Jump to content
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μουζάκι ... χωροταξικών αστοχιών συνέχεια


 Share

Recommended Posts

Η άποψη είναι από το Google Earth και είναι μηνός Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Στο σημείο 1 είναι η "καναλοποίηση του ποταμού" με το στενότερο υλοποιημένο ήδη σημείο στη θέση όπου το 2020 υπήρχε το πνιγμένο Κέντρο Υγείας.

Στο σημείο 2 είναι η πρώην θέση του ιδιωτικού γυμναστήριου το οποίο σήμερα βρίσκεται ολόσωμο μέσα στο ποτάμι. Η ίδια θέση στον ιστορικό φωτοχάρτη ήταν το φρύδι της ιστορικής κοίτης του ποταμού και ταυτόχρονα όριο του δασικού.

Στο σημείο 3, μπορεί κάποιος συνάδελφος από την περιοχή να μας πληροφορήσει τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο δήμαρχος-περιφερειάρχης ;

1_2023_Χ.png

Edited by kan62
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, killertomato said:

Είναι αυτό που σημειώνω στη θέση 2.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Θοδωρε,

καλημερα,

 Αυτα τα  "ολιγα" ηθελαν να κανουν....

"Με πολεοδομική «βούλα» (ΦΕΚ 311 /ΑΑΠ/9-10-12) μπαζώθηκε το ποτάμι και χωροθετήθηκε μέσα και δίπλα ακριβώς στο ποτάμι εκτός από το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι Καρδίτσας, που κατέρρευσε από την πλημμύρα, και Διοικητικό Κέντρο και Κοινωφελείς Χώροι του οικισμού (Δημαρχείο, Δημοτική Αγορά , Αθλητικό Κέντρο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Περιφερειακός , δρόμοι , κυκλοφοριακοί κόμβοι , Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά , Εκκλησία, Πεζόδρομος και χώρος αναψυχής )."

πηγη,

https://ecopress.gr/katastrofikos-poleodomikos-schediasmos-me-ti-voula-tis-politeias/

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη καλημέρα.

Αυτό είναι παλιό, σύμφωνα με το ΓΠΣ η περιοχή προορίζεται για κοινωφελείς εγκαταστάσεις (μάλλον αθλητικές).

Εγώ ρωτάω για τη μετά το 2020 περίοδο, τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν στα έργα του 2023 ; Δεν είχαν κάποια μελέτη ;

Link to comment
Share on other sites

Όταν ο εγχώριος πολεοδομικός σχεδιασμός ξεχνά, ο ποταμός θυμάται ...

_1953_1986.png

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο!!! Τι ευθύνες έχουν??? Βέβαια από το 1986 έχουν παραγραφεί τα πάντα... Ας υπήρχε τρόπος τουλάχιστον να μείνει η γνώση για τις επόμενες γενιές!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.