Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποιο πρόγραμμα για φέρουσα τοιχοποιία;


nik

Recommended Posts

Το θέμα αυτό είδα δεν υπάρχει και είπα να το βάλω γιατί ψάχνω να αγοράσω κάτι αυτόν τον καιρό.

 

Ξέρω ότι αυτό που έχει καλό όνομα στην "πιάτσα" είναι το FEDRA της RUNET ενώ μία καλή, αξιόπιστη αλλά και επίπονη διαδιακσία είναι η χρήση πιο εξελιγμένων προγραμμάτων όπως Etabs,Sofistik,Robot κ.τ.λ.

 

Εγώ ψάχνω κάτι πιο έυχρηστο. Θα αγόραζα το Fedra αλλά θέλω ένα πρόγραμμα που να έχει και μεταλλικούς φορείς για να ελέγξω την περίπτωση προσθήκης σε υφιστάμενο. Από οτι είδα δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Γνωρίζετε αν μπορεί το Fedra να τρέξει μικτό μοντέλο τοιχοποιία - μεταλλικό ?

 

Ήθελα επίσης να ρωτήσω αν υπάρχουν άλλα ελληνικά προγράμματα - πρόσθετα πάνω στα αντίστοιχα ελληνικά προγράμματα από Ο.Σ και πόσο αξιόπιστα είναι?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

To fespa έχει modules για ξύλινα-μεταλλικά και φέρουσα τοιχοποιία. Τα οποία πρέπει να δουλεύουν παράλληλα. Πάντως οι περισσότεροι στην πιάτσα έχουνε το fedra της runet, ίσως και λόγω πολύ καλής τιμής:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Χλωμό φίλε Nik. Δεν παίζει τέτοιο πράγμα.. Αν όμως κατέχεις ETABS (αυτό χειρίζομαι, γι' αυτό και το αναφέρω), τότε θα ήταν αρκετά εώς πολύ εύκολος αυτός ο συνδυασμός. Προφανώς τα ίδια ισχύουν τα ίδια και για SAP2000.

 

Άσε που μάλλον το θες και για έλεγχο υφιστάμενου, οπότε αν η περίπτωσή σου παρουσιάζει τίποτα θολωτά στοιχεία, φέροντα τόξα κλπ, το fedra δεν σε καλύπτει ούτε καν με αλχημίες ή πατέντες (είναι μόνο για απλές περιπτώσεις κτιρίων).

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με directionless το φεδρα μόνο για νέα απλά κτίρια. Πάντως για σοβαρή δουλειά θα πρότεινα etabs και μετά κάποιο custom made πρόγραμμα για έλεγχο μιας και το etabs μόνο σωστή ανάλυση θα σου κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.