Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πάχος πλάκας και αναλυτικός έλεγχος βελών


 
sundance

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Δεν είμαι σε θέση να σας υποδείξω αν μια πλάκα πρέπει να είναι 14 ή 15 ή 18 cm.

 

Απλά αν βάλετε 3cm επικάλυψη κάτω και τουλάχιστον 2 επάνω, πολλές φορές όταν οι σιδεράδες σχηματίζουν τη "σκάφη" στα σίδερα..... διαπιστώνεται ξαφνικά ότι τα 15cm ή 17 cm είναι απλά ουτοπία.

 

Αυτό το σχόλιο το παραθέτω λόγω της μικρής εμπειρίας που έχω από ιδιωτικά έργα. Οπότε 15 λέτε εσείς, 17 βγαίνει τελικά. Βέβαια αν χαρίζουμε 1-2 εκ όταν παραγγέλνουμε σίδερα, προλαβαίνουμε καταστάσεις. Επίσης όταν επιβλέπουμε σωστά. (και ο άγιος φοβέρα θέλει).

 

Όσο για τα διαφορετικά πάχη, σίγουρα ένας μερακλής εργολάβος θα το κάνει χωρίς αντίρρηση αρκεί να έχει τον ξυλότυπο από νωρίς και να μην τον βάλετε να ξηλώνει.... ο χάρος τους.... Εξάλλου οι διαφορές 1 ή 2 cm καλουπώνονται πολύ εύκολα ρυθμίζοντας τις βίδες στα νταμπάνια.

 

Σε περιπτώσεις επίσης που σε έναν όροφο υπάρχουν διαφορετικά πάχη πλακών, δμημιουργούνται και κατασκευαστικές δυσκολίες λόγω αποστατήρων κλπ.

 

Όσον αφορά το 1 ή και 2 κυβικά μπετόν παραπάνω προκύπτουν πολύ εύκολα αν λίγο πριν τη σκυροδέτηση διαπιστώσετε ότι κάτι πήγε ολίγον λάθος στο σιδέρωμα οπότε δε νομίζω να ξηλώνετε τα σίδερα, αλλά σκυροδετείτε και αλλάζετε λίγο τις αλφαδιές σας. Αν ειδικα έχετε πει στον εργολάβο ότι θα πληρώνεται με τα κυβικά βάσει ξυλότυπου, ώστε να στριμωχτεί λίγο (και αν του πείτε ότι τις "στραβωτιμονιές" σε παραπάνω σκυρόδεμα θα τις χρεώνεται αυτός...) Όχι άνοιξε λίγο το καλούπι, ή αντί για 25 έκανα το δοκάρι 30 γιατί δεν μπορούσα......

 

Γι' αυτό πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πληρώνουμε φατούρα 2-3 ευρώ παραπάνω στο κυβικό αν ξέρουμε ότι ο εργολάβος είναι τίμιος και ότι τα χρήματα αυτά τα δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 74
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με το "σκαφη" τι εννοεις???

 

Το "σπασιμο" το κανει ο σιδερας επι τοπου???

 

 

Για συνηθη εργα τα διαφορετικα παχη πλακων κατα 1-2εκ για μενα δειχνουν ασχετοσυνη...

Link to comment
Share on other sites

Δε λέω ότι είναι δύσκολο να παραγγείλεις το "σπάσιμο".

 

Είναι όμως εξίσου εύκολο να γίνει επι τόπου. Ειδικά για Φ10. Τώρα σε μεγαλύτερες διατομές, μάλλον πρέπει να γίνεται στη μάντρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.