Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

εγω παλι δεν ειμαι ουτε υπερ του αγριου ανταγωνισμου ουτε και υπερ του παρωντος συστηματος.

σε καθε περιπτωση ομως δεν εχει πια νοημα τι ειναι ο καθενας,αφου οπως αναφερω ολα ειναι προκαθορισμενα να γινουν .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ευρωπαϊκή ένωση έχει δηλώσει και υπέρ της υπάρξεως ελαχίστων αμοιβών.

 

Κατάργηση των ελ. αμοιβών μόνο για τους πολιτικούς μηχανικούς; Καλό και αυτό...

 

Ωραία λοιπόν ας μπει και στο "ντουλάπι" και το μελλοντικό μαύρο χρήμα μας.

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρή , οι ελάχιστες αμοιβές δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς μηχανικούς αλλά όλους τους μηχανικούς.

Έλεος με το κόμπλεξ ενάντια στους πολιτικούς μηχανικούς , μην τους μπερδεύεις με τους εργολάβους. Οι στατικές μελέτες ποτέ δεν άφηναν πολλά λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

εμενα μαρεσει που το 80% ψηφιζει αυτες τις κυβερνησεις και μετα βγαινει και διαμαρτυρεται.μα εν τελει ο ενοχος ποιος ειναι?ποιος αλλος απο τον ψηφηφορο αυτων .

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη εκανες συγκριση με Ισπανιες και Πορτογαλιες, για πες μας με στοιχεια αυτο που αναφερεις.. Για να σου πω και εγω απο την αλλη οτι εκει πχ δεν εχουν σεισμους, και αρα η σχεδιαση τους ειναι πολυ πιο ευκολη και με πολυ λιγοτερο ρισκο..

 

Δεν μπορουν να δουν τι θα χασουν αν καταργησουν την ελαχιστη αμοιβη??? Δε νομιζω.. Απλα ετσι μειωνουν τους ελευθερους επαγγελματιες και αυξανουν τους μισθωτους, με τον τροπο που εχουμε συζητησει τοσες φορες..

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει ότι έγινε με τα Super Market / Μπακάλικα - Μανάβικα, οικογενειακές επιχειρήσεις ρουχων υποδημάτων VS The Mall κτλ.

Τέλος ο ελεύθερος επαγγελματίας, τέλος η οικογενειάκη επηχείρηση, όλα σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε πολυεθνικές και όλοι υπαλληλοί, παντού έτσι γίνεται και παντού έτσι οδηγούνται οι παγκοσμοιημένες οκονομίες. Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός κύριε ελεύθερε επαγελματία.

Αφού δεν μπορούμε να εισάγουμε φτηνους κινέζους μηχανίκους, όπως κάνουμε με όλα τα άλλα, πρέπει να φτυνήνουμε τους ιθαγενείς. Απλά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

μην τρελαινεστε.

δειτε το πιο σφαιρικα και αποστασιοποιημενα.

 

καταργηθηκαν οι πινακες αμοιβων καποτε και στην Αγγλια και το μονο αποτελεσμα ηταν να εξορθολογιστει η αγορα εργασιας των μηχανικων. Δηλαδη η συντριπτικη πλειοψηφια εγινε υπαλληλοι και ενα μικρο ποσοστο μειναν στο ελευθερο επαγγελμα. Και το ιδιο θα συμβει και εδω.

 

Το αποτελεσμα θα ειναι α) χαμηλοτερες τιμες για τον ιδιωτη β) υψηλοτερη ποιοτητα υπηρεσιων (οι εναπομειναντες θα ειναι τα αστερια, και οι εταιρειες θα εχουν πχ ISO η μητρωο αναγνωρισμενων εταιρειων ή οτι αλλο αποφασιστει και παντως δεν θα επιζησει το σημερινο αρπακολλατζιδικο μοντελο)

και τελος γ) ψηλοτερη ανταγωνιστικοτητα της χωρας στον τομεα αυτο.

 

Τα αρχιτεκτονικα γραφεια της Βρετανιας χτυπανε τα παντα και παντου και εχουν βγει και 8-10 απο τους 15 μεγαλυτερους αρχιτεκτονες στον κοσμο (οι αλλοι ειναι αμερικανοι, ο καλατραβα και ο πιανο). Το επαγγελμα εχει πρεστιζ, οι αμοιβες εχουν διαμορφωθει απο την πιατσα ψηλα κλπ κλπ. Τα ιδια και στο Αμερικα. Απο Ιταλια δεν ξερω, να μας πει κανεις τι παιζει να ενημερωθουμε.

 

Παραθετω το εξης χρησιμο:

 

The requirement to observe a recognised fee scale is based on the general principle that competition between architects should be restricted to a comparison of the merits of the services offered.

 

Ειναι αυτο που ελεγα για το γενικοτερο πλαισιο. Εδω ομολογουμενως απουσιαζει το πλαισιο γιαυτο και εμεις που εχουμε την ατυχια να φαμε την μεταβατικη περιοδο θα πονεσουμε πολυ. Το οτι θα ειναι καλυτερα τα πραγματα για τα παιδια μας ειναι για μενα δεδομενο. Πρωτα ειναι η κοινωνια και μετα το μηχανηλικι.

Link to comment
Share on other sites

Εδω ομολογουμενως απουσιαζει το πλαισιο γιαυτο και εμεις που εχουμε την ατυχια να φαμε την μεταβατικη περιοδο θα πονεσουμε πολυ
όμως αυτό δεν είναι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και "ανθίζει" ο "υγιής" ανταγωνισμός? δηλαδή ποιο το νόημα όταν π.χ. οι απ' ευθείας αναθέσεις παραμένουν? άρα, ας ξεκινήσουμε από το πλαίσιο και η δυναμική του θα οδηγήσει μόνη της στη συνέχεια τις εξελίξεις.

 

Θα πονέσουμε αλλά μάλλον για άλλους λόγους. η κοινή λογική, την οποία έχουμε μόνιμα υπό διωγμό, λέει ότι όλοι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν σε μία χώρα 10εκ, με 120Κ μηχανικούς. η πορεία προδιαγράφεται όπως και για κάθε ζώντα οργανισμό από την λογιστική καμπύλη S. στο τέλος θα επιβιώσει όποιος ακολουθεί τη θεωρία του Δαρβίνου

Link to comment
Share on other sites

howard, συμφωνω θα πονεσει γιατι η μεταβαση θα ειναι αποτομη αφου δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ μεχρι τωρα ωστε να καλλιεργησει το εδαφος.

 

Οσο για την ποιοτητα του παραγομενου προιοντος επειδη θα καταργηθουν οι ελαχιστες, δεν προβλεπεται κατα τη γνωμη μου. Αυτο που θα γινει θα ειναι απλα ενα ακομη μπαχαλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.