Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεσοτοιχία


Recommended Posts

Συνάδελφε Θεοφανοπούλου Πηνελόπη

 

1) καλώς ήρθες !!

 

2)διάβασε τους κανόνες και μην κάνεις συνεχόμενα πόστς.8-)

 

3) Μην είσαι επιθετική καθώς δεν ρώταγες για θεμελίωση. Δεν καταλάβαμε λάθος 3 νοματαίοι. :|

Κατανοητό ....μπερδεμένη υπόθεση αλλά χαλάρωσε και πες τα περιεκτικά και σωστά και όσοι γνωρίζουν θα σου απαντήσουν. Όσοι πάλι δεν γνωρίζουν θα απαντήσουν δια της σιωπής τους.

 

4) είσαι μεταξύ συναδέλφων εδώ (αλλά και τρίτων) οπότε σε ενημερώνω ότι εκτίθεται το ονοματεπώνυμό σου. Το λέω επειδή μιλάς για δικαστήρια, δικηγόρους και διάφορους που μπορεί να σε βρούν και να εκμεταλευτούν ή μη ποικιλοτρόπως πληροφορίες.:rolleyes:

Δεν συνδέει νομικά βέβαια, τπτ το φυσικό πρόσωπο με ένα νικνέιμ αλλά γιατί όμως να φαίνεσαι αν όντως είσαι εσύ...:P ?

 

στο θέμα σου.....που είναι και το βασικό

 

που τη βρήκατε τη θεμελίωση και ποιόν επιβεβαιώνει η ύπαρξή της, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο άξονάς της στο μέσον είναι το όριο ?

 

Και τι είδους θεμελίωση ?

 

Τι είναι το όμμορο κτίσμα ?

Link to comment
Share on other sites

@Πηνελόπη, είσαι σε καλό δρόμο, συνέχισε.

 

@Χρήστο,

μη σε πτοούν οι "στραβές" του επαγγέλματος.

 

Αντιμετώπισέ τις σαν μια πρόκληση, σερλοκχολμικού τύπου, που πρέπει να συνδυαστούν στοιχεία και συμβάντα για να λάμψει η αλήθεια.

 

Μόνο ο Τοπογράφος μπορεί να τα συνδυάσει, ο Μοντέρνος Τοπογράφος μάλιστα μπορεί να τα συνδυάσει άριστα με τη βοήθεια των μοντέρνων λογισμικών και μηχανημάτων.

 

Βασική προϋπόθεση για τον σωστό συνδυασμό είναι ο σεβασμός στον Τίτλο. Αν σου "κάθεται" σωστά σεβόμενος αυτόν και τους όμορους τίτλους τότε δε φοβάσαι τίποτα.

 

Ούτε θεμελιώσεις-φαντάσματα του παρελθόντος (που δε σημαίνει οτι ο υπόγειος άξονας της είναι και άξονας υπέργεια, έχουμε και έκκεντρους τοίχους), ούτε απειλές για ασφαλιστικά, ούτε μαρτυρίες σε δικαστήρια.

 

Στο κάτω-κάτω αυτά είναι συνυφασμένα με τη δουλειά μας (και πληρώνονται αδρά)

 

Καλωσόρισες.

 

πσ. τα σέβη μου στους zavi και τους άλλους συναδέλφους,

theo, ορθά εμίλησες αν και καθήμενος...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι

 

Για θεμελίωση μιλάω στο 2ο ποστ μου, δεν ξέρω γιατί δεν έγινε κατανοητό από όλους, γιατί κάποιοι μου απάντησαν κανονικά..

 

Οσο για το όνομά μου, δεν έχω να κρύψω ή να ντραπώ για κάτι, άρα και το χρησιμοποιώ.

 

Τώρα για την επιθετικότητα είναι αστείο να μιλάει κανείς, δεν είμαι καινούρια στο forum, βλέπω τι γίνεται κάποια χρόνια τώρα ανεξάρτητα από το πόσα μηνύματα έχω..στον λογαριασμό μου..

 

Στο θέμα τώρα, πολύ καλή παρατήρηση για τον υπόγειο και υπέργειο άξονα ότι μπορεί να μην συνδέονται..ποτέ δεν ξέρεις!!!

 

Πάντως όπως φαίνεται το όλο θέμα θα λήξει εδώ καθώς θα γίνει ένας συμβιβασμός τελικά μεταξύ των δύο πλευρών, οπότε καιρός για νέες απορίες!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Είμαι νέος μηχανικός κ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Έχω αναλάβει την άδεια κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού. Ο φάκελος για την ανέγερση είναι ακόμα στην Πολεοδομία στην φάση του ελέγχου των Αρχιτεκτονικών. Η άδεια κατεδάφισης βγήκε και πρόσφατα κατεδαφίσαμε το παλαιό κτίριο. κατά την κατεδάφιση (και ενώ δεν υπήρχαν πουθενά ενδείξεις, ούτε στα συμβόλαια, ούτε στα τοπογραφικά ούτε πουθενά) ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μεσοτοιχία με την διπλανή οικοδομή. η ερώτησή μου είναι η εξής: ενημερώνω την πολεοδομία για την ύπαρξη της μεσοτοιχίας? τι επιπτώσεις κ τι καθυστερήσεις θα επιφέρει στον φάκελο ανέγερσης? Και τέλος, μήπως θα πρέπει να αποκρύψω την ύπαρξή της στην πολεοδομία κ να έρθουν οι δύο ιδιοκτήτες σε συμφωνία μεταξύ τους?

Link to comment
Share on other sites

Aν η μεσοτοιχία επηρεάζει κάποιο από τα κτίρια , υπάρχον η μελλοντικό , πρέπει να την δείξεις και πιθανότατα θα θέλεις αλλαγές στις μελέτες .

 

Αν είναι εκτός των κτιρίων , τότε μπορούν να συνενοηθούν οι 2 ιδιοκτήτες και να γίνει η κατεδάφιση της , με την ισχύουσα άδεια κατεδάφισης , αφού ήταν και μέρος του κατεδαφισθέντος κτιρίου .

 

Γενικά η μεσοτοιχία έχει και νομικές προεκτάσεις , οπότε καλό είναι να συμφωνήσουν οι 2 ιδιοκτήτες άμεσα .

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα από την στιγμή που στην άδεια κατεδάφισης έχει γίνει δήλωση αλλά κ τεχνική περιγραφή ότι δεν υπάρχει μεσοτοιχία?

Link to comment
Share on other sites

Αν η μεσοτοιχα ειναι σε σημειο οπου θα ανεγερθει η νεα οικοδομη να ξερεις οτι δεν μπορει να ενσωματωθει στο νεο φεροντα οργανισμο της οικοδομης οποτε θα πρεπει να μετατοπισεις το φορεα σου παραλληλα με τη μεσοτοιχια οσο ειναι το πλατος της.Αυτο σημαινει αλλαγη στη στατικη μελετη.Αυτο ειπαμε μονο αν η μεσοτοιχια ειναι μεσα στη νεα οικοδομη, αλλιως οπως σου ειπανε πιο πανω.

Link to comment
Share on other sites

Η μεσοτοιχία είναι μέσα στην καινούρια οικοδομή, και εννοείται πως δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω ως φέροντα οργανισμό. Το θέμα παραμένει, θα έχω κάποιο πρόβλημα λόγο του ότι στην άδεια κατεδάφισης έχει δηλωθεί ότι δεν υπάρχουν μεσοτοιχίες?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστο εναι να ενημερωθει η αδεια ανεγερσης με τον εναπομεινοντα τοιχο και να αλλαξεις τα αναλογα σχεδια αφου μαλλον εκει θα πρεπει να αλλαξεις και το φεροντα οργανισμο, πραγμα που θα επηρεασει και τις εσωτερικες διαστασεις και διαμορφωσεις των δωματιων.Οσον αφορα για την καθυστερηση μαλλον ειναι θεμα Πολεοδομιας και συνεννοησης μαζι της.Λες οτι στην αδεια κατεδαφισης δεν φαινεται η μεσοτοιχια.Αυτο δεν ειναι μεγαλο προβλημα γιατι ειναι ενα θεμα που μπορει να σου προκυψει κατα την εκτελεση των εργασιων (μια στιγμη ο γειτονας ξυπνησε και διεκδικουσε τοιχους)Στις διορθωσεις που μαλλον πρεπει να κανεις ειναι στο τοπογραφικο και στο διαγραμμα καλυψης να αφαιρεσεις την επιφανεια της μεσοτοιχιας (στα σχεδια της ανεγερσης)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.