Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθέσεις μελετών δημοσίου


Recommended Posts

Σε αυτό το σύνδεσμο βρήκα δημοσιευμένες διάφορες αναθέσεις έργων.

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/tptee/SERVICES_INFORM_TPTEE/ANATHESIS

 

Σε κάποια έργα αναγράφεται στο τέλος για την εταιρία που ανέλαβε το έργο :"....η οποία υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά."

 

Σε καποιά άλλα έργα δεν αναφέρεται τίποτα στο τέλος για το πώς πήρε το έργο η συγκεκριμένη εταιρία. Αυτό σημαίνει οτι έγινε απευθείας ανάθεση?

Link to comment
Share on other sites

Α) Και έγω έχω μελετητικό για τις κατηγορίες 16 και 27 μπορώ να καταθέσω προσφορά? ή θα πρέπει να είμαι σε κάποια σύμπραξη όπου να είναι όλα τα μελετητικά πτυχία??

Β) Επίσης σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος σε περίπτωση που μια σύμπραξη μελετητικών πτυχίων καταθέσει προσφορά για τις επιμέρους μελέτες αλλά για όλες, και συνολικά το ποσοστό έκπτωσης είναι το μεγαλύτερο, αλλά π.χ. για τις κατηγορίες που σας ανέφερα είναι μικρότερο από αυτό που δίνω εγώ, τότε ποιος παίρνει την μελέτη???

Γ) Τέλος οι εγγυητικές που δίνουμε αφορούν το σύνολο του προυπολογισμού των μελετών (16,10,13,20,21,27) ή τις μελέτες για τις οποίες δίνουμε προσφορα 916,27).

 

Α) Πρέπει να κάνεις σύμπραξη. Η προσφορά θα είναι για όλη τη μελέτη.

 

Β) Όπως και η προσφορά, έτσι και η έκπτωση, θα είναι στο σύνολο του προϋπολογισμού.

 

Γ) Οι εγγυητικές είναι για κάθε συμμετέχοντα στη σύμπραξη. Αν ένα νομικό πρόσωπο έχει μελετητικά για όλες τις κατηγορίες, τότε θα καταθέσει μια εγγυητική. Αν έχεις μελετητικό για 2 κατηγορίες, τότε θα καταθέσεις εγγυητική για τις μελέτες που θα εκπονήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Achille πιο πολύ κάνω αυτή την ερώτηση για το παρακάτω

 

"Στο διαγωνισμό καλούνται α) ημεδαποί ενδιαφερόμενοι (μεμονωμένοι ή σε σύμπραξή ή κοινοπραξία) που καλύπτουν τις κατηγορίες μελετών και είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά Μητρώα (Μελετητών ή Γραφείων Εταιρειών) του άρθρου 39 του Ν. 3316/2005."

 

Τι εννοεί όταν αναφέρεται σε ενδιαφερόμενους μεμονωμένους, και είναι δυνατόν μεμονωμένος ενδιαφερόμενος να έχει όλες τις κατηγορίες μελετών???

 

Επίσης που μπορώ να βρώ πληροφοριακό υλικό για το πως γίνεται σύμπραξη μεταξύ μελετητών (ποια είναι η διαδικασία, δικαιολογητικά κ.α.)

 

Σε ευχαριστώ πάντως για την επικοινωνία!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι δυνατόν μεμονωμένος ενδιαφερόμενος να έχει πτύχιο σε όλες τις κατηγορίες. Αν είναι εταιρία φυσικά.

Η σύμπραξη είναι πανεύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επιστολή προς τον φορέα που προκυρήσει, που να λέει ότι οι κάτωθι συμπράτουν για την εκπόνηση των μελέτων του έργου τάδε, και απο κάτω οι υπογραφές όλων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μια απ' ευθείας ανάθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του άνω ορίου Α' τάξης πτυχίου στην κατηγορία που ανατιθεται.

Π.Χ στην κατηγορία 13 (Υδραυλικές Μελέτες) που το άνω όριο της Α' τάξης πτυχίου είναι 38078 € (για το έτος 2009 και ισχύει και για φέτος μέχρι νεωτέρας). Επομένως το όριο της απ' ευθείας ανάθεσης μελέτης είναι 11.423€. Στο ποσό αυτό ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Το ίδιο ποσό αντιστοιχεί και στις μελέτες οδοποιίας. Σε άλλες κατηγορίες όμως είναι χαμηλότερο, όπως π.χ. Η-Μ έχουν περί τα 3500€ όριο απ' ευθείας ανάθεση και οι περιβαλλοντικές περί τα 6500€.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με απευθείας ανάθεση γίνεται να σπάσει η μελέτη των Η/Μ σε μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για να ανεβάσουμε λίγο τον προυπολογισμο?

Επίσης αν κατεβούν να πάρουν τη δουλειά δύο μελετητικά μαζί, το ποσό είναι το 30% του ορίου αμοιβών της Α' τ'αξης 'η διπλασιάζεται?

 

─────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Το δευτερο ερωτημα σου εχει αρνητικη απαντηση.

Οσο αφορα το πρωτο δεν ειναι τοσο ξεκαθαρο αν μπορεις γιατι

1) Αν υπογραφει συμβαση και για τα δυο την ιδια χρονικη στιγμη μπορει να θεωρηθει απ την ελεγκτικη αρχη σαν κατατμηση εργου οποτε τοτε η απαντηση ειναι αρνητικη.Αυτο θα συμβει αν το εργο εχει γραφει στον Κωδικο του Κυριου του Εργου σαν ενα αντικειμενο (π.χ "εκπονηση Η/Μ μελετης ..... και συνταξη τευχων δημοπρατησης" βλ.παρακατω τελευταια παραγραφο)

2) Αν ομως α)(με αποφαση του κυριου του εργου και με την αιτιολογια ελλειψης πιστωσης) παρθουν απο τον κυριο του εργου 2 ξεχωριστες αποφασεις σε διαστημα π.χ 6 μηνων η μια απο την αλλη (με το παραπανω αιτιολογικο) τοτε η απαντηση ειναι θετικη υπογραφονται 2 ξεχωρες συμβασεις και δεν θεωρειται οτι εγινε κατατμηση εργου.Το ιδιο συμβαινει αν εχουν γραφει σε κωδικο 2 διαφορετικα εργα την ιδια χρονικη περιοδο(β).

Η παραπανω α) περιπτωση ειναι συνηθης και στα δημοσια εργα.Η δε αιτιολογια ελλειψης πιστωσης (που σε καθε περιπτωση πρεπει να προκυπτει απο στοιχεια οπως π.χ απο τον ετησιο προυπολογισμο του Κυριου του Εργου) εχει γινει δεκτη απο δικαστικες αποφασεις. Επι πλεον συμφωνα με τις προδιαγραφες εκπονησης μελετων (ΠΔ 696/74 και ΠΔ 515/89) τα τευχη δημοπρατησης δεν περιλαμβανονται στις υποχρεωσεις εκπονησης μελετων .Ειναι ανεξαρτητο μελετητικο αντικειμενο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

ετοιμάζω τις προεκτιμώμενες αμοιβές για ενα δημοτικό έργο που είναι για απ'ευθείας ανάθεση η μελέτη του με το 30% της Ατάξης πτυχίου. Η αρχιτεκτονική μελέτη εντάσεται στην κατηγορία 6 και η αμοιβή φθάνει 6854,10 Ε. η στατικη μελέτη στην κατηγορία 8 και η αμοιβη φθάνει 3424,80 Ε. Η Η/Μ μελέτη στην κατηγορία 9 και η προεκτιμώμενη αμοιβή φθάνει κι αυτη στα 3424,80 Ε. Μεχρι εδώ νομίζω ότι ειμαι σωστός, αν δεν ειμαι παρακαλώ πολυ δώστε μου τα φώτα σας. Τις προεκτιμώμενες αμοιβές των μελετών χρονικού προγραμματισμού και διοίκησης έργου σε ποια κατηγορία μπορω να τις εντάξω?

 

πρώτη φορά ασχολούμαι με κατι τέτοιο και θα εκτιμούσα πολυ την βοηθεια σας,

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.