Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόσληψη ανέργων για 3 χρόνια στους Δήμους-(ανεργος μηχανικός;)


gio

Recommended Posts

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε μία ερώτηση μου?

Πριν 2 χρόνια είχαν προκυρηχθεί κάποιες θέσεις για προστατευόμενες οικογένειες απο τον ΟΑΕΔ, και σαν τέκνο πολύτεκνης οικογένειας έκανα τα χάρτιά μου για μία θέση πολιτικού μηχανικού σε ένα δήμο.Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν κάποιοι πίνακες στους οποίους με απέρριψαν οπότε και τηλ. άμεσα στον ΟΑΕΔ.Μου έιπαν ότι με απέρριψαν διότι δεν είχα κάρτα ανεργίας.

Αυτο τελικά είναι παραμύθι ή πραγματικότητα...???δηλ παίζει να έχεις κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος και να εκδόσεις κάρτα ανεργείας από τον ΟΑΕΔ.????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συνάδελφοι μηχανικοί πως γίνεται τυπικά να έχουμε κάνει έναρξη στην εφορία ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ταυτόχρονα να έχουμε κάρτα ανεργίας από ΟΑΕΔ;

Link to comment
Share on other sites

Καρτα ανεργιας δεν παιζει με τιποτα. Πηγα σημερα στον ΟΑΕΔ (Μαρουσι) και ρωτησα. Οποιος ειχε απο πριν, πχ δουλευε καπου πριν δωσει εξετασεις ΤΕΕ και παρει αδεια ασκησης-ΤΣΜΕΔΕ, υποχρεουτε να την παραδωσει η να μην την ανανεωσει. Ουτε αν μεινεις ανεργος μπορει να γραφτει στον ΟΑΕΔ. Καπου ειδα οτι το ΤΕΕ προτεινει ταμειο προνοιας-παροχης στους ανεργους μηχανικους αλλα...μονο λογια μεχρι στιγμης.

Link to comment
Share on other sites

Πηγα σημερα στον ΟΑΕΔ (Μαρουσι) και ρωτησα

Καλώς τον γείτονα. Εξυπηρετήθηκες γρήγορα ;

 

 

Όπως φαίνεται , το μαγαζάκι του ΤΣΜΕΔΕ δεν δέχεται ότι κάποιος μηχανικός μπορεί να είναι άνεργος. Μόνο εισφορές νοιάζονται να μαζεύουν και τώρα με τις ενοποιήσεις πάει περίπατο η όποια ευρρωστία του ταμείου μας. Θα πληρώνουε για να γεμίσουμε τις μαύρες τρύπες των άλλων ταμείων με τα οποία το ΤΣΜΕΔΕ συγχωνεύθηκε...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Ξέρω περίπτωση μηχανικού που έχει κάρτα ανεργίας και παίρνει και το επίδομα από τον ΟΑΕΔ κανονικά.

Είχε σύμβαση στο δημόσιο και μόλις έληξε η σύμβαση έκανε διακοπή στην εφορία, παρέδωσε μπλοκάκι και σφραγίδα και πήρε κάρτα και επίδομα.

Link to comment
Share on other sites

ο kostas alex εχει δίκιο,αν είσαι μισθωτός και απολυθείς χωρίς να έχεις ανοίξει βιβλία παίρνεις επιδομα ανεργίας (το εχει παρει γνωστός μου) αν κι εμενα υπάλληλος του ΟΑΕΔ μου απαντησε στο τηλέφωνο ότι αυτό θα το κρίνουν αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.