Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

Υποτίθεται ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων , στοχεύει στην μείωση των τιμών των τελικών προιόντων

 

Δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές. Στον αιώνα τον άπαντα. Και να σου πω γιατί; Γιατί τα "μέτρα" τους είναι αλληλοσυγκρουόμενα. Προσπαθούν να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα, αυξάνοντας σε δυσθεώρητα (γιατί άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "δυσθεώρητο" το 23%πλεόν) ύψη τον ΦΠΑ, περιμένοντας ότι οι έμποροι και οι ελ. επαγγελματίες δεν θα τον μετακύλιαν στον πελάτη. Ταυτόχρονα ανεβάζουν τα επαγγελματικά έξοδα αυτών σε επίσης δυσθεώρητα ύψη, αυξάνοντας μέσα σε 6 μήνες, 50% τα καύσιμα, 30% το ρεύμα και επιβάλλοντας εξοντωτική φορολογική πολιτική (είτε με μορφή "μέτρων" ή με μορφή ελέγχων που παλιά δεν υπήρχαν-ναι θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η φοροδιαφυγή αποτελούσε κίνητρο συγκράτησης των τιμών). Σήμερα το απόγευμα άκουσα στο ραδιόφωνο, την ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας του υπουργού οικονομικών ως προς το ότι οι τιμές δε φαίνεται να μειώνονται και την σκέψη να μην μεταφερθούν τελικά στον συντελεστή 23% του ΦΠΑ, ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Σώπα! Άργησες να καταλάβεις το αυτονόητο τζιμάνι!

Ταυτόχρονα περίμεναν να εφαρμοστεί το μέτρο των αποδείξεων για το αφορολόγητο με κίνητρο μόλις 10%. Μα είναι ποτέ δυνατό να ζητήσει κάποιος απόδειξη για να γλυτώσει ένα 10% τη στιγμή που επιβαρύνεται με τουλάχιστον το 23% του ΦΠΑ;

Ας ανοίξει τα κλειστά επάγγελματα στη συνέχεια αν θέλει. Ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτο οδηγούσε σε μείωση τιμών από τα ξένα καρτέλ που θα δημιουργηθούν (αστείο και να το σκεφτόμαστε-να κερδίσουν περισσότερα στη χώρα της "ευκαιρίας" δεν υποτίθεται ότι επιδιώκουν αυτοί για αυτό και θα έρθουν άλλωστε; ), ο εξαθλιωμένος πλέον έλληνας καταναλωτής (πρώην ελ. επαγγελματίας-έμπορος-δικηγόρος-μηχανικός-οτιδήποτε που κατάντησε υπάλληλος των 600 ευρώ το μήνα), δεν θα έχει την παραμικρή διάθεση να καταναλώσει, κατά συνέπεια και ελλείψει καταναλωτικής βάσης, όπως έρθουν, έτσι θα σηκωθούν να φύγουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού πλέον οι αποφάσεις δε λαμβάνονται από τους 300 της Βουλής αλλά από την Τρόικα γιατί να τους πληρώνουμε;

Δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ; Aς απολυθούν αυτοί πρώτα.

 

+1000

Κορυφαία παρατήρηση spy1551

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μα τα κλειστά επαγγέλματα στην ελλάδα είναι του σουπερ μαρκετ, του βιομήχανου, του εφοπλιστή, του καναλάρχη, του πολιτικου, της φαρμακοβιομηχανίας, της βιομηχανίας τροφίμων. Να απελευθερωθεί άμεσα ο ΣΕΒ για να παει καλά η χώρα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΩΝ

Απελευθέρωση αμοιβών για να πέσουν οι τιμές

Διπλή παρέμβαση με στόχο τη μείωση των τιμών στα ακίνητα κατά μέσον όρο 5% και την αναθέρμανση της αγοράς επιχειρεί αυτή την περίοδο η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Στις 2 Νοεμβρίου η ανεξάρτητη αρχή αναμένεται να επικυρώσει την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θεωρείται παράνομη η απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ για τον καθορισμό κατώτατων ορίων αμοιβών μελέτης και επίβλεψης οικοδομών από τους μηχανικούς. Αν τα όρια αυτά καταργηθούν, το κόστος αγοράς κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης εκτιμάται ότι θα μειωθεί αισθητά, παρά την άρνηση των κατασκευαστών να μειώσουν τις τιμές.

 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή στρέφεται ανοιχτά κατά των μηχανικών και εμμέσως πλην σαφώς ζητεί πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος στον βαθμό που οι αμοιβές καθορίζονται διοικητικά.

 

Τον ίδιο στόχο έχει και η έρευνα που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις αμοιβές των μεσιτών, οι οποίοι εισπράττουν σήμερα ως προμήθεια το 2% της αξίας κάθε ακινήτου για το οποίο μεσολαβούν, επιβαρύνοντας αγοραστές και πωλητές. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει ότι το ποσοστό αμοιβής θα πρέπει να μειωθεί κάτω από το όριο αυτό που έχει καθορισθεί διοικητικά (επειδή παραβαίνει διατάξεις του νόμου 703/1977) και να διαμορφώνεται ελεύθερα ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ μεσιτών, πωλητών και αγοραστών.

 

Και η απόφαση αυτή αναμένεται να εκδοθεί εντός του Νοεμβρίου και σε συνδυασμό με την απόφαση για τους μηχανικούς εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους αγοράς των ακινήτων από 3% (μικρές κατοικίες και καταστήματα) ως 10% (πολυτελείς κατοικίες και κτίρια).

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=362711&dt=24/10/2010#ixzz13AoAOb3r

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερη ...bip... δεν έχω ακούσει!

Στις κατασκευές της σειράς (πολυκατοικίες) ο μηχανικός στις περισσότερες περιπτώσεις έχει πληρωθεί ψίχουλα και ως αποτέλεσμα έχει κάνει και μέτρια δουλειά. Η διαφορά, ή οποία είναι και μικρή εδώ που τα λέμε πάει στην τσέπη του κατασκευαστή. Σε πολυτελείς κατοικίες, πού όντως έχει γίνει σοβαρή δουλειά, ο μηχανικός θα συνεχίσει να πληρώνεται με ένα σεβαστό ποσό για να δώσει ένα σεβαστό αποτέλεσμά!

Οπότε, δε βλέπω που ακριβώς θα βοηθήσει η απελευθέρωση των αμοιβών,όσων αφορά στην πτώση των τιμών των ακινήτων.

Σε τελική ανάλυση,έστω ένα σπίτι 180τ.μ. με υπόγειο πουλιέται σήμερα από 350 έως 400000€ (υπολογίζοντας με 1900-2200 το τ.μ. που είναι και πολύ πολύ χαμηλά) και η άδεια του (η άδεια!! όχι οι αμοιβές = 125000) στοιχίζει περί τις 16000€ (χωρίς τοπογραφικό). Και να μην συνυπολογίσω ότι όταν γίνονται για παράδειγμα τρεις ίδιες κατασκευές η μελέτη πληρώνεται με μειωτικό συντελεστή. Μία μείωση της τάξης που προβλέπουν οι εν λόγω φωστήρες θα ήταν από 12000 έως 40000€. Δηλαδή, θα πληρώνουμε κιόλας για να πάρουμε τη δουλειά!!!

Δεν είμαι κατά τις απελευθερώσης των αμοιβών, υπό προϋποθέσεις που έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post. Αλλά βγαίνω από τα ρούχα μου, που πάλι πάνε να ρίξουν σε εμάς το βάρος, λες και δεν τα δουλεύουμε τα λεφτά που ζητάμε, λες και οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι αόρατες και άνευ σημασίας. Οι μηχανικοί βγάζουν, οι μηχανικοί φοροδιαφεύγουν και γενικώς άμα δεν υπήρχαν μηχανικοί στην Ελλάδα, μάλλον δεν θα είχαμε μπει και στο Δ.Ν.Τ.!!!!

ε! άντε μου και... να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι, να πάμε στην Ευρώπη να πληρωνόμαστε με το 15% και όχι με το 5% που μέσες άκρες είναι η νόμιμη αμοιβή και να ορθοποδήσει η Ελλάδα, να ορθοποδήσουμε και εμείς!!!

Άντε και συγχύστηκα πρωί πρωί!!! Πάω για καφέ έχει και ωραία μέρα... Σας αφήνω να βράζεται στο καζάνι μας!!

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι σε αυτην την κοινωνια ειμαστε ολοι της αρπαχτης...

 

ωραια εχεις αδεια 5ετιας και πληρωσες λες 100.000 ευρω....

κανε μου μια υπευθυνη δηλωση οτι πληρωσες τοσα και σε ποιον και ελα μετα ακι εσυ και ο αλλος που στην πουλησε απο το ταμειο...εσυ να δικαιολογησεις που τα βρηκες ο αλλος να πληρωσει φορο 40% δλδ 40.000 και μετα μιλαμε....

 

οταν το κρατος νομιμοποιει τετοιες κουβεντες δεν θαλλαξει ποτε τιποτα...

 

οπως με τα ακινητα...αγορασε ο αλλος με 1 μυριο αντικειμενικη με 200.000 και οταν γινει πχ μια ζημια ζηταει αποζημιωση για το 1 μυριο...

 

δεν ειμαστε σοβαροι και μια ζωη με ημιμετρα δνε θα γινουμε κρατος ...

 

αφου δεν αλλαξαμε αλλα απλα μακιγιαριστηκαμε αλλιως τωρα με το ΔΝΤ μην περιμενουμε τοι θα αλλαξει κατι καπου καποτε...

 

 

οσο για τις αμοιβες μας...δεν πα να πνιγουνε και οι ελαχιστες να πεινασουν οι μεγαλοκαρχαριες μηχανικοι....το 95% των μηχανικων δουέυει σε κατασταση ομηρειας ετσι και αλλιως

Link to comment
Share on other sites

Καλά τι σχολιάζετε τα δημοσιεύματα των αγγράματων μισθοφόρων κοντυλοφόρων ? Δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε τόσο ωραία μέρα .

Οι πολιτικοί μιά βάζουν φόρους στην Α κατοικία και πόθεν έσχες και όταν βλέπουν τι ηλίθιοι είναι πάνε να τους βγάλουν . Ενα καλό φατούρο τους χρειάζεται . :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Η "επιτροπή ανταγωνισμού" είναι η ίδια που "ζητάει εξηγήσεις" και "κάνει συστάσεις" για μείωση τιμών στην ελεύθερη αγορά στα είδη πρώτης ανάγκης των σουπερμάρκετ και τίποτα δε γίνεται (και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει); ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Ας γελάσω τρις. Αυτοί οι προφανώς ανίκανοι και ανόητοι, "εκτίμησαν" ότι θα πέσει κατά 5% η αξία των ακινήτων αν "απελευθερωθούν" οι αμοιβές μηχανικών και μεσιτών; Και αν δεν πέσουν; Τι θα πουν; Πάλι "συγνώμη" κάναμε λάθος; Τους διαφυγόντες φόρους του κράτους, οι οποίοι θα είναι πολλαπλάσιοι θα τους πληρώσουν από την τσέπη τους μήπως;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.