Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή νομοθεσίας για ημιυπαίθριους


HORiON

Recommended Posts

άρα κα΄τ'εμέ πρώτα τακτοποιώ και μετά αναθεωρώ

 

Συμφωνώ μόνο στο πρώτο σκέλος. Δηλ. ότι πρώτα τακτοποιώ. Μετά ΔΕΝ μπορώ να αναθεωρήσω γιατί δεν είναι ρε παιδιά νόμιμο!!!! Τι να πάω να κάνω δηλ.? Να πληρώσω για την τακτοποίηση ότι είναι στη θέση Α ο Η/Χ και μετά να τον πάω στην θέση Β?? και ως προς τι η τακτοποίηση τότε?

 

Αρα ή μόνο τακτοποιώ ή μόνο αναθεωρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 477
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ 100% με τον Achille (Αχχιλέας έτσι?, Χρήστος εδώ).

 

Ο νόμος δεν έχει λογική, είναι ελάτε να σας τα πάρουμε και να σας δώσουμε ένα χαρτί για να μην σας ξαναενοχλήσουμε.

 

Σχέδια πίσω δεν παίρνεις, μόνο το ένα αντίγραφο της δήλωσης με την ένδειξη ότι τακτοποιήθηκε.

 

Με αμοιβή δεν ασχολείσαι, λες ότι το έκανε ο ιδιοκτήτης αφού έτσι είναι στημένη η διαδικασία.

 

Δίκαιο έχει και η myri αν κάνεις αναθεώρηση τώρα την πάτησες, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να κάνεις αναθεώρηση αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει το στέλεχος της αδείας να είναι σε ενεργή κατάσταση (1η ή 2η τετραετία και να μην έχει μπει η επίβλεψη) ενώ κατά μια ερμηνεία της πολεοδομίας πρέπει η άδεια να έχει κλείσει, άρα...?

 

Αποτύπωση να κάνεις που? Ο ημιυπαίθριος που τακτοποιείς πρέπει να είναι βάση οικοδομικής άδειας, άρα υπάρχει ήδη στα σχέδια της άδειας και απλά έκλεισε απʼ τον ιδιοκτήτη, αν έχει αλλάξει μορφή τετραγωνικά κτλ χλωμά τα πράγματα!

Υπό αυτή την ένοια δίκαιο έχει και ο ppetros!

 

Και τα προβλήματα συνεχίζουν τουλάχιστον για εμένα.

Ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει το ημιυπαίθριο κάνοντάς τον δωμάτιο που αργότερα θα πρέπει να δηλωθεί στον Ε.Ο.Τ. και τις θα τους πάω εγώ? Την πραγματικότητα ξερή? Τα σχέδια της πρώτης άδειας? Κάτι ενδιάμεσο? Και ποιος θα το σφραγίσει?

 

Για να μην τα πολυλογώ άλλο επειδή έχω τα τηλέφωνα που παίρνουν οι πολεοδομίες για διευκρινήσεις πήρα σήμερα και έκανα τις εξής ερωτήσεις:

 

1) Αν η οικοδομική άδεια βρίσκετε σε ισχύ και δεν έχει κλείσει με την κατάθεση της επίβλεψης μπορεί να γίνει τακτοποίηση με τον Ν. 3775/2009?

 

2) Αν στην οικοδομική άδεια που υπάρχει ο κλειστός ημιυπαίθριος υπάρχει υπόλοιπο δόμησης που να καλύπτει μέρος ή όλο τον ημιυπαίθριο χώρο προς τακτοποίηση ποια διαδικασία ακολουθούμε αυτή του Ν. 3775/2009 ή της έκδοσης άδειας ή αναθεώρησης εφόσον είναι σε ισχύ η οικ. άδεια?

Σε αυτή την περίπτωση το υπόλοιπο της δόμησης τι γίνεται?

 

3) Σε επόμενη άδεια μετά την τακτοποίηση πχ για αλλαγή χρήσης της στάθμης στην οποία υπάρχει ο τακτοποιημένος ημιυπαίθριος χώρος, αυτός πως θα εμφανίζεται, σε σχέδια αμοιβές κτλ? Στο διάγραμμα κάλυψης πως θα δικαιολογείται η υπερδόμηση που θα προκύπτει?

 

-Η πρώτη απάντηση ήταν ότι σου πουν στην πολεοδομία!

-Και αν έχουν άδικο?

- Δεν γίνεται να τους αλλάξεις γνώμη!

-Πάγωσα, είναι δυνατόν κατά τόπους να υπάρχει διαφορετική εφαρμογή του νόμου?

- Μόλις το ζόρισα λίγο πήρα τις εξής απαντήσεις

1) Δεν ξέρω δεν απαντώ, είναι δύσκολη περίπτωση γιατί απʼ την στιγμή που δεν επέβλεψες σωστά το έργο έχει ευθύνη και εσύ ως μηχανικός!

2) Πάλι ασαφή απάντηση, αλλά μου λέει με βάση την λογική θα πρέπει να εξαντλήσεις την υπάρχουσα δόμηση και ύστερα να μπεις στην τακτοποίηση, ώστε να μην αγοράσεις δόμηση.

3) Δεν ξέρω, δεν απαντώ.

 

Τελικά καταθέσαμε αίτηση με τις ερωτήσεις στην τοπική πολεοδομία και ελπίζουμε σε απάντηση πριν τις 21 Γενάρη....

 

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση, προσωπικά αν είχα κλειστό ημιυπαίθριο σε δικό μου ακίνητο δεν θα έκανα απολύτως τίποτα! Τι διαφοροποιεί τον ημιυπαίθριο από τον κλειστό? Το παράθυρο, εεε μόλις έρθουν από καταγγελία ένα ξήλωμα και μόλις φύγουν ξανά κλείσιμο! Ακούγεται τρελό, αλλά ο νόμος δεν δίνει λύσεις απλά ρίχνει ένα χαράτσι στους αφελείς!

 

Συγνώμη για το μεγάλο post.

Link to comment
Share on other sites

δεν βλεπω να εχει απαντησει καποιος...

 

εχω κι εγω μια παρομοια περιπτωση...η αδεια μου βρισκεται σε ισχυ και δεν εχω εξαντλησει τους Η.Χ σε ποσοστο 20%..σε ποσοστο 15% ομως τους εχω υπερβει.θελω να κανω αναθεωρηση της οικοδομικης αδειας και να προσθεσω εναν η.χ στον τελευταιο οροφο..εχω το δικαιωμα να χρησιμοποιησω το 20% ή οχι?και για να γινω πιο συγκεκριμενος η αδεια εχει εκδοθει το 2007 εχω εξαντλησει το σ.δ 1.100 τ.μ με δικαιωμα 220 τ.μ σε ημιυπαιθριους (συμφωνα με το 20%).εγω κατασκευασα 185 τ.μ ημιυπαιθριους.συμφωνα λοιπον με το 15% της νεας διαταξης εχω υπερβει το οριο που ειναι 165 τ.μ. καταθεντοντας λοιπον αναθεωρηση της αδειας, το ρετιρε μου που ηταν ενα διαμερισμα γινεται τωρα 2 γκαρσονιερες.εχω το δικαιωμα να εξαντλησω και τους ημιυπαιθριους ή οχι?στην πολεοδομια της περιοχης μου απο κανεναν δεν πηρα απαντηση.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

δεν βλεπω να εχει απαντησει καποιος...

Link to comment
Share on other sites

Λογικά σε εσένα συνεχίζει να ισχύει το 20% για πάντα όσες αναθεωρήσεις και αν κάνεις, γιατί σκέψου το ως εξής, αν έκανες αναθεώρηση για κάποιο άλλο άσχετο λόγο θα σου έβγαζαν τους ημιυπαίθριους παράνομους?

 

Το θέμα είναι πως όλα αυτά τα θεματάκια πρέπει να τα δουν και να τα λύσουν σύντομα γιατί δεν μπορεί να κολλάει το σύστημα επειδή έγραψαν έναν νόμο νύκτα!

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα και πιστεύω:

 

1) Απ΄ ότι είπε ο Παπανδρέου, ο νόμος θα τροποποιηθεί...

 

2) Επικυρωμένα σχέδια μετά την τακτοποίηση, δεν μπορεί να σου αρνηθεί η Πολεοδομία εφόσον έχουν σφραγίδα δημόσιας αρχής.

 

3) Όταν οι επιβλέψεις δεν έχουν πληρωθεί, νομίζω πως δε σημαίνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Εάν ας πούμε ο ιδιοκτήτης τελείωσε πριν ένα μήνα και έχει συμφωνηθεί να πληρωθεί ο μηχανικός σήμερα, στο μεσοδιάστημα ο ιδιοκτήτης κλείνει η/υ και προβαίνει σε τακτοποίηση. Τότε έχουμε:

α) Σωστή επίβλεψη μέχρι το πέρας των εργασιών

β) Παράνομο κλείσιμο Η/Υ μετά την αποπεράτωση

γ) Τακτοποίηση παρανομίας

δ) Πληρωμή επιβλέψεων και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, πως το έργο αποπερατώθηκε και η κατασκευή συμφωνεί με τα εγκεκριμένα σχέδια.

Όλα καλά....(????)

 

Τα πιο σωστά ερωτήματα τα έθεσε ο arxrts και υπάρχουν ακόμα κι άλλα πολλά....

Ω ρε μπάχαλο......!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

κάτι μουρμούρησε ο γιωργάκης στις τελευταίες συνεντέυξεις του για το χωροταξικό. και είπε καθαρά πώς τα των η/χ πάνε περίπατο μετά τις εκλογές αφού θα κάνει νέα πρόταση. τώρα τι θα κάνουν στο τέλος θα το δούμε.

 

Δυστυχως στην Ελλαδα στους πολιτικους αρεσει να παιζουν στην πλατη των πολιτων

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς συνάδελφε arxrts, αλλά είσαι άδικος. Για όλους είπες καλά λόγια εκτός από μένα. Δες τι ωραία πρόταση που έγραψα (#239):

"Είναι ηλίου φαεινότερο (κατά την γνώμη μου) ότι πρόκειται για μία αίολη και διάτρητη διαδικασία που έχει -ξεκάθαρα- εισπρακτικούς σκοπούς."

(Φυσικά, αστειεύομαι:).)

 

Όμως -συνάδελφε- το τι κάνουν κάποιοι με τις καταγγελίες, τα "κλεισίματα", τα "ανοίγματα" και γενικά για να καλύψουν τις (μικρές ή μεγάλες) πολεοδομικές παραβάσεις τους, δεν χρειάζεται να γίνεται θέμα συζήτησης (ή έστω αναφοράς).

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι αν στενοχωρήσω κάποιους, όπως συνέβη και με μένα.

ΦΕΚ 122Α/21-7-2009 (η τροπολογία γιά τους ημιυπαιθρίους)

Αυτό συμβαίνει όταν δεν ενημερώνεσαι κάθε μέρα από το michanikos.gr

 

Καλησπέρα!Πως μπορώ να βρώ το φεκ για τους η/χ δηλ. το 122Α/21.07.2009?

Δεν έχω λογαριασμό στο Εθνικό τυπογραφεί

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με μια τακτοποίηση που ανέλαβα.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Ο πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του 48μ2 υπόγειο χώρο τον οποίο και θέλει να τακτοποιήσει.

Στα σχέδια της οικοδομικής άδειας (Ο.Α 1965) παρουσιάζεται ένας ενιαίος χώρος 93μ2

Έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, με σχέδια διαφορετικά απο της πολεοδομίας και τα 93 αυτά τετραγωνικά έχουν γίνει δυο διαμερίσματα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Το ερώτημα μου είναι : μπορώ εγώ να τακτοποιήσω τον ενιαίο χώρο με τα ονόματα των δυο ιδιοκτητών (έλεγχος συμβολαίων δεν γίνεται στην τακτοποίηση) και στη συνέχεια να εκδόσω Ο.Α και να τα χωρίσω σε δυο διαμερίσματα? με τη νέα χρήση φυσικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.