Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή νομοθεσίας για ημιυπαίθριους


HORiON

Recommended Posts

Αν διαβάσεις το νόμο θα καταλάβεις ότι η τακτοποίηση αφορά κατα βάση την αλλαγή χρήσης των χώρων. Δεν αναφέρει πουθενά για αλλαγές στο ύψος της οικοδομής και των ορόφων σε σχέση με την άδεια.

Απ το νόμο εγώ συμπεραίνω ότι μόνο αλλαγή χρήσης μπορεις να κάνεις, αν αλλάξουν τα ύψη δεν καλύπτεσαι απ την τακτοποίηση. Εξάλου η αύξηση του ύψους της οροφής του υπογείου συμπαρασυρει και αύξηση στο ύψος της οικοδομής καθώς και αύξηση στον όγκο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 477
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχω μια περίπτωση στην όποια η άδεια έχει εκδοθεί πριν τις 2/7/2009 και έχει κατασκευαστεί ο σκελετος απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κλείσουν έναν ημιυπαιθριο χώρο ο οποίος δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί (αφου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η τοιχοποιία).

Αυτός ο χώρος αν και μη αποπερατωμένος μπορεί να νομιμοποιηθεί με την διαδικασία που περιγράφει ο νέος νόμος ή ο νόμος αφορά μόνο στα αποπερατωμένα κτίσματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε διαβάζεις το ΦΕΚ να λυθουν οι αποριες σου;

 

Αν η αδεια ειναι μεχρι 2/7/2009 μπορει να γινει. Δεν λεει ο νόμος οτι πρεπει να εχει κλειστει ο ημιυπαιθριος μεχρι 2/7/2009. Επειδη κάνεις ομως υπεύθυνη δήλωση που περιγράφεις τη νέα χρήση του χωρου κτλ, προφανώς πρεπει να έχει τελειώσει το κτήριο αλλιως η υπέυθυνη δήλωση σου είναι ψεύτικη καθώς ο χώρος όταν το κτηριο ειναι στην κατασκευή δεν μπορει να εχει αλλαξει χρήση. Πως θα δηλώσεις υπεύθυνα οτι ο χώρος έχει κλειστεί και η χρήση του είναι π.χ. κουζίνα, τη στιγμή που η οικοδομή είναι ακομα στα μπετα; Πάντως έχεις 6 μηνες για τη διαδικασία αυτη. Αν προλαβαίνεις να τελειώσεις την οικοδομη...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Τελικά υπάρχει κάποιο νεώτερο για το από πότε ισχύει ο νόμος?

Έναν φίλο-συνάδελφο στην πολεοδομία Ευόσμου Θεσσαλονίκης με ημερομηνία κατάθεσης 21/07 δεν του κάνουν δεκτή την μελέτη...Του λένε δηλαδή ότι θα ελεγχθεί αρχιτεκτονικά με τους νέους όρους δόμησης...Μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος ισχύει κανονικά από 21-07-2009!Οποιαδήποτε υποβολή φακέλου την ίδια αλλά και επόμενη μέρα διεκπεραιώνεται με τα καινούργια δεδομένα!

Link to comment
Share on other sites

Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι με σημερινή ημερομηνία (28.8.2009) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ, και ειδικότερα στην ενότητα Ανακοινώσεις Τύπου, η εγκύκλιος 5 (αρ. πρωτ. 35307/25.8.2009) και σε μορφή zip όλα τα συνοδευτικά έντυπα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ΜΑΚΑΡ!Σε ευχαριστούμε για τις προσφορές σου σήμερα!.Να' σαι καλά συνάδελφε!

 

Και πρόσεξε κ πάλι τη μαγική λεξούλα ''αναστέλλεται'',για την οποία όπως φαίνεται μόνο εγώ κ εσύ έχουμε καταλάβει τη σημασία της....;):lol:.Επιβεβαιώνω σαφώς την άποψή σου,ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ,κ άρα δεν παίζει περίπτωση προσβολής του από το ΣτΕ....Απλά παρέχει αέρα κοπανιστό,ή αλλιώς μερικά χρονάκια ακόμα στο αυθαίρετο μέχρι τη λήξη της αναστολής,νομικά μιλώντας κ μόνο,μαμά συμβολαιογράφος γαρ....:lol:

Link to comment
Share on other sites

Εμ ... πες το επιτέλους. Έτσι εξηγούνται οι τόσες πολλές γνώσεις τόσο στα τεχνικά και, πολύ περισσότερο, στα νομικά θέματα.:D:D

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, η φράση: "Μετά την εξόφληση της εισφοράς δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ούτε οποιασδήποτε

άλλης μορφής για την διατηρούμενη νέα χρήση του χώρου.", σημαίνει ότι από όποιον "τακτοποιήσει" (φέρ' ειπείν) τον κλειστό Η/Χ του,

καμμία υπηρεσία (π.χ. εφορία) δεν μπορεί να έχει (οικονομικές) απαιτήσεις λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.