Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Stereostatika


Directionless

Recommended Posts

χμμ..KPARA δε το καταλαβα..εννοεις οτι εχεις βαλει υποστυλοματα απο σκυροδεμα, κανεις την στατικη αναλυση..και πριν κανεις τα υπολοιπα αλαζεις η θετεις αλλα φορτια ?..η χωρις καν να να θεσεις υποστυλοματα απο σκυροδεμα θετεις κατευθειαν τις αντιδρασεις που προκυπτουν απο την αναλυση του μεταλικου σου(ροπες και κ.τ.λ.) , βασικα μπορεις να σχεδειασεις μονο τη θεμελειωση χωρις υποστυλοματα αλλα μονο με τις δυναμεις που ασκουνται σε αυτα(στις θεσεις των υποστυλοματων)γινεται αυτο που λεω? η ειμαι εντελως λαθος???

 

ευχαριστω που προσπαθεις παντως, γιατι μου αρεσει και μενα το stereostatika απλα ασχολουμε και με μεταλικα(ισως πιο πολυ) και προσπαθω το λογισμικο που θα αγορασω για μπετα να με βοηθα και στα μεταλικα τουλαχιστον στη θεμελειωση-ξυλοτυπο ..που ειναι πιο αξιοπιστα απο τα λογισμικα που κανουν μεταλικα(κλασικο προβλημα για λογισμικα μεταλαδικα)

Link to comment
Share on other sites

Evan υποτίθεται την ανεμοπιεση και αλλά φορτία ,συνδιασμη κτλ το κανείς στο μεταλλικό. Μονό της αντιδράσεις- αυτά εισάγεις στο ΩΣ.

Italos Έχω εξήγηση με σαφήνεια τη κάνω εγώ. Προσωπικά μονό ελέγχω αν υπάρχει διαφορά η όχι. Να σχεδιάσεις ξεχωριστά μονό θεμέλια δεν γίνεται δεν θα σου βγάλει το αντισεισμικό. Εγώ Italle με μεταλλικά ασχολούμαι από το 1972 στην προην σοβιετική ένωση και αν θέλεις την γνώμη μου δεν υπάρχει πρόγραμμα που ψάχνεις.

Κάνε αυτό που νομίζεις σωστό .Γιατί στην τελική ανάλυση την μελέτη εσύ υπογραφής και κανένας άλλος μην ακούς κανέναν παρά μονό γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

οκ..καταλαβα..δηλαδη εσυ προσομειωνεις τη θεμελειωση με υποστυλοματα απο οπλισμενο σκυροδεμα και συγκρινεις τη θεμελειωση με αυτη που σου βγαζει το μεταλικο σου,,και αναλογως τη χρησιμοποιεις..αν καταλαβα..καλο ακουγεται και ασφαλες!!εγω απλα ρωτησα αν θα μπορουσα για παραδειγμα αν εχω μια κατασκευη που εχει υπογειο απο οπλισμενο σκυροδεμα και ανωδομη απο μεταληκο, να κανω ττη θεμελειωση και το υπογειο στο stereostatika αλλα για να γεινει αυτο η θα πρεπει να προσομειωσω την μεταλικη μου κατασκευη σαν σκυροδεμα οπως λες και εσυ (που ειναι και πιο δυσμενης) η στις θεσεις τον υποστηλωματων πανω απο το υπογειο να θεσω τις αντιδρασεις απο το μεταλικο..σωστα????αυτο ηθελα να ξερω αν γινεται τι λες???(ισως πιον ασφαλες να ειναι η προσομειωση σαν Ο/Σ, αλλα απλα αν θελω να κανω τουλαχιστον τη συγκριση για δω τις δοιαφορες)

Link to comment
Share on other sites

Evan υποτίθεται την ανεμοπιεση και αλλά φορτία ,συνδιασμη κτλ το κανείς στο μεταλλικό. Μονό της αντιδράσεις- αυτά εισάγεις στο ΩΣ.

 

ναι οκ αλλά στους κόμβους μόνο μόνιμα και κινητά μπορείς να περάσεις πως περνάς χιόνι και άνεμο και πως τα συνδυάζεις μετά; αφού έχουν διαφορετικούς συντελεστές;

 

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να περάσεις και μεταλλικά υποστυλώματα (π.χ. 0,5μ) ώστε να είσαι πιο ακριβής στην προσομείωσή σου μέσω των παραμέτρων στην ανάλυση

Link to comment
Share on other sites

Evan φίλε τη κόλας στα φορτία αφού όλα αυτά το κάνης στο μεταλλικό και το αποτέλεσμα του μεταλλικού είναι η αντιδράσεις .Ε λύσε την προσόμοιοςη σύγκρινε τα και ανάλογα αποφασίζεις.

Italos Απ ότι κατάλαβα στην δικιά σου περίπτωση δεν έχεις θεμέλια για το μεταλλικό απευθείας αλα υπόγειο. Εδώ κατά την γνώμη μου και αν θέλεις το ακούς, αν θέλεις το απορρίπτης.

Αν η χρήση του χώρου είναι βιομηχανία και η διάταξη υποστυλωμάτων υπογείου 7Χ7 τότε η πλακά υπογείου μονό από την λυγηρότητας θα είναι (0.85 Χ 7)/20 = 0.30 μ φαντάσου τώρα να υπολογίζεις τα επιτρεπόμενα φορτία τη θα γυνή. Σ την ουσία διμυουργητε ένας πανίσχυρος άκαμπτος δίσκος εγώ θα έλεγα μια κοιτόστρωση για τα μεταλλικά σου καταλάβεις ? Αν κανείς σωστά την προσόμοιοςη τότε τα φορτία από το μεταλλικό είναι ένα τσίμπημα για τον ελέφαντα. Το μονό να προσεχής την πάκτωση των υποστυλωμάτων. Και για μένα η διαστάσεις για τον τάκο είναι 2 Χ Η + C οπού Η – βάθος αγκυροβιδας και C –απόσταση μετάξι ακριανών ανγκυροβιδων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Δοκιμάζω και εγώ τη δοκιμαστική έκδοση. Κάποιες ερωτήσεις.

Ορίζω μια απλή κατασκευή(πλάκα, δοκοί και 4 υποστυλώματα) χωρίς υπόγειο.Στη θεμελίωση κρατώ τις αρχικές διαστάσεις στις συνδετήριες δοκούς 30 και 80cm και κάνω επίλυση με κάποια αποτελέσματα που προς το παρόν δεν τα εξετάζω. Κατασκευαστικά προφανώς θα υπάρχει δάπεδο ισογείου. Η πολύ καλή εποπτεία του προγράμματος με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η άνω στάθμη της πλάκας ισογείου θα ταυτίζεται με την άνω παρειά των συνδετήριων δοκών. Θεωρητικά επιλέγω αν τα φορτία της πλάκας δαπέδου ισογείου θα μεταφέρονται μέσω των συνδετήριων δοκών και των πεδίλων στο έδαφος (άρα όπλιση κανονική πλάκας) ή απευθείας στο έδαφος μέσω επιμελημένης επίχωσης (άρα όπλιση πιο χαλαρή).

Στο πρόγραμμα ή πλάκα δαπέδου ισογείου πως δηλώνεται;

Link to comment
Share on other sites

Στο πρόγραμμα ή πλάκα δαπέδου ισογείου πως δηλώνεται;

σε κανένα πρόγραμμα δεν ορίζεται αφού δεν επιλύεται εκτός αν είναι πεπ.σ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση άπάντησή σου. Εκτιμώ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ότι τα φορτία (που δεν είναι και λίγα) μεταφέρονται απευθείας στο έδαφος μέσω επιμελημένης επίχωσης. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ στο θέμα αφού λάβω απάντηση από την εταιρία.

 

Στο STEREOSTATIKA η πλάκα δαπέδου ισογείου δεν δηλώνεται. Μελλοντικά ίσως υπάρξει και η δυνατότητα αυτή. Η πλακά δαπέδου μπορεί να σχεδιαστεί μόνο στο πρόγραμμα PANOPLIA.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω μια πρόταση να κάνω και τονίζω ότι είναι απλά μια ιδέα που δεν έχω δοκιμάσει. Γιατί δεν δηλώνεις λοιπόν υπόγειο με πολύ χαμηλό ύψους τόσο όσο η θεμελίωση. Φαντάζομαι έτσι να σου δημιουργήσει την πλακά δαπέδου ισογείου και από τα αποτελέσματα που θα σου δώσει κρίνεις κατά ποσό ευσταθή αυτό η όχι. Επαναλαμβάνω απλά μια ιδέα είναι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. καλημέρα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.