Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφάλιση Μηχανικού σε εργασία διαφορετικού αντικειμένου


electrical_salonika

Recommended Posts

Η επιλογή του ( ή των ) ασφαλιστικού φορέα νομίζω ότι είναι υποχρεωτική , επομένως ότι προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος και οι κανονισμοί ασφάλισης των ταμείων δηλ. του ΙΚΑ και του ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και εκεί πάνε οι βασικές εισφορές σου αλλά όταν απασχολείσαι σε άσχετο τομέα τότε και το ΙΚΑ θέλει συμπληρωματικά κάτι εισφορές αλλά είναι πολύ λίγα τα επιπλέον που ζητάει. Δεν είναι πρόβλημα. Ρώτησε συγκεκριμένα να σου πούνε στο ΙΚΑ γιατί έχω χρόνια που το είχα ρωτήσει και μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!!

 

Η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλάδους (κύρια σύνταξη, υγείας κλπ), και από τη στιγμή που γράφεσαι στο ΤΕΕ (άρα αυτομάτως και χωρίς επιλογή και στο ΤΣΜΕΔΕ) δε μπορείς να αλλάξεις ασφάλεια σε κανέναν από τους παραπάνω κλάδους.

Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης δε μπορεί να σε προσλάβει με ΙΚΑ (ούτε ένσημα στο ΙΚΑ,ούτε υγειονομική περίθαλψη), αλλά πρέπει να σου πληρώνει το ταμείο στο οποίο είσαι ασφαλισμένος. Αυτό ουσιαστικά στηρίζεται στο νόμο 2084 ο οποίος λέει ότι δε μπορείς να είσαι γραμμένος σε παραπάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία.

Εναλλακτικά αν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία μπορείς να δουλεύεις με απόδειξη παροχής υπηρεσιών όπου ο εργοδότης δε σε πληρώνει σα μισθωτό (άρα δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει εισφορές στο ΙΚΑ), και το ταμείο σου το πληρώνεις μόνος σου.

*Αυτό το τελευταίο μου πρότειναν από μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, καθώς και εγώ είμαι άνεργη και δεδομένης της κατάστασης ψάχνω και σε άσχετο αντικείμενο....

 

Ελπίζω να βοήθησα.........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nastasia να σε ρωτήσω κάτι ακόμα?

Στην απόδειξη παροχής που θα τους κόβεις τι θα γράφεις στην "περιγραφή εργασίας"?

Και επίσης δεν θα πρέπει να υπογράψετε και μια σύμβαση μεταξύ σας η οποία να κατατεθεί στην εφορία? ....μπερδεύτηκα....

Link to comment
Share on other sites

nastasia πρέπει να κάνεις επέκταση δραστηριότητας στην εφορία (να προσθέσεις ΚΑΔ). Δε νομίζω να καλύπτεσαι από τους ΚΑΔ Μηχανικού για παροχή υπηρεσιών σε εταιρεία δημοσκοπήσεων...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε καλύπτεσαι με ΚΑΔ μηχανικού. Κάνεις επέκταση ανάλογα με τη θέση.

Στην περίπτωση που αναφέρω, θα έπρεπε να κάνω επέκταση (δευτερεύουσα δραστηριότητα ερευνητής). Επιπλέον με τη συγκεκριμένη εταιρεία θα υπέγραφα σύμβαση έργου.

Τελικά δεν το έκανα- για άλλους λόγους- απλά το αναφέρω σαν εναλλακτική (προφανώς όταν μπορεί να σε διευκολύνει η εταιρεία και εφόσον σε συμφέρει...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.