Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Stereostatika


Directionless

Recommended Posts

μετά εγω θα το θεωρώ σαν ενιαίο???

 

Ναι και θα διαστασιολογησεις με τον κοινο οπλισμο.

 

Οπως και να 'χει ομως αυτο ειναι ενα κτιριο μη κανονικο-ασυμμετρο,και λογω αυτης της ιδιομορφιας και των μη γραμμικων στοιχειων ειναι δυσκολη η στατικη επιλυση.Αν θες μπορεις να αναφερεις στο παρακατω νημα ποσους οροφους εχεις,τι ανοιγμα ειναι αυτη η ημικυκλικη πλευρα,που πηρες τα τοιχεια,

τι προσθετο οπλισμο να βαλεις περα απο αυτο που εδωσε η αναλυση του stereostatika...για να σου απαντησουν αυτοι που εχουν αντιμετωπισει αναλογη περιπτωση.

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8566

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Italos....μπορείς και πιο συγκεκριμένα αφού ορίσεις πλάκα δεξί click πάνω της και από τις ιδιότητες επιλέγεις 'κλίση' πάνω δεξιά. Από εκεί σου δίνει επιλογές να ορίσεις την κλίση που θες. Αν κοιτάξεις από το help το συγκεκριμένο παράρτημα νομίζω σου λέει πως.

 

Κάτι ακόμα. Επειδή διάβασα νωρίτερα κάπου για πλάκα δαπέδου υπογείου και τρόπους προσομοίωσής της. Σαν κάτοχος του προγράμματος και επειδή είχα την ίδια απορία δεν γίνεται ακόμα (έκδοση 5.00). Όσο για το PANOPLIA το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει το module του στατικού επιλύτη (βλ. StereoSTATIKA) οπότε στη ουσία δεν πραγματοποιεί επιλύσεις φορέων. Περισσότερο έχει να κάνει με τις προμετρήσεις, σχέδια κοπής και κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Εισαγωγή φορτίων και ροπών επίσης σε κόμβους μπορείς να κάνεις. Στα μεταλλικά κι εγώ στο StereoSTATIKA κάνω τις θεμελιώσεις, τις οποίες ελέγχω και με το Beton Express.

Link to comment
Share on other sites

Έχω αγοράσει την εκπαιδευτική έκδοση του στερεοστάτικα και έχω εισάγει αρκετά κτίρια για δική μου καθαρά εξασκηση και σε όλα μου βγάζει τον ίδιο οπλισμό.και κυρίως στα δοκάρια μονίμως μου δίνει 2φ14 πάνω και 4φ14 κάτω.φταίει στο ότι έιναι η δοκιμαστική εκδοση???δοκίμασα και από τις παραμέτρους να αφαιρεσω την διάμετρο φ14 και μου δίνει την αμέσως επόμενη την φ16 δηλαδή.Με λίγα λόγια δίνει τον ελάχιστο οπλισμό.Εχει αντιμετωπίσει κανείς σας το ίδιο

Link to comment
Share on other sites

έδωσα σε μία δοκό πολύ μεγάλο ανοιγμα και μόνο τότε μου δώσε αλλο οπλισμό.αλλά δεν έιναι δυνατον να μου δίνει σχεδόν πάντα σε δοκους 25/50, 25/60 2φ14 και 4φ14 κατω. τι άλλο μπορώ να κάνω

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε μελέτη ύπόγειας δεξαμενής 4x6 χωρίς ανωδομή, ενώ το πρόγραμμα κάνει την αντισεισμική επίλυση του φορέα, παρ' όλα αυτά δεν μου εκτυπώνει στον αντισεισμικό τα αποτελέσματα. Γνωρίζει κανένας που μπορεί να ωφείλεται το προβλήμα?Εχω δοκιμάσει άπειρες φορές αλλά δεν γίνεται κάτι...

Link to comment
Share on other sites

Τι αντισεισμικοό να εκτυπώσει αφού όπως λες είναι ''υπόγεια'' η δεξαμενή? :D

 

Είσαι σωστός στην παρατήρηση σου, αλλά πρέπει να γίνει η προσομείωση της σεισμικής διέγερσης. Οι ωθήσεις ηρεμίας πρέπει να επαυξηθουν με τριγωνική κατανομή έως βάθος <10μ. Κάνω λάθος, μήπως μου διαφεύγει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα μεταβολής της στάθμης σεισμικής διέγερσης. Δεν ξέρω αν έχει και σημασία καθώς στην οροφή υπογείου,λόγω ακαμψίας των περιμετρικών τοιχωμάτων θεωρείται αμετάθετο όλο το σύστημα. Θα σου πρότεινα να ''ανεβάσεις'' όλο το σύστημα στο ισόγειο ως έχει και να προσθέσεις τριγωνικό φορτίο. Βέβαια είναι δεξαμενή και το stereostatika δεν έχει από ότι ξέρω τη δυνατότητα για δεξαμενές ώστε να υπολογίσει συνδυασμούς για ωθήσεις εδάφους και φορτίων νερού από μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.