Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανομή δαπανών χωρίς μελέτη θέρμανσης


Recommended Posts

Όταν στις αμοιβές αναφέρεται και η "Κατανομή δαπανών χωρίς μελέτη θέρμανσης" περί τίνος πρόκειται; Γίνεται κανονικά η μελέτη απωλειών η οποία δεν πληρώνεται και στην συνέχεια δημιουργείται ο πίνακας της κατανομής δαπανών ;Το έργο αφορά προσθήκη ορόφου και στον πίνακα αμοιβών υπάρχει και η παραπάνω εργασία με κόστος και ως προς την μελέτη και ως προς την επίβλεψη, μήπως πρόκειται περί λάθους;

Link to comment
Share on other sites

Ναι ηλεκτρολόγος και μου έστειλε πολιτικός τον πίνακα με τις αμοιβές που είχε και την κατανομή δαπανών χωρίς μελέτη θέρμανσης.Δεν το είχα ξαναδεί και ρωτάω για να μην πω καμμιά χοντράδα.Απ ότι κατάλαβα είναι μια ανωμαλία του συστήματος των αμοιβών αφού για να γίνει χρειάζεται απαραίτητα μελέτη θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

Αφού είσαι συνάδελφος γράψε την ιδιότητά σου στο προφίλ σου.

 

Επίσης χωρίς να θέλω να σε θίξω, σε ενημερώνω απλά ότι στα 36 πόστς σου δεν βλέπω ούτε καν μια απάντηση δική σου προς άλλο συνάδελφο.

 

Ρωτάμε.............. ωραία .............αλλά απαντάμε που και που γιατί κάτι ξέρεις και εσύ και εδώ δεν είναι help desk του ΤΕΕ. Από τις απαντήσεις συναδέλφων δημιουργείται το φόρουμ.

 

Στα παραπάνω μην απαντήσεις.....απλά σκέψου τα και πράξε οπως καταλαβαίνεις αδελφε.

 

 

Στο θέμα:

 

Το δημιουργούμενο ακίνητο δεν πρέπει να έχει συμμετοχή στις δαπάνες ?

Γιατί όχι τότε να μην συντάξεις πίνακα ?

Αλλά η επίβλεψη που κολλάει απορώ ?

 

Κανείς πιο έμπειρος συνάδελφος να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Η "κατανομή δαπανών χωρίς μελέτη θέρμανσης" είναι εργασία με αμοιβή μόνο μελέτης (όχι επίβλεψης).

Απαιτείται σε οικοδομές που δεν είναι απαραίτητη η μελέτη θέρμανσης.

Χρησιμοποιείται στην συμπλήρωση των αντίστοιχων στηλών του πίνακα κατανομής χιλιοστών, αλλά στην

φάση αυτή (πολεοδομία) δεν έχει σχέση με αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Η "κατανομή δαπανών χωρίς μελέτη θέρμανσης" είναι εργασία με αμοιβή μελέτης και επίβλεψης. Απαιτείται σε οικοδομές που δεν είναι απαραίτητη η μελέτη θέρμανσης.

 

Φαντάζομαι οτί εννοείς πχ μια εξοχική (καλοκαιρινή) κατοικία για παράδειγμα... Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κανονισμός σχετικά με τις απαιτούμενες μελέτες εγκαταστάσεων για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Με την φράση "δεν είναι απαραίτητη η μελέτη θέρμανσης" εννοούσα ότι δεν απαιτείται από την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 έχεις δίκιο σε αυτό που λες,μόνο που ακόμη δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ως προς τις γνώσεις μου γι' αυτό είμαι και διστακτικός στο να δίνω απαντήσεις,βέβαια αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεπεράσω. Στο θέμα μας τώρα. Η κατανομή δαπανών θα χρησιμοποιηθεί για τον πίνακα χιλιοστών.Αλλά είναι παράλογο να το ζητάς αυτό χωρίς μελέτη θέρμανσης. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσω ατομικούς καυστήρες δεν υπάρχει κατανομή δαπανών, το ίδιο υποθέτω ότι ισχύει και στο φυσικό αέριο,το ίδιο και αν χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικά σώματα κλπ... Αν υπάρχει μελέτη που είναι απαραίτητη αυτή θα έπρεπε να είναι των θερμικών απωλειών και όχι της κατανομής δαπανών. Εμένα πάντως κάτι δεν μου κολλάει

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 έχεις δίκιο σε αυτό που λες,μόνο που ακόμη δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ως προς τις γνώσεις μου γι' αυτό είμαι και διστακτικός στο να δίνω απαντήσεις,βέβαια αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεπεράσω.

 

Βγαίνω λίγο εως πολύ οφ τόπικ και λέω :

 

biui και όλοι μας.

 

Αν ξέρεις κάτι έστω και απλό....αλλά να το ξέρεις ....μπορείς να το γράψεις. Εξάλλου εδώ δεν δίνει κανείς εξετάσεις. Ο καθένας που διαβάζει κρίνει και αφομοιώνει ότι θέλει. Επίσης θεωρώ απαραίτητο προσόν του ελ. επαγγελματία μηχανικού το θάρρος.

Καλή συνέχεια συνάδελφε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.