πετρος748 Posted July 10, 2026 at 05:01 AM Posted July 10, 2026 at 05:01 AM On 7/9/2026 at 12:31 PM, evdim said: ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Δ.Ε. Ειναι απο το 2007 και ενθεν (μεχρι το 31-12-2014 οποτε αντικατασταθηκε απο το ΕΤΕΑΕΠ του ΕΦΚΑ), όταν καταργηθηκε ο ΕΛΠΠ και αντικατασταθηκε απο την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. Στα 17 χρονια ασφαλισης 2007-2024 ΠΑΙΡΝΕΙς ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 72 ευρω μικτα τα οποια φορολογουνται και πληρωνεις 6% κρατηση υπερ υγειας... Καλημέρα σας, Το καλοκαίρι του 2025 είχα ρωτήσει το ταμείο μας σε ποιο στάδιο βρήσκεται η Έκδοση Επικουρικών Συντάξεων και μου απάντησαν ότι τώρα εκδίδονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2021. Την ίδια απάντηση έλαβα και πριν από περίπου ένα μήνα όταν ξαναρώτησα. Δηλαδή η διαδικασία έκδοσης είναι εξαιρετικά αργή. Υπάρει κάποιος λόγος για αυτήν την υπερβολική καθυστέριση;
evdim Posted July 10, 2026 at 05:53 AM Posted July 10, 2026 at 05:53 AM On 10/7/2026 at 8:01 ΠΜ, πετρος748 said: Καλημέρα σας, Το καλοκαίρι του 2025 είχα ρωτήσει το ταμείο μας σε ποιο στάδιο βρήσκεται η Έκδοση Επικουρικών Συντάξεων και μου απάντησαν ότι τώρα εκδίδονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2021. Την ίδια απάντηση έλαβα και πριν από περίπου ένα μήνα όταν ξαναρώτησα. Δηλαδή η διαδικασία έκδοσης είναι εξαιρετικά αργή. Υπάρει κάποιος λόγος για αυτήν την υπερβολική καθυστέριση; ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Δ.Ε. Ειναι απο το 2007 και ενθεν (μεχρι το 31-12-2014 οποτε αντικατασταθηκε απο το ΕΤΕΑΕΠ του ΕΦΚΑ), όταν καταργηθηκε ο ΕΛΠΠ και αντικατασταθηκε απο την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. Στα 17 χρονια ασφαλισης 2007-2024 ΠΑΙΡΝΕΙς ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 72 ευρω μικτα τα οποια φορολογουνται και πληρωνεις 6% κρατηση υπερ υγειας...
evdim Posted July 10, 2026 at 05:54 AM Posted July 10, 2026 at 05:54 AM κανουν 3 χρονια περιπου απο την υποβολη της αιτησης. Ο λογος ειναι οτι δεν υπαρχει προσωπικο στο ΤΣΜΕΔΕ πλεον και οι φακελλοι συσσωρευονται.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 83 Posted July 10, 2026 at 05:26 PM Posted July 10, 2026 at 05:26 PM Παιδιά καλησπέρα. Είμαι χημικός μηχανικός και το 2019 μπήκα στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Όταν πήγα στο τσμεδε να μου κάνει εκκαθάριση ώστε να μην οφείλω τίποτα δε μου συμπεριέλαβαν ένα χρέος στο τεαμεδ για το διάστημα 2012-2016 που δεν ήξερα ότι υπάρχει καν και για το οποίο έπρεπε να κάνω ξεχωριστή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων όπως συνέβη και για το τσμεδε. Το αποτέλεσμα είναι πως τώρα τυχαία έμαθα από την καρτέλα μου του ΚΕΑΟ πως με ένα σωρό τόκους από τότε το χρέος του τεαμεδ έχει φτάσει στα 9 χιλιάρικα! Για το χρέος αυτό ουδέποτε ενημερώθηκα επίσημα από το ΚΕΑΟ, ουτε έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, ουτε το δημόσιο έχει προβεί σε κάποια ενέργεια είσπραξης από τότε. Μου είπαν πως δε γίνεται πλέον να συμπεριλάβω το χρέος αυτό στη ρύθμιση των 120 δόσεων και πως πρέπει να πληρωθεί μαζί με όλους τους τόκους! Επειδη αυτο δεν παίζει έκανα αίτημα παραγραφής αφού έχει παρέλθει η 10ετια και δεν είχα ποτέ καμία ενημέρωση επί του θέματος από το ΚΕΑΟ. Λέτε να δικαιωθω?
ΜΑΡΙΑ Posted July 13, 2026 at 10:55 AM Posted July 13, 2026 at 10:55 AM On 7/10/2026 at 8:26 PM, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 83 said: Παιδιά καλησπέρα. Είμαι χημικός μηχανικός και το 2019 μπήκα στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Όταν πήγα στο τσμεδε να μου κάνει εκκαθάριση ώστε να μην οφείλω τίποτα δε μου συμπεριέλαβαν ένα χρέος στο τεαμεδ για το διάστημα 2012-2016 που δεν ήξερα ότι υπάρχει καν και για το οποίο έπρεπε να κάνω ξεχωριστή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων όπως συνέβη και για το τσμεδε. Το αποτέλεσμα είναι πως τώρα τυχαία έμαθα από την καρτέλα μου του ΚΕΑΟ πως με ένα σωρό τόκους από τότε το χρέος του τεαμεδ έχει φτάσει στα 9 χιλιάρικα! Για το χρέος αυτό ουδέποτε ενημερώθηκα επίσημα από το ΚΕΑΟ, ουτε έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, ουτε το δημόσιο έχει προβεί σε κάποια ενέργεια είσπραξης από τότε. Μου είπαν πως δε γίνεται πλέον να συμπεριλάβω το χρέος αυτό στη ρύθμιση των 120 δόσεων και πως πρέπει να πληρωθεί μαζί με όλους τους τόκους! Επειδη αυτο δεν παίζει έκανα αίτημα παραγραφής αφού έχει παρέλθει η 10ετια και δεν είχα ποτέ καμία ενημέρωση επί του θέματος από το ΚΕΑΟ. Λέτε να δικαιωθω? Βασιλειος 83 και εγώ το ίδιο έπαθα αλλά είμαι στον Ν. Κατσέλη.Και δεν μπορώ να τα συμπεριλάβω στο Ν. Κατσέλη και από 3000€ έχουν φτάσει στα 6000€!Έκανα αίτηση στο Συνήγορο του πολίτη και περιμένω.Μπορώ να κάνω αίτηση παραγραφής?
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 83 Posted July 13, 2026 at 11:04 AM Posted July 13, 2026 at 11:04 AM On 13/7/2026 at 1:55 ΜΜ, ΜΑΡΙΑ said: Βασιλειος 83 και εγώ το ίδιο έπαθα αλλά είμαι στον Ν. Κατσέλη.Και δεν μπορώ να τα συμπεριλάβω στο Ν. Κατσέλη και από 3000€ έχουν φτάσει στα 6000€!Έκανα αίτηση στο Συνήγορο του πολίτη και περιμένω.Μπορώ να κάνω αίτηση παραγραφής? Καλησπερα Μαρία! Αίτηση παραγραφής δικαιούσαι να κάνεις αν έχει παρέλθει 10ετια και δε σε έχουν ενοχλήσει με οποιοδήποτε επίσημο τρόπο (αποστολή ειδοποιητηριου με κλητήρα, email κτλ) για την είσπραξη του ποσού. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα καθάρματα θα βρουν τρόπο να αποδείξουν ότι μας έχουν ενημερώσει ακόμα κι αν δεν ισχύει... Αυτό που φοβάμαι στην περίπτωση μου είναι πως όταν έκανα την αίτηση το 2019 για να μπω στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ηλεκτρονικά φαινόταν και το χρέος προς το τεαμεδ ακόμα κι αν δεν ήξερα εγώ πως έπρεπε να κάνω ξεχωριστό αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση και γι αυτό... Ίσως πατήσουν εκεί για να μου πουν ότι και καλά με ενημέρωσαν εμμέσως όταν έφτιαχνα την αίτηση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Κατά τα άλλα είμαι απόλυτα καλυμμένος και θα έπρεπε βάσει νόμου να γίνει δεκτη η αίτηση παραγραφής μου. Στη δική σου περίπτωση τι ισχύει από όλα αυτά? Έχεις ενημερωθεί επισήμως για το χρέος αυτό στο τεαμεδ ή απλά στο εμφάνισε ξαφνικά στο ΚΕΑΟ? Επίσης ποια είναι η διαδικασία για να απευθυνθώ κι εγώ στο συνήγορο του πολίτη? 1
ΜΑΡΙΑ Posted July 14, 2026 at 05:32 AM Posted July 14, 2026 at 05:32 AM Καλημέρα Βασίλη.Εμένα εμφανίστηκε όταν μπήκα στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ.Δηλαδή είχε βγει η απόφαση του Ν. Κατσέλη και μετά. Δεν μου είχαν στείλει ποτέ επιστολή να με ενημερώσουν.Και όταν ζήτησα με αίτηση τις οφειλές από ΤΣΜΕΔΕ δεν ενημερώθηκα για το ταμείο αυτό. Δεν έχω σίγουρα 10ετία από την ημερομηνία που το είδα στο ΚΕΑΟ. Για τον συνήγορο του πολίτη κάνεις μια αίτηση στην σελίδα του και γράφεις το ιστορικό και αιτιολογία της κατάστασης. Δηλαδή ότι ξαφνικά προέκυψε μέσα από το ΚΕΑΟ χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.Όπως γράφεις εσύ πήγες στο ΤΣΜΕΔΕ για τις οφειλές και δεν συμπεριέλαβαν το ταμείο αυτό.Γράψε ότι έκανες και αίτηση παραγραφής. Δηλαδή αν δεν μπαίναμε στο ΚΕΑΟ πότε θα μαθαίναμε για την οφειλή αυτή? Υπάρχει και άλλος/άλλη συνάδελφος εδώ που έκανε και αίτηση στον συνήγορο και έστειλα μήνυμα μήπως μας πληροφορήσει αλλά μάλλον έχει καιρό να μπεί.Ξέρεις ο δικηγόρος μου μου είπε ότι αν μαζευτούμε πολλοί είναι σημαντικό για τον συνήγορο του πολίτη και θα το δει μαζικά.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 83 Posted July 14, 2026 at 05:45 AM Posted July 14, 2026 at 05:45 AM On 14/7/2026 at 8:32 ΠΜ, ΜΑΡΙΑ said: Καλημέρα Βασίλη.Εμένα εμφανίστηκε όταν μπήκα στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ.Δηλαδή είχε βγει η απόφαση του Ν. Κατσέλη και μετά. Δεν μου είχαν στείλει ποτέ επιστολή να με ενημερώσουν.Και όταν ζήτησα με αίτηση τις οφειλές από ΤΣΜΕΔΕ δεν ενημερώθηκα για το ταμείο αυτό. Δεν έχω σίγουρα 10ετία από την ημερομηνία που το είδα στο ΚΕΑΟ. Για τον συνήγορο του πολίτη κάνεις μια αίτηση στην σελίδα του και γράφεις το ιστορικό και αιτιολογία της κατάστασης. Δηλαδή ότι ξαφνικά προέκυψε μέσα από το ΚΕΑΟ χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.Όπως γράφεις εσύ πήγες στο ΤΣΜΕΔΕ για τις οφειλές και δεν συμπεριέλαβαν το ταμείο αυτό.Γράψε ότι έκανες και αίτηση παραγραφής. Δηλαδή αν δεν μπαίναμε στο ΚΕΑΟ πότε θα μαθαίναμε για την οφειλή αυτή? Υπάρχει και άλλος/άλλη συνάδελφος εδώ που έκανε και αίτηση στον συνήγορο και έστειλα μήνυμα μήπως μας πληροφορήσει αλλά μάλλον έχει καιρό να μπεί.Ξέρεις ο δικηγόρος μου μου είπε ότι αν μαζευτούμε πολλοί είναι σημαντικό για τον συνήγορο του πολίτη και θα το δει μαζικά. Καλημέρα Μαρία. Εμένα το ποσό αυτό του τεαμεδ αναφέρεται στη χρονική περίοδο 2012-2016 άρα έχει επέλθει σίγουρα δεκαετία ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το εμφάνιζε στο ΚΕΑΟ όταν έκανα την αίτηση για το διακανονισμο των 120 δόσεων το 2019. Δες σε ποιες χρονιές αναφέρεται το δικό σου χρέος για να δεις αν είναι όντως είναι συμπληρωμένη δεκαετία και μετά δε χάνεις κάτι να κάνεις αίτηση παραγραφής στο τοπικό σου ΚΕΑΟ. Θα το κοιτάξω κι εγώ τώρα αυτό με το συνήγορο του πολίτη. Και όντως θα ήταν πολύ καλύτερα αν μαζευόμασταν αρκετοί με το ίδιο πρόβλημα, ακόμα και να είχαμε κοινό δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει. Εγώ μέχρι στιγμής ο,τι ενέργειες έχω κάνει είναι μόνος μου χωρίς καμία υποστήριξη από δικηγόρο. Ίσως ήρθε η ώρα να ψάξω να βρω κι εγώ κάποιον καλό εργατολογο γιατί είναι αδιανόητο να πληρώσουμε τέτοια τρελά ποσά χωρίς να φταίμε. Όταν πήγα στο κεντρικό ΚΕΑΟ του Πειραιά να βγάλω άκρη η προϊσταμενη εκεί μου είπε ότι έπρεπε να κάνω ξεχωριστή αίτηση για το τεαμεδ εκτός από το τσμεδε,εφοσων φαίνεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ και το τεαμεδ. Όμως που να το ξέρω εγώ και επιπλέον το τσμεδε θα έπρεπε να συμπεριλάβει τις οφειλές αυτές όταν μπήκαμε στο διακανονισμό των 120 δόσεων. Ένα μπάχαλο κανονικά...
ΜΑΡΙΑ Posted July 14, 2026 at 06:45 AM Posted July 14, 2026 at 06:45 AM Εγώ Βασίλη πήγα σε δικηγόρο λόγω του Ν. Κατσέλη. Θα δω τις ημερομηνίες αλλά νομίζω και ο δικηγόρος θα μου είχε μιλήσει για την παραγραφή. Εγω μάλλον θα παώ στον εξωδικαστικό πλέον για να εντάξω και αυτή την οφειλή. Τουλάχιστον να σβηστούν οι προσαυξήσεις!Δεν είναι δυνατον να πληρώνουμε προσαυξήσεις για κάτι που δεν γνωρίζαμε.Συνταξιοδοτικά στο μέλλον μόνο η κύρια οφειλή θα μας αποφέρει κάτι και όχι οι προσαυξήσεις! Γράψε εδώ αν έχεις κάτι νεώτερο.Και εγώ αν προχωρήσει κάτι θα ενημερώσω. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 83 Posted July 14, 2026 at 06:51 AM Posted July 14, 2026 at 06:51 AM On 14/7/2026 at 9:45 ΠΜ, ΜΑΡΙΑ said: Εγώ Βασίλη πήγα σε δικηγόρο λόγω του Ν. Κατσέλη. Θα δω τις ημερομηνίες αλλά νομίζω και ο δικηγόρος θα μου είχε μιλήσει για την παραγραφή. Εγω μάλλον θα παώ στον εξωδικαστικό πλέον για να εντάξω και αυτή την οφειλή. Τουλάχιστον να σβηστούν οι προσαυξήσεις!Δεν είναι δυνατον να πληρώνουμε προσαυξήσεις για κάτι που δεν γνωρίζαμε.Συνταξιοδοτικά στο μέλλον μόνο η κύρια οφειλή θα μας αποφέρει κάτι και όχι οι προσαυξήσεις! Γράψε εδώ αν έχεις κάτι νεώτερο.Και εγώ αν προχωρήσει κάτι θα ενημερώσω. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Κι εγώ όταν πήγα στο ΚΕΑΟ αυτό επεδιωξα. Να ενταχθουν οι οφειλές του τεαμεδ στη ρύθμιση των 120 δόσεων χωρίς τους τόκους εννοείται. Όμως μου είπαν πως αυτό δε γίνεται πλέον και πως πρέπει να κάνω τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων στην οποία δε γλιτώνω τους τόκους... Επίσης σαν τελευταία επιλογή μου πρότειναν να πάω στα γραφεία του τεαμεδ στην Αθήνα και να τους παρακαλέσω να εντάξουν το χρέος του τεαμεδ στις 120 δόσεις αφού μόνο αυτοί έχουν τη δικαιοδοσία να κάνουν κάτι τέτοιο όμως δε νομίζω πως θα βρεθεί άκρη με αυτόν τον τρόπο... Θα σε κρατώ ενημερη για την εξέλιξη της όλης ιστορίας και αν προκυψει κάτι θα σου πω. Περιμένω και δικά σου νέα μπας και βγάλουμε ακρη με αυτούς που έχουμε μπλέξει...
Recommended Posts