πρόκειται να βοηθήσει. διότι υπό ορισμένες συνθήκες, το αποτέλεσμα ανάφλεξης ατμών πετρελαίου θα είναι έκρηξη. Καμπούμ !!! Μετά από την έκρηξη δεν θα υπάρχει τίποτα να σβήσεις με τον πυροσβεστήρα.

 

Βέβαια, γενικά, για την κατάσβεση εστιών φωτιάς που μπορεί να αρπάξουν από τροχό ή άλλες θερμές εργασίες, ένας πυροσβεστήρας είναι πάντα χρήσιμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Για την ιστορία του θέματος και επειδή μπορεί να διαβάσει και σήμερα κάποιος την συζήτηση αυτή ψάχνοντας για λύσεις, όπως έκανα και εγώ.

Υπάρχουν εταιρείες καθαρισμού δεξαμενών πετρελαίου. Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο βρίσκει αρκετές πλέον. Ενδεικτικά βρήκα αυτήν https://www.fastoil.gr/

Προφανώς θα είναι ασφαλέστερα μετά τον καθαρισμό της ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.