Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Oικισμός προ 1923


bd_ly

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα έχω ένα οικόπεδο το μισό μέσα στον οικισμό και το άλλο μισο εκτός οικισμοού; Τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις ; Δηλαδή στους οικισμόυς προ του 23; το χαρακτηρίζω ΄ολο εντός ή το κάθε κομάτι ξεχωριστά;

Link to comment
Share on other sites

Το γεωτεμάχιο είναι ένα , ενιαίο.

 

Θα κάνεις κανονικά τοπογραφικό για όλο το γεωτεμάχιο. Θα περάσεις πάνω σε αυτό το όριο του οικισμού με σημεία και στην περιγραφή θα πείς το γήπεδο "ΑΒΓΔ....." έκτασης Χ. τέμνεται από το όριο του οικισμού , το με στοιχέια (....) τμήμα του έκτασης Α βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού το με στοιχεία (...) τμήμα του έκτασης Β βρίσκεται εκτός .

 

Στην συνέχεια θα αναγράψεις για το συνολικό οικόπεδο αν είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα , αλλά έχει πρακτικές δυσκολίες καθώς στο εκτός οκισμού τμήμα θα πρέπει να εφαρμόσεις τις εκτός σχεδίου διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο θεωρείται σαν ένα ενιαίο και παίρνει την αρτιότητα και όρους δόμησης σαν εντός οικισμού. Την δόμηση μπορείς να την εξαντλήσεις σε όλη την κάλυψη του οικοπέδου , απλά στο εκτός οικισμού τμήμα του πρέπει να κρατήσεις τις εκτός σχεδίου αποστάσεις από τα όρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγγρ-39518/5-7-89 Δόμηση γηπέδων που τέμνονται από όρια οικισμού

 

1) Η οικοδομή σε ένα οικόπεδο που τμήμα του εμπίπτει εντός των ορίων του οικισμού και τμήμα του εκτός αυτών δύναται να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τμήμα του ανωτέρω οικοπέδου, αρκεί στο τμήμα αυτό να εφαρμόζονται οι σχετικές πολεοδομικές διατάξεις (αρτιότητα, αποστάσεις από όρια, κλπ).

 

2) Εάν το εναπομένον εκτός των ορίων του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δεν είναι άρτιο κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης. Στην περίπτωση αυτή η οικοδομή που προκύπτει στο άρτιο εντός του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δύναται να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού τμήμα του, αρκεί να τηρηθούν οι αποστάσεις αυτής από τα όρια του οικοπέδου σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.