Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στήριξη κλίμακας u


 
Evan

Recommended Posts

evan, μπορείς (και αν θέλεις βέβαια) κάποια στιγμή αν ευκαιρείς να μας δείξεις μια τομή της ΕΖ μαζί με την απόληξη της σκάλας?

 

μόλις την ετοιμάσω, ΑΝ μου ζητηθεί από την Πολεοδομία βέβαια:P

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ τις σκάλες τύπου u (ή Π). Προτιμάω τουλάχιστον η μία πλευρά να στηρίζεται σε τοιχείο (συνήθως στο τοιχείο του ανσασέρ) και έτσι μετατρέπεται σε Γ. Αυτό, για τον λόγο οτι η σκάλα είναι οδός διαφυγής και έτσι πρέπει να είναι το ισχυρότερο τμήμα της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι πως κάπου έχω διαβάσει ότι η σκάλα δεν είναι ανάγκη να υπολογισθεί στο μοντέλο, αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα.

Μήπως κάποιος καλός συνάδελφος έχει καλύτερη μνήμη?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Erling δεν απαιτείται μόνο στι περιπτώσεις που τα σκαλοπάτια είναι πρόβολοι,δηλαδή περικλείεται από τοιχεία.Σε περιπτώσεις που δίνει ωθήσεις λόγω σεισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο μοντέλο.Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι ελεύθερες σκάλες μορφής U

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι πως κάπου έχω διαβάσει ότι η σκάλα δεν είναι ανάγκη να υπολογισθεί στο μοντέλο, αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα..

το λέει ο ΕΑΚ, αυτό που λέει ο dratsiox. εγω προσωπικά δεν την βαζω ποτε γιατι δεν έχω εμπιστοσύνη στα προγραμματα σε κόμβους-κομβάκια-σκατάκια που θέλουν για την προσομοίωση της. βεβαια κοιτάς και το στατικό σαν όλον και παίρνεις μια απόφαση

 

οταν προκύψει ανάγκη κάνω πατέντα

Link to comment
Share on other sites

Δεν προσομοιώνεται όταν στηρίζεται σε τοιχίο. Στις άλλες περιπτώσεις επιβάλλεται η προσημείωση της. Τα λέει νομίζω στον ΕΑΚ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.