Jump to content

Διάγραμμα υποχρεώσεων διαφόρων περιπτώσεων ακινήτων λόγω διατάξεων πυροπροστασίας 2024

Recommended Posts

@avgoust ωραίο το flow chart, αλλά τι γίνεται με τις εξαιρέσεις από τον απλό καθαρισμό δηλ. "διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι
ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.ά." ;

• Upvote 1

Είσαι ωραίος! Ερώτηση, γεωτεμάχια είναι όλα; Δηλαδή αγροί - οικόπεδα - χωράφια;

Nαι ο όρος γεωτεμάχιο τα περιλαμβάνει όλα.

Δικηγόρος της ΠΟΜΙΔΑ μου απάντησε εγγράφως ότι η υπουργική απόφαση για τα αστικά ακίνητα αφορά μόνο οικόπεδα και όχι ακάλυπτους οικοπέδων με κτίσμα όπως αρχικά είχα υποθέσει.

Πάντως συνεχίζω να έχω τις αμφιβολίες μου ότι είναι σωστή αυτή η άποψη...

Posted (edited)

@gsaraf  Λέει η διάταξη

" 1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:
(α) Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
(β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
[...] 
2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.ά. των περιοχών και εκτάσεων της §1."

Η εξαίρεση που εισάγεται με το (2) καταδεικνύει το λάθος του δικηγόρου. Αν εξαιρούνταν όλα τα αστικά ακίνητα με κτίσμα δεν θα υπήρχε το (2).Εκτός αν ο δικηγόρος αναφέρεται ακριβώς σε αυτό , δλδ στους φροντισμένους κήπους.

ΥΓ. Δλδ φαντάσου οικόπεδο με οικία , ακατοίκητη για χρόνια , που έχει γίνει ζούγκλα. Κατά τον δικηγόρο δεν έχει υποχρέωση καθαρισμού ?!

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Upvote 2

@avgoust αγροτεμάχιο χωρίς κτίσμα σε επαφή με δασικό δεν έχει υποχρέωση καθαρισμού δηλαδή; 😲

@jbosdas αυτά είναι στα προσεχώς... θα τα δούμε  σε ΦΕΚ του χρόνου!!!

Δεν τα βάλανε όλα μαζί για να περιορίσουν τα εγκεφαλικά... 🤪

• Thanks 1

Πολύ χρήσιμο το σχεδιάγραμμα! 

Η απορία μου είναι ποιους χαρακτηρισμούς των δασικών χαρτών (ΔΔ,ΑΔ κ.α.) εντάσσουμε στις δασικές εκτάσεις ;

• Upvote 1

" Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις
 "καλλιεργούμενες εκτάσεις, "  Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο εξαιρείται?