Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικός ασφαλείας σε αρκετά σοβαρό περιστατικό


mare96

Recommended Posts

Εδώ και τρία χρόνια δουλεύω σε εγκαταστάσεις διακίνησης και αποθήκευσης υγρών καυσίμων γνωστής πολυεθνικής εταιρίας.

Αρχικά μου έγινε πρόταση για να γίνω τ.α αλλά λόγω του ότι δν είχα την επιθυμητή εμπειρία (5+έτη) αυτό δν έγινε.

Η εταιρία όσον αφορά στην ασφάλεια εγκαταστάσεων - πειβάλλοντος - προσωπικού προσπαθεί μέσα από πληθώρα διαδικασιών, εσωτερικών εκπαιδεύσεων, εσωτερικών κανονισμών, on line συστημάτων για ηλεκτρονική έκδοση αδειών εργασίας (για οποιαδήποτε είδους εργασίας), safety meetings ανάνεσα σε προσωπικό ή εργολαβικό προσωπικό και εταιρία, δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα που έχουν κάνουν με ασφάλεια.

Αυτό δν το λέω επειδή πέρνω το ψωμί μου από την εταιρία ή οτιδήποτε άλλο. Σε μια χώρα όπου όλοι οι θεσμοί έχουν φθαρεί, χωρίς κανένα έλεγχο σε εργοδότες, επιχειρημστίες κτλ, κτλ, η ζώνη και το κράνος θεωρείται υποχρέωση προς το νόμο και όχι υποχρέωσξη και σεβασμός προς τον εαυτό μας, δυστυχώς πρέπει να φθάσουμε σε κάποιο ατύχημα για να ψάξουμε να βρούμε το ψιλό γράμμα του νόμου και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτόν που φταίει. Μα τι λέω ρε παιδιά, αφού και αυτή που πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Παρόλα αυτά, είναι στο χέρι του καθένα από εμάς να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ισσοροπεί καθημερινά σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Γι αυτό θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε όσο μπορούμε ποιο καλά τη νομοθεσία, να πέρνουμε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με ασφάλεια και προστασία έστω και αυτό για κάποιους μπορεί να φαίνεται αστείο. Για να φτάσουμε σε ένα ατύχημα πρέπει σε αυτό να συγλίνουν πολλοί λόγοι και σίγουρα λίγους ή πολλούς μπορούμε να τους προβλέψουμε.

Γι αυτό σε κάθε που πρέπει να γίνει, σκέψου - ανάλυσε - βρες τους κινδύνους - απέκλισε τους και πράξε! Όλα αυτά γραπτώς και υπογεγραμμένα έτσι ώστε στην '' στραβή'' να είσαι καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

statical

1. συνταχθηκε η εκθεση του κεπεκ για το ατυχημα? αν οχι διαλογο αμεσως με τον επιθεωρητη που εχουν ορισει, ειναι το πιο σημαντικο χαρτι.

2. μαζεψε αντιγραφα απο τα παντα χθες... κανε και ημερολογιο με ονοματα ωρες τηλεφωνα κλπ απο μαρτυρες και οτι εγινε εκεινη την ημερα. Προσπαθησε να τους κερδισεις αυτους τους μαρτυρες (δηλαδη να βεβαιωσουν οτι σε εβλεπαν τακτικα, οτι τους εκανες παρατηρησεις οτι με λιγα λογια δεν ησουν μονο στο γραφειο).

3. υπαρχει ασφαλιστικη για το εργο? περιπου 80000-120000 η αποζημιωση στην οικογενεια του θυματος, πολυ σημαντικο να γινει πριν το ποινικο δικαστηριο (ετσι πιθανως να μην γινει και αστικο).

4. ο ατυχος ηταν εργατης του εργοδοτη για τον οποιο ησουν ΤΑ? αν οχι αλλαζουν πολλα, εκτος αν ησουν και ΣΑ.

5. εαν κατηγορηθεις, τοτε πρεπει να συνταξεις απολογητικο υπομνημα με εναν εμπειρο σε τετοια θεματα δικηγορο.

6. Sorry για το ψυχρο υφος, αλλα τα εχω περασει και γω, 5+ χρονια ανεμενα να δικαστω (μετα και τις αναβολες) αλλα ευτυχως αθωωθηκα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.