Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας


amolofos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως στα σχόλια πελατών που έχει στο τέλος της σελίδας λένε ότι κέρδισαν χρήματα, εκτός αν πληρώθηκαν να λένε αυτά.....

 

 

τα σχολια των "μηχανικων" τα διαβασατε?

 

Παντως το καλυτερο το ανεφερε ο nvel...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ψάχνοντας ανακάλυψα την αγωγή στην οποία έχει προχωρήσει η Green Lotus Group (GLG), αμερικάνικη εταιρεία που είχε αναλάβει να εμπορευτεί τη συσκευή στην Αμερική. Η εν λόγω εταιρεία λέει ότι η συσκευή δεν κάνει καμία εξοικονόμηση ενέργειας και προς απόδειξη αυτού, έστειλε τη συσκευή να ελεγχθεί από το A&M Texas University, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Τα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζονται στην αγωγή της εταιρείας, δείχνουν ότι με τη χρήση της συσκεύης δεν υπήρξε καμιά εξοικονόμηση ενέργειας, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε και αύξηση της κατανάλωσης ΗΕ (μετρούμενης ισχύος για την ακρίβεια). Ακόμη η συσκευή ελέγχθηκε ως προς την ασφάλεια των πλαστικών της μερών από την Intertek, με βάση τη διαδικασία ταξινόμησης των υλικών UL94 του Underwriters Laboratories Inc. (εν συντομία εάν το υλικό μιας συσκευής επιδείξει συκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι στη φωτιά, τότε ταξινομείται και μπορεί να επιδείξει τη σήμανση της ταξινόμησης επάνω στη συσκευή) Το KESECO απέτυχε να πιάσει ακόμη και τις χειρότερες τιμές ώστε να πάρει οποιαδήποτε σήμανση ταξινόμησης.

Επιπλέον στη σελίδα της KESECO, τα πιστοποιητικά που παρουσιάζει με το κιλό είναι τόσο μικρά που δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Από αυτά που παρουσιάζει η GLG στην αγωγή της, φαίνεται ότι η KESECO δεν πιστοποιούνταν με βάση συγκεκριμένο πρότυπο, όσον αφορά την εξοικονόμηση της συσκευής, αλλά με βάση τους όρους που συμφωνούσαν η εταιρεία και το εκάστοτε εργαστήριο (π.χ. σελίδα 82 του pdf).

 

Από τα παραπάνω, κατέληξα σε αυτό που υποπτευόμουν από την αρχή, δηλαδή ότι, για να το θέσω κομψά, η συγκεκριμένη συσκευή είναι κλασσική περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

Και το θέμα τελικά είναι τι κάνουν το ΤΕΕ, ο ΠΣΔΜΗ, ο ΣΜΗΒΕ και οι άλλοι συλλογικοί φορείς των μηχανικών που θα έπρεπε, ως σύμβουλοι του κράτους, να παίρνουν θέση σε τέτοιου είδους ζητήματα, που άπτονται της προστασίας των καταναλωτών.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και το θέμα τελικά είναι τι κάνουν το ΤΕΕ, ο ΠΣΔΜΗ, ο ΣΜΗΒΕ και οι άλλοι συλλογικοί φορείς των μηχανικών?

 

πολιτικο καφενειο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

TO TEE κλπ οπως ειπεες ειναι συμβουλοι και οχι εποπτες ή ελεγκτικοι μηχανισμοι.

Ας κανουν λοιπον τη δουλεια τους οι καθυλην αρμοδιοι και αν δεν γνωριζουν τοτε μπορουν να απευθυνουν για συμβουλες στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

μάλλον δεν μετρήθηκε μείωση της ενέργειας γιατί δεν αφέθηκε η συσκευή να λειτουργήσει για 1-2 εβδομάδες για να "διεγείρει το δίκτυο της εγκατάστασης".

Η αγωγή αναφέρει ότι η εταιρία εμφάνισε αποτελέσματα ελέγχων από την ελληνική κυβέρνηση, ποιου την υπογραφή φέρουν;

Οι μηχανικοί του δημοσίου που παρέλαβαν αυτά τα συστήματα ελέγχθηκαν πειθαρχικά;

Πάντως πράγματι υπάρχουν αποτελέσματα μετρήσεων από TUV-TGM που εμφανίζουν μικρή μείωση της ενέργειας

Link to comment
Share on other sites

Μας έχουν ζαλίσει στο Facebook με όλες αυτές τις απατεωνιές, βρήκαν την ευκαιρία που πεινάει ο κόσμος και έπεσαν επάνω σαν αρπακτικά, αλλά δεν φταίνε αυτοί, αφού δεν υπάρχει κράτος να τους στείλει αδιάβαστους κάνουν ότι γουστάρουν, εγώ πάντως όπου μπορώ κοινοποιώ για να ενημερωθεί ο κόσμος, το ίδιο θα σας πρότεινα να κάνετε και εσείς. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.