Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή κολώνας σε μήκος 0,70 μ.


 

Recommended Posts

Ως νέο μέλος μεν και παλιός θεατής δε σας καλησπερίζω,

έχοντας ένα θέμα με μία σκυροδέτηση, στο τέλος της οποίας χάλασε ο δονητής με αποτέλεσμα να μην γίνει σκυροδέτηση ολόκληρης κολώνας. Ουσιαστικά μόνο το δοκάρι έπεσε μαζί με την πλάκα και καθόλου η γωνιακή κολώνα. Πρόκειται για κολώνα 0,50*0,30 και ύψος 0,70 (η κολώνα θα σκυροδετούνταν σε δύο φάσεις και η δεύτερη απέτυχε τελείως) - η β' φαάση αφορά το τμήμα της κολώνας που πατούσε σε κεκλιμένο μεσοδόκαρο της σκάλας -. Εξ' αρχής δηλαδή μιλάμε για κοντό υποστύλωμα όχι όμως οτι έχει μελετηθεί έτσι. Επίσης ίσως φανεί και στις συνημμένες φωτο (αν καταφέρω να επισυναψω) η σκυροδέτηση άρχισε για την ακρίβεια πάνω ακριβώς απο τον οπλισμό του δοκαριού στην κάτω παρεια. (Η κολώνα είναι γωνιακή οπότε η συμβολή του οπλισμού ήταν ικανή να λειτουργήσει ως πάτος κατα τη διάρκεια σκυροδέτησης. Εκεί σημειακά έχω και μια φωλιά μεγέθους μιας γροθιάς.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1. τι υλικό χρησιμοποιώ απο τις δύο πιο γνωστές εταιρείες (αν δενμπορούμε να ονομάσουμε προιον, θα είναι απλώς μη συρρικνούμενο ή μήπως καλύτερα είναι να βάλουμε διογκούμενο)

2. εαν θα κάνω γαρμπιλόδεμα ή όχι. Οι εταιρείες παρέχουν σε τετοια δοκάρια σακιά 25 κιλά. συνιστούν πανω απο 20 λίτρα να μπει γαρμπίλη

3. η φωλιά στην επάνω επιφάνεια διακοπής. πως θα καλυφθεί αφού βρίσκεται μέσα στο δοκάρι και πάνω απο το υψόμετρο στέψης της κολώνας. Δύσκολο με ενα απλό καλούπι και σίγουρα χρειάζεται πατέντα με σωληνάκια κλπ κατι που δεν έχω ξανακάνει.

υσ. δεν μπόρεσα να ανεβάσω εικόνα!πιθανό επειδή είναι πανω απο 97 Kb το jpg

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα πήγες να ρίξεις κοστούμι το δοκάρι με τον κοντό στύλο και λόγω του πολύ οπλισμού του δοκαριού δεν κατέβηκε το μπετόν στο στύλο.

 

Προετοιμασία των πάνω & κάτω επιφανειών προκειμένου να φανούν τα αδρανή και επάλειψη με ειδικό υλικό "συγκόλλησης" παλαιού με νέο μπετόν (υπάρχει η δυνατότητα να μπει εργαλείο ανάμεσα στα σίδερα; ). Εφόσον είναι γωνιακός στύλος έχεις τη δυνατότητα να κατασκευάσεις καλούπι που πάνω θα ανοίγει προς τα έξω σα χωνί και θα υπερβαίνει την κάτω ίνα της δοκού για να ρίξεις από κει. Το μπετόν που θα μείνει στο χωνί μετά την πήξη και θα εξέχει το σπάς με κομπρεσέρ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το γαρμπιλομπετόν αρκεί να είναι κατάλληλης αντοχής και για μένα καλύτερα μη συρικνούμενο.

Link to comment
Share on other sites

Ως νέο μέλος μεν και παλιός θεατής δε σας καλησπερίζω,

έχοντας ένα θέμα με μία σκυροδέτηση, στο τέλος της οποίας χάλασε ο δονητής με αποτέλεσμα να μην γίνει σκυροδέτηση ολόκληρης κολώνας. --------

Αναμένουμε φωτογραφίες.

 

Σημαντική παρατήρηση - συμπέρασμα.

Πάντα πάνω από 2 δονητές ανά πρέσα.

Link to comment
Share on other sites

όπως βλέπουμε από το μετρο, εκτος των άλλων, έχουμε ενα κοντό υποστύλωμα όπου στην άνω κρίσιμη περιοχη (δεν) έχουμε συνδετήρες ανα 20εκ ενώ έχουμε και μάτιση.

 

αρχές τέχνης και οπλισμού και κανονισμού : "χαρά αγνοείται"

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι λέω ότι ο δονητής δέν χάλασε αλλά ξέχασαν να δονήσουν .Σύμβαίνει πολλές φορές αυτό δυστυχώς ο λαστιχάς δεν είναι επιστήμων και βίαζεται να τελειώση οι εργάτες δεν είδαν ότι δέν γέμισε κολώνα καθότι τα σίδερα κράτησαν το μπετό και ειδού τα αποτελέσματα.Αν χαλούσε ο δονητής θα ήταν και η δοκός στα ίδια χάλια .Δυστυχώς αυτά κάνουν το ψάξιμο και ψάξιμο και ψάξιμο για φτηνή τιμή .

Link to comment
Share on other sites

και πάντως ο φιλος δεν πρεπει να μας τα ειπε όπως ακριβως έχουν τα πράγματα και κυρίως δεν μας ειπε ποιος ειναι ο ρόλος του στην κατασκευή αυτή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.