Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικού σε εργασία διαφορετικού αντικειμένου


Recommended Posts

Εγώ δούλευα σαν μισθωτός μηχανικός ένα διάστημα. Το είχα δηλώσει στο ΤΣΜΕΔΕ και τις εισφορές τις πλήρωνε ο εργοδότης μου. Δεν θυμάμαι αν πλήρωνε 1500 € ή κάτι λιγότερο το εξάμηνο. Η λογίστρια μου είχε πει ότι δεν ήταν οι κρατήσεις πολύ διαφορετικές από αν ήμουν απλός υπάλληλος.Πάντως ερχόταν και σε μένα ένα μικρό ποσό να πληρώσω δεν θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να ήταν εκατό διακόσια ευρώ το εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπερα σας.Προσφατα εγινα διπλωματουχος μηχανικος μεταλλουργος, και τον Φεβρουαριο θα δωσω τις εξετασεις για το ΤΕΕ.Αυτη την στιγμη εργαζομαι σε μια επιχειρηση ασχετη εντελως με την δουλεια του μηχανικου και εχω ασφαλεια ικα. Μολις περασω τις εξετασεις,θα πρεπει να διαγραφτω απο εκει;Και να ζητησω απο τον εργοδοτη μου να πληρωνει το τσμεδε;Μπορει να το αρνηθει αυτο η ειναι υποχρεωμενος;Ευχαριστω και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ...

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω πως πρέπει να διαγραφείς από το ικα (εγώ αυτό έκανα) γιατί αλλιώς αν πας να γραφτείς στο τσμέδε χωρίς να το έχεις κάνει αυτό θα είσαι διπλοασφαλισμένος.τώρα για τα υπόλοιπα αγνοώ να σου απαντήσω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι πρέπει να διαγραφείς από το ΙΚΑ. Ο εργοδότης σου είναι υποχρεώμενος να σου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ εφόσον σε προσλάβει σαν μισθωτό.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι άλλο: Όταν θα πας να βγάλεις βιβλιάριο ΤΣΜΕΔΕ, θα σου ζητήσουν βεβαίωση διαγραφής από τον προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα... Συνεπώς, είναι απαραίτητο να διαγραφείς από το ΙΚΑ...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτησω και εγω καποια πραγματα σε σχεση με τα ασφαλιστικά.

Σκοπευω να κανω συμβαση σε ενα ερευνητικο κεντρο για 6 μηνες αλλα χωρις να με προσλαμβουν σαν μηχανικο. Έμαθα οτι εκτος απο το ΤΣΜΔΕ εχουμε κ ΙΚΑ αλλα σε μικρο ποσοστο. Ο εργοδοτης μου τι ειναι υποχρεωμενος να πληρωνει?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι σας χαιρετώ όλους και εύχομαι το καλύτερο. Είμαι έγγαμος, πατέρας 3 ανηλικων τέκνων και μόνιμος κάτοικος στα Χανιά της Κρήτης. Είμαι διπλ. Εμπ, μέλος του ΤΕΕ και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ για α/ κυρια σύνταξη, β/ ειδική προσαύξηση, γ/ επικ. Ασφάλιση, δ/ εφάπαξ παροχές & ε/ υγεία καθώς και στο ικα για παροχές σε χρήμα. Ανήκω στο καθεστώς "παλαιού ασφαλιστικού" (ασφαλισμένοι προ 31/12/1992) καθώς ξεκίνησα εργασία το 1989. Από το 1999 εργάζομαι σε τράπεζες ως μισθωτός υπάλληλος γραφείου (κωδ ειδ 419000) και με έχουν στο πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 131 για τις κρατήσεις "παροχές σε χρήμα". Οι εργοδότες μου παρακρατούσαν από τις μηνιαίες αποδοχές μου κανονικά όλα τα χρονια τα προβλεπόμενα ποσα για τους ανωτέρω κλάδους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΙΚΑ ανευ οποιουδήποτε προβλήματος. Προ ημερών με ειδοποίησαν ότι το ΙΚΑ τους γνώρισε ότι κακώς είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και ότι θα πρέπει να ασφαλιστώ στο ΙΚΑ. Καθώς ειλικρινά δεν βγάζω άκρη και έχω απελπιστεί γιατί θα πρέπει να βρω το νομικό πλαίσιο που αντικρούει ή όχι αυτή την αιτίαση του ΙΚΑ παρακαλώ θερμά για τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ

 

──────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 1 περί χρήσης κεφαλαίων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Τελικά που καταλήξαμε σχετικά με την ασφάλισή μας?

Κι εγώ άνεργη είμαι και ψάχνω για το οτιδήποτε αλλά δεν ξέρω τι να πω στους πιθανούς εργοδότες μου σχετικά με την ασφάλισή μου...

Δεν με ενοχλεί να πληρώνω από την τσέπη μου το ΤΣΜΕΔΕ αλλά αν εκείνοι θέλουν να είναι καλυμένοι στο ΙΚΑ τι πρέπει να κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.