Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οπλισμός ημικυκλικού τοιχείου


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

έχω ένα καμπύλο τοιχείο (μηκ. τόξου 7.80, ακτίνα ~6.50, γωνία ~69μοίρες) το οποίο εχω προσομοιώσει στο φεσπα σαν τρία αλληλοεπκαλεπτόμενα υποστυλώματα (όχι τοιχεία) συνδεδεμένα με δεσμικές ράβδους. προκύπτουν 104Φ18 και απειροι συνδετήρες ατάκτως ερριμένοι. πως θα μπορούσα να το οπλίσω ώστε κατασκευαστικά να είναι "καθαρο". κρυφοκολώνες ανά κάποια απόσταση και οριζόντιες ράβδοι με συνδετήρες s ή κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

σαν τοιχείο,με 2 κρυφοκωλονες στα ακρα και 2#10/15,

 

αποετελει τμημα κάποιου άλλου μορφώματος? ειναι αυθύπαρκτο? ειναι 40μ ύψος? τι ειναι?

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν οριστικά, 2#10/20 και αν πατανε δοκάρια κάπου διαμορφώνεις κρυφοκολώνα ή κολώνα κανονική, τωρα αν κρατά κανά δρόμο μεγάλωσε Φ και μικραινε απόστασεις (δεν εχω εικόνα τι ρόλο βαράει)

Link to comment
Share on other sites

@christina.pap

Δεν ανεβάζεις κανένα σχεδιάκι της κάτοψης για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε? Άλλο τα λόγια άλλο η εικόνα (είμαστε και οπτικοί τύποι).

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε ένα προσομοίωμα με δύο τοιχεία μήκους περίπου 3,90. Αφού είναι αυφύπαρκτο κλίνω προς την άποψη του rigid. Όμως καλείται να φέρει οριζόντια φορτία; (Δηλαδή δουλεύει σαν τοίχος αντιστήριξης; )

Τότε, πρέπει να υπολογιστεί σαν τέτοιο (3.5μ δεν είναι και λίγο). Μπορεί να μην σου βγαίνουν τα 30εκ.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφοι αλλά είμουν εκτός γραφείου και για αυτό δεν σας απάντησα. Δεν μπόρεσα να ανεβάσω την εικόνα στο michanikos.gr (έχει μικρό όριο μεγέθους εικόνας) για αυτό και την ανέβασα εδώ. Αφορά το τοιχείο πάνω δεξιά (το ίδιο πρόβλημα έχω και με τοιχείο του κλιμακοστασίου αλλά αυτό είναι μικρότερο). Στο fespa τα προσομοίωσα σαν αλληλοεπικαλυπτόμενα υποστυλώματα και δεν τα συμπεριέλαβα στον έλεγχο επάρκειας. Η διαγραμμισμένη περιοχή συνεχίζει άλλη μία στάθμη επάνω. Το τμήμα αυτό είναι τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου αρχιτεκτονικού "μορφώματος" και λειτουργεί σαν δευτερέυον κλιμακοστάσιο. Η αρχιτεκτόνισα χρειάζεται τα ημικύκλια γιατί εκεί θα σχηματιστούν λογότυπα. Μέσο ύψος στάθμης περ. 3.00μ.

Ελπίζω να τα είπα όλα και ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.