Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχιτέκτονας ή Αρχιτέκτονας Μηχανικός;


Pappos

Recommended Posts

ε δεν είναι τόσο απλά όμως. Γιατί αυτό που λες περί εφαρμογής σηκώνει πολύ κουβέντα. Η φράση "ο αρχιτέκτονας δεν εφαρμόζει" ισχύει όντως αλλά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.

 

Γιατί εφαρμογή δεν είναι τα σίδερα μόνο. Εφαρμογή είναι κάθε κατασκευαστική λεπτομέρεια που στο εξωτερικό παράγεται από αρχιτέκτονες. Φυσικά με feedback και συνεργασία με τους civil για μεγάλα έργα που απαιτούν ειδικές γνώσεις, ΧΩΡΙΣ τους civil για μικρά έργα αφού κατασκευαστικές λεπτομέρειες οφείλουν να ξέρουν να λύνουν όλοι οι απόφοιτο αρχιτεκτονικής.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

η αδερφή μου στην κάρτα της ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ γράφει πάντως!

 

υ.γ.είναι ντροπαλή και σας ντρέπεται εσάς του forum..χαχαχαχαχαχααχχαχαχααχχαχααχαχ

Link to comment
Share on other sites

να πεις στην αδελφή σου να τα αφήσει αυτά γιατι στην ελλάδα τα ρομαντικά δεν περνανε, και κάποιος θα την ρωτήσει "δηλαδη μηχανικός δεν είσαι? άδειες δεν βγάζεις? δνε ξέρεις να σχεδιάζεις?" γιατι στη χώρα αυτή κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο καθένας (λογικό αφού ο καθένας κάνει ό,τι θέλει).

Link to comment
Share on other sites

εχεχεχεεχεχεχχεχε! εγώ μαζί σου!!

 

άντε μπάς και τ'ακούσει και απο αρχιτέκτονα και καταλάβει λίγο...

 

αν και το 1ο πελώριο κύμα από σφαλιάρες (metaphorically speakin') έρχεται ορμητικά..

Link to comment
Share on other sites

Εμείς εδώ στο forum είμαστε ήσυχα παληκάρια. Σοβαροί, με ήθος και...πως τα έλεγε ρε σεις τα άλλα ο Αυλωνίτης....ας βοηθήσει κάποιος...

Link to comment
Share on other sites

...Ο Αρχιτέκτονας δεν εφαρμόζει αλλά δημιουργεί. Η εφαρμογή είναι δουλειά των μηχανικών...

 

Στη συζήτηση δε συμμετείχα γιατί δε με απασχολεί το θέμα. Την παρακολουθώ όμως από περιέργεια (και ευτυχώς που δεν είμαι γατί). Αλλά τον όρο ''εφαρμογή'' δεν τον έπιασα. Ποιητά μου, τί εννοείς σε παρακαλώ? Με παραδείγματα...

Link to comment
Share on other sites

O αρχιτέκτονας είναι κοντά στην τέχνη. Επίσης βλέπει τα αντικείμενα και τον χώρο διαφορετικά. Τον αντιλαμβάνεται αλλιώς. Οι δημιουργίες του είναι συλλήψεις που προϋποθέτουν ηρεμία, γαλήνη και ολοκλήρωση της σκέψης αρχιτεκτονικά. Ξέρουν και γνωρίζουν την λειτουργικότητα του χώρου και μπορούν και συνδυάζουν χώρο και κτίριο σαν ένα. Ολα αυτά τα ονομάζω από την σύλληψη σαν ιδέα δημιουργία στο χαρτί ή την μακέτα.

Η εφαρμογή σε παράδειγμα. Ενας αρχιτέκτονας έκανε ένα κιόσκι σε μορφή μανιταριού. Ας πούμε είναι και από σκυρόδεμα. Δηλαδή μυκητοειδή πλάκα με λίγα λόγια και μάλιστα ειδική περίπτωση κελύφους αν είναι και με καμπύλη. Η εφαρμογή αυτή είναι δουλειά του μηχανικού. Απλά πράματα.

Link to comment
Share on other sites

ωραια και κολακευτικά αυτά που γραφεις φίλε μου αλλά είναι η μισή δουλειά. Η χωρική μορφολογια δηλαδη που είναι αυτό που περιγράφεις. Απο κει ξεκινάμε όντως.

 

Μετά όμως έρχεται η κατασκευαστική λεπτομέρεια που είναι η άλλη μισή δουλειά. Είτε είναι έπιπλο, είτε services είτε κουφωματα κλπ, ο καλος αρχιτέκτονας ΟΦΕΙΛΕΙ να ξερει, να σχεδιασει, να εξηγησει ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Άλλο που δεν συνηθιζεται και δεν βλεπετε συχνα εσεις οι πολιτικοι μηχανικοι αρχιτεκτονες με...αυγά στο θεμα της λεπτομέρειας (διότι το τσάμπα δεν προκαλει διάθεση για μάθηση δυστυχώς και η εφαρμογη ΔΕΝ πληρωνεται εδώ)

 

Ξερεις τι καυγάδες εχω ριξει εγω για εφαρμογή? Γι' αυτο σου είπα σηκώνει πολύ κουβεντα η κουβέντα σου φιλε μου.

 

υγ τα περι γαλήνης και ηρεμιας που τα ακουσες/ειδες? σε πληροφορω πως δεν ισχυουν ΟΥΤΕ σε all time classic γραφεια στυλ Βαλσαμακη, Αντωνακακη κλπ που έχουν και ρηλαξαρισμενο "αερα". :)

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια φιλαράκι μου όταν σπούδαζε εξωτερικό αρχιτεκτονική όταν σχεδίαζε ήτανε λιγάκι...πιωμένος...

Αλλά τα έργα του είχανε ξεφύγει τελέιως...με την καλή έννοια...

Τώρα για την γαλήνη πρέπει να υπάρχει και αυτή !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.