Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καπνοδόχοι τζακιού μπάρμπεκιου και λέβητα σε μια καμινάδα.


bigdamage

Recommended Posts

γεια σας παρακατω σας παραθετω μια φωτο με την πλευρα του σπιτιου που θελω να χτισω.η ερωτηση μου ειναι η εξης΄με τι μπορω να χτισω την καμιναδα για να σηκωσει το βαρος των ειδικων φρεατιων που υπαρχουν?υπαρχει αλλος τροπος επενδυσης της σωληνας της καμιναδας?θα σας ημουν ευγνωμων αν ειχατε να μου προτεινετε κατι διαφορετικο σε αυτο το θεμα.το κυριο προβλημα ειναι οτι επειδη δεν πρεπει να ''πληγωθει'' η γριπιδα τα ειδικα φρεατια ακολουθωντας την σωληνα η οποια θα βγει πιο εξω (λογω επισκεψεως για παν ενδεχομενο)δεν εφαπτονται στον τοιχο.

post-51783-13188726077_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εγώ θα πρότεινα να προσλάβετε έναν καλιτέχνη γλύπτη, να σας φτιάξει ένα καλούπι για να κάνετε μια καρυάτιδα που να ξεπερνά την στέγη και να στηρίζει στο κεφάλι της ένα βάρθρο που να έχει πάνω του 4 άλογα, ανάμεσα στα οποία να περνάνε οι απολήξεις των καμινάδων. Από την φωτογραφία που επισυνάψατε υπολογίζω ότι θα χρειαστεί να είναι 4 μέτρα το άγαλμα, 0,5μ το βάρθρο και 1 μέτρο το άρμα με τα άλογα (εξυπακούεται ότι θα είναι σε κλίμακα).

Πιστεύω ότι θα σας βγεί γύρω στα 7000-8000 ευρώ. Ανάλογα με τον καλλιτέχνη, αν και ένας φρέσκος απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών μπορεί να σας χρεώσει λιγότερο.

Να σημειώσω ότι η απόδοση δεν θα πρέπει να έχει ρεαλιστική διάθεση αλλά λόγω του ότι θα πρέπει να εναρμονίζεται με το κτίριο καλό είναι να απλοποιηθούν οι γραμμές και οι όγκοι της παρέμβασης.

Link to comment
Share on other sites

θα σας πρότεινα να μιλήσετε με τον αρχιτέκτονα σας.

αυτό που θα ΠΡΕΠΕΙ σίγουρα να κάνετε είναι να μονώσετε την καμινάδα για να μην κρυώνει ο θερμός αέρας κ καπνίζει το τζάκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλησπέρα,

με βάση τα παραπάνω, υπάρχει κάπου στον κανονισμό αερίου, όπου αναφέρεται ελάχιστη οριζόντια απόσταση μεταξύ καμινάδας λέβητα αερίου και καμινάδας τζακιού; Μου ζήτησαν από την ΕΔΑ να διευκρινίσω την απόσταση μεταξύ των δύο και δεν το έχω δει στον κανονισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.