Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί εξωτερικού


Recommended Posts

Αριστεροί φοιτητές "κτίζουν" τους πρυτάνεις με τούβλα, αριστεροί τραμπούκοι κλέινουν τις σχολές, αριστεροί χούλιγκανς τις σπάνε, αριστεροί καίνε με μολότωφ την Αθήνα κάθε λίγο και λιγάκι..

 

Οι παρακάτω ήταν αριστεροί ? :

 

Αυτοί που δολοφόνησαν μέσα σε σχολείο τον καθηγητή στην Πάτρα ?

Γνωστός νυν τηλεαστέρας βουλευτής που είχε εισβάλλει στη Νομική με τσεκούρι ?

Αυτοί που διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Αθήνα κατά των αλλοδαπών ?

 

Με βάση το σκεπτικό σου πρέπει να "τσουβαλιάσω" όλους τους δεξιούς και να τους κολλήσω μια αντίστοιχη ταμπέλα ?

 

Οχι συνάδελφε. Ακραίοι άνθρωποι και συμπεριφορές υπήρχαν και θα υπάρχουν ως μειοψηφίες σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Και μην ξεχνάς , ότι κάποιοι δεν εντάσσονται σε κανέναν από τους γνωστούς πολιτικούς χώρους διότι απορρίπτουν συνολικά το πολιτικό μας σύστημα.

 

Στον χώρο της τριτοβάθμιας παιδείας όμως δεν είναι ακριβώς αυτοί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι , η μεγάλη πλειοψηφία , η οποία παραμένει απαθής και ανέχεται να της επιβάλλονται οι απόψεις του 3% του φοιτητικού σώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
οι αγωνες των αλβανων μηχανικων ΤΩΡΑ θα δικαιωθουν.

 

:lol:

 

Θα με πεθάνεις βραδιάτικα...........!!!!!!!

 

Κέρδισες κ εσύ δικαιωματικά τη θέση σου στο 12θεο...άλλες 4 ανοικτές.

 

@rigid_joint:

 

''Μή σπαμάρετε,παρακαλώ''???????????

 

Με αποτελείωσες!!!!!!!!!:lol::lol: Έκλεισε η μέρα μου με τον ΤΕΛΕΙΟ τρόπο!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Στον χώρο της τριτοβάθμιας παιδείας όμως δεν είναι ακριβώς αυτοί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι , η μεγάλη πλειοψηφία , η οποία παραμένει απαθής και ανέχεται να της επιβάλλονται οι απόψεις του 3% του φοιτητικού σώματος.

 

Και τι να κάνουν δηλαδή, να πάρουν και οι υπόλοιποι φιλήσυχοι φοιτητές τα καδρόνια και να κυνηγάνε τους 3%? Αφού το κράτος είναι αναπηρο, αφού τα αριστερά κόμματα υποθάλπτουν (και μη μου πει κανείς ότι δεν) είτε απευθείας είτε με δορυφορικές οργανώσεις τους "τα παιδιά, τους αγωνιστές", τι περιμένεις από την κοπελίτσα των 20 ετών που πάει να δώσει εξετάσεις? Να αντιπαρατεθεί με τον 30άρη μουσάτο μαλλιά που κλείνει την σχολή με το έτσι θέλω?

Αφού την δημόσια δύναμη την έχουμε ξορκίσει, αφού μια συντηρητική κυβέρνηση φοβάται τον ΤΣΥΡΙΖΑ μην τυχόν και τους χαρακτηρίσει "φασίστες" ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αφού οι πρυτάνεις είναι εξαρτώμενοι των φοιτητικών παρατάξεων τι περιμένουμε από τον φοιτητή?

Link to comment
Share on other sites

Χαμός έγινε πάλι...

@Spy...

Aν το Brighton είναι 600ό στα 6000, άρα είναι στο top 10% του κόσμου, σωστά; Not bad I might say...

Στην ίδια έρευνα, και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (μόνο)

ΕΜΠ #118, (κανείς δεν λέει πως δεν είναι καλό)

ΑΠΘ #171,

Καποδιστριακό #232,

Brighton#232... Δες: http://www.webometrics.info/top500_europe.asp?offset=200

Παν/μιο Κρήτης #298,

Πάτρας #303,

Αιγαίου#364,

Οικονομικό Αθηνών#498.

Τα Ιωάννινα, Ξάνθη, Βόλος πού είναι; Αν δεν τα είδα πείτε μου.

 

Brighton#609 (στον κόσμο)

Κρήτης #698

Πάτρας#710

Δημοκρίτειο #1275

Πολυτεχνείο Κρήτης #1423

Θεσσαλίας #2115

 

Εγώ τώρα να λέω πως οι απόφοιτοι Βόλου δεν αξίζουν; Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω συνάδελφο βάσει του πανεπιστημίου αποφοίτησης του;

 

M@rios, σε ευχαριστώ πολύ, αλλά ξέρω τί μου γίνεται πολύ καλά. Αφού έχεις email του ιδρύματος, ψάξτο πιο καλά. Τουλάχιστο όσα λέω ίσχυαν πρίν 7 χρόνια.

 

Μήπως να κάναμε κατάλογο σχολών σαν υπόμνημα (copy-paste από το link που έδωσε ο spy) για να ξέρουμε όλοι τί λέμε; Θέλετε;

Link to comment
Share on other sites

 

Εγώ τώρα να λέω πως οι απόφοιτοι Βόλου δεν αξίζουν; Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω συνάδελφο βάσει του πανεπιστημίου αποφοίτησης του;

 

 

 

Νομίζω ότι αυτή η φράση περιέχει την ουσία της όλης συζήτησης. Από τα όσα ειπώθηκαν είναι προφανές πως ο καθένας κρίνεται από το αποτέλεσμα της δουλειάς του και της διαδρομής του. Προέκυψαν επίσης μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως το ότι "καλοί μηχανικοί μπορούν να βγουν και από σχολές εκτός του ΕΜΠ" ή η πανηγυρική κατάρρευση ενός επιχειρήματος που κάποιοι ξέχασαν τελείως αν και στο παρελθόν σχεδόν άναρθρα το χρησιμοποίησαν ως βασικό υπερασπιστικό όπλο των θέσεων τους. Δηλαδή, οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων ως το εφ όρου ζωής κριτήριο για την επαγγελματική δραστηριότητα καθενός. Οι πτυχιούχοι εξωτερικού είναι ακόμα μια χαρακτηριστική περίπτωση. Το γεγονός ότι δεν γράψανε καλά στις πανελλήνιες και φύγανε στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν καλοί μηχανικοί. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όσους δεν γράψανε τόσο καλά και μπήκαν στα ΤΕΙ. Αμφότεροι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι μια χαρά επαγγελματίες. Ειδικά μάλιστα για τα ΤΕΙ, το απέδειξαν υπό ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες, χωρίς επ. δικαιώματα, με φοβερούς περιορισμούς και σκληρό πόλεμο σε βάρος των αποφοίτων τους (τουλάχιστον οι απόφοιοτι ξένων σχολών γίνονται κάποια στιγμή μέλη του ΤΕΕ με ότι σημαίνει αυτό).

 

Αφού λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου τα Ελληνικά ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΕΙ, όπως ακριβώς και τα Πανεπιστήμια της Αγγλίας ή της Γερμανίας κοκ, η όλη συζήτηση μοιάζει λίγο άκυρη.

Το ποιος είναι καλός μηχανικός ή όχι θα το κρίνει η αγορά και όχι τα χαρτιά. Οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, μετά τη συνθήκη της Μπολόνια ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ παρά μόνο με μικροδιαφοροποιήσεις εντός των χωρών μελών. Τώρα, το ότι το ΔΠΘ είναι υποδεέστερο του ΕΜΠ ή ότι το πανεπιστήμιο του Brunnel είναι καλύτερο από αυτό του Leeds κοκ, καλά είναι και χρήσιμα για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά χωρίς πολύ ουσία για όσους πρόκειται να δουλέψουν ως επαγγελματίες μηχανικοί στο Ελλάντα.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχάς να σημειώσω ότι έχω τελειώσει ΑΠΘ και έχω κάνει MSc στην Αγγλία οπότε μπορώ να κάνω μια σύγκριση.

 

Η σημαντικότερη διαφορά πέρα από τα εργαστήρια, τις βιβλιοθήκες, την αναλογία καθηγητών - διδασκόντων, την σύνδεση με τη βιομηχανία κα, είναι ότι στην Αγγλία υπάρχει ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο το αποφασίζει το πανεπιστήμιο, το τηρεί και το ελέγχει διαρκώς και ως προς το περιεχόμενο του κάθε μαθήματος. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει ένα συνοθύλευμα μαθημάτων πολλές φορές αλληλοεπικαλυπτόμενα, ο κάθε καθηγητής κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα. Δε νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όσοι τελειώσαμε ΑΠΘ που το δυσκολότερο μάθημα - όχι σαν επίπεδο γνώσης αλλά το δυσκολότερο για να περάσεις - είναι οι αποχετεύσεις επειδή έτσι του κάπνισε του κυρίου Καθηγητά και κανείς να μην μπορεί να τον ελέγξει (μιλάμε για ποσοστά 50/800 σε κάθε εξεταστική). Να μη μιλήσω για FORTRAN και πόσο πολύ μου έχει χρησιμεύσει στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

 

Παρ΄όλα αυτά σε αυτό το περιβάλλον το να κρίνω κάποιον μηχανικό ανάλογα με το πανεπιστήμιο που τελείωσε είναι λάθος. Οι σχετικοί ή άσχετοι φαίνονται μόνο πάνω στη δουλειά. Και όπως υπάρχουν άσχετοι που έχουν τελειώσει το Imperial υπάρχουν και σαϊνια που τελειώσαν το South Bank. Ας μην κρίνουμε κάποιον επαγγελματικά επειδή στα 18 δεν πέτυχε στις εξετάσεις, σημασία έχει πότε πήζει το μυαλό.

ΥΓ: Δεν ακούω κανένα να γκρινιάζει για το επίπεδο των σπουδών των μεταπτυχιακών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τα περισσότερα είναι της πλάκας. Γνωρίζω άπειρο κόσμο που παίρνει το πτυχίο χαλαρά χωρίς να σταματάει τη δουλειά του και χωρίς να είναι και part time το μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά δεν πρέπει να απαγορεύουμε το δικαίωμα στην μόρφωση και τη δουλειά σε κανέναν. Είναι δυνατόν να λέτε πως αυτός που σπούδασε στο χειρότερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας ότι δεν έχει δικαίωμα στην εργασία; Δηλ, τι να κάνουμε όλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν στο ΕΜΠ ή στο ΜΙΤ κλπ, είτε γιατί δεν διάβαζαν πολύ για να περάσουν (γιατί θέλει διάβασμα όχι αστεία) ή γιατί δεν τους "έκοβε" και πολύ, γιατί δεν υπάρχουν και τέτοιοι δηλ;, ή γιατί τους έπιασε κόψιμο από το άγχος και δεν μπόρεσαν να λύσουν την άσκηση των μιγαδικών, ή γιατί ΔΕΝ γούσταραν να μπουν στην διαδικασία των Πανελληνίων, δικαίωμά τους είναι.

Εγώ είμαι τυχερός που μπορούσαν να μου πληρώνουν τα φροντιστήρια και ό άλλος γιατί μπορούσε να πάει έξω.

 

Αλλά υπάρχουν και τραγικά πανεπιστήμια στην Αγγλία έτσι; Στην χώρα που καθιέρωσε την παραγωγή πτυχίου στην μεγαλύτερη μπίζνα.

Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα αν σε κάθε κ*&^%ρι ανοίξει Πανεπιστήμιο για να τα τσεπώνουν οι ντόπιοι από τους φοιτητές

 

Αυτά τα περί αριστερών ρυπαρών φοιτητών (αυτά που έλεγε η χούντα δηλ) και περί συζητήσεων Μαο και τα ρέστα είναι απλά γραφικά, απλά ενημερώνω πως αυτοί τους οποίους αναφέρεστε είναι που επιθυμούν ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του εξωτερικού, σε αυτούς που έχουν ισότιμο πτυχίο όχι σε αυτούς "ζεις εδώ αλλά σπουδάζεις στην Ουαγκατούκου"

 

Α και αυτά πέρι μυρωδιάς αμμωνίας(κάτουρου) στα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι προκλήτικό να ακούγονται από όποιον έχει ζήσει στην Αγγλία, μιας και η δημόσια ούρηση και ο έμμετος, ακόμα και μέσα σε κλειστούς χώρους, είναι κάτι σαν εθνικό σπορ στην γηραιά Αλβιώνα.

 

Στο Brighton, επειδή αναφέρθηκε ,είχε πέσει πολύ ξύλο την δεκαετία του 80 νομίζω μεταξύ μοντάδων και ποζεράδων. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μας πει. off topic.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά δεν πρέπει να απαγορεύουμε το δικαίωμα στην μόρφωση και τη δουλειά σε κανέναν.

 

Το ΤΕΕ δεν έχει την ίδια άποψη με σένα. Έχει την ακριβώς αντίθετη για την ακρίβεια.

 

 

Δηλ, τι να κάνουμε όλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν στο ΕΜΠ ή στο ΜΙΤ κλπ, είτε γιατί δεν διάβαζαν πολύ για να περάσουν (γιατί θέλει διάβασμα όχι αστεία) ή γιατί δεν τους "έκοβε" και πολύ, γιατί δεν υπάρχουν και τέτοιοι δηλ;, ή γιατί τους έπιασε κόψιμο από το άγχος και δεν μπόρεσαν να λύσουν την άσκηση των μιγαδικών, ή γιατί ΔΕΝ γούσταραν να μπουν στην διαδικασία των Πανελληνίων, δικαίωμά τους είναι.

Εγώ είμαι τυχερός που μπορούσαν να μου πληρώνουν τα φροντιστήρια και ό άλλος γιατί μπορούσε να πάει έξω.

 

Οι λόγοι που δεν μπήκε κάποιος στο πολυτεχνείο μπορεί να είναι τόσοι πολλοί που είναι αδύνατον να αναφερθούν. Επίσης αν υπάρχουν 1000 δυνατά "μυαλά" για τη σχολή πολιτικών μηχανικών ας πούμε και οι θέσεις είναι 100, ε τότε οι 900 θα πάνε είτε εξωτερικό, είτε ΤΕΙ, είτε κάπου αλλού. Και ναι, μπορεί το Χ πανεπιστήμιο στην Αγγλία ή την Βουλγαρία να είναι υποδεέστερο του Ελληνικού, αλλά αυτό τι σημαίνει ? ότι ο απόφοιτος ενός τέτοιου πανεπιστημίου, επειδή τέλειωσε το συγκεκριμένο ίδρυμα, πρέπει να του απαγορευτεί η πρόσβαση στο επάγγελμα ? Αν αξίζει θα το αποδείξει στην αγορά και στη πράξη. Συμφωνώ μαζί σου δηλαδή αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ανωτερότητα των Ελληνικών Πολυτεχνείων σε σχέση με πολλά ξένα.

 

 

 

Αυτά τα περί αριστερών ρυπαρών φοιτητών (αυτά που έλεγε η χούντα δηλ) και περί συζητήσεων Μαο και τα ρέστα είναι απλά γραφικά, απλά ενημερώνω πως αυτοί τους οποίους αναφέρεστε είναι που επιθυμούν ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του εξωτερικού, σε αυτούς που έχουν ισότιμο πτυχίο όχι σε αυτούς "ζεις εδώ αλλά σπουδάζεις στην Ουαγκατούκου"

 

Συμφωνώ. Θλιβερή εξαίρεση βεβαίως αποτελεί η Συριζέϊκη παράταξη του "παναγιότατου" και της παρέας του. ...να μην ξεχνιόμαστε 8-)

Link to comment
Share on other sites

Άμα ήταν καλά τα πανεπιστήμια μας ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι έχοντες λεφτά δεν θα έστελναν τα καμάρια τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού , αλλά θα προτιμούσανε τα εγχώρια.

 

Όπως και να έχει ως απόφοιτος του ΔΠΘ και συμμετέχων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμά του έχω δει από 1ο χέρι το πόσο ανοργάνωτοι και 'καφενέδες' είναι.

Καμία ουσιαστική μόρφωση, πολλά άσκοπα μαθήματα για να συμπληρώνονται θέσεις ΔΕΠ δήθεν επιστημόνων, προχτεσινοί φοιτητές που το παίζουν καθηγητές και κόβουν τους φοιτητές για να δείξουν οτι είναι κάτι και φυσικά ούτε λόγος για σωστές παραδόσεις και μάθημα.

Εδώ ούτε κόλλες για να γράψουμε στις εξετάσεις δεν είχαμε και μας λέγανε γράφετε πυκνά γιατί δεν έχει άλλες (δε συνέβη μόνο μια φορά).

 

Τα πανεπιστήμια μας τη σήμερον ημέρα είναι πρώτα στις καταλήψεις, πρώτα σε δήθεν αγώνες υπερ της δωρεάν παιδείας και έναντι των φροντηστηρίων, άσχετα με το αν οι βολεμένοι έχοντες- πλουσιόπαιδα στο τέλος πηγαίνουν και τα σκάνε χοντρά στον εκάστοτε τυχάρπαστο για να πάρουν πτυχίο και να βολευτούν στην τεχνική εταιρεία του πατέρα τους.

Επίσης η άλλη κατηγορία των μαλλιάδων - αγωνιστών μετά από 8ετή + φοίτηση θα πάρει κ αυτή το πτυχίο και στην ορκομωσία θα τους δείτε με το κουστουμάκι να το παίζουν πλέον επιχειρηματίες και φυσικά να προσαρμόζονται στο καπιταλιστικό περιβάλλον- βάζοντας πέρα τους και καλά μεγάους αγώνες που δώσανε.

 

Γνώμη μου τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να καταργηθούν και να υπάρχουν μόνο σοβαρά ιδιωτικά, γιατί αυτό που προσφέρουν τα σημερινά πανεπιστήμα μόνο επιστημονική γνώση δν το λέμε..

Τα δικά μας τα πανεπιστήμια είναι καλά για χαβαλέ, καφέ στο κυλικείο και για κανά χτίσιμο της πόρτας του αντιπρύταναη για διαμαρτυρία (+ για πρακτική άσκηση μιας και αυτή πάλι δν προβλέπεται).

Link to comment
Share on other sites

Τα δικά μας τα πανεπιστήμια είναι καλά για χαβαλέ, καφέ στο κυλικείο και για κανά χτίσιμο της πόρτας του αντιπρύταναη για διαμαρτυρία (+ για πρακτική άσκηση μιας και αυτή πάλι δν προβλέπεται).

 

:lol: Όχι σε όλα. Μερικοί έχουν υποχρεωτική άσκηση και πολλές ασκήσεις υπαίθρου. Για τα υπόλοιπα έχω ήδη τοποθετηθεί οπότε δεν επαναλαμβάνομαι. Επ' ευκαιρίας να πω ότι συμφωνώ με avgoust.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.