Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς εάν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα μηχανικοί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε τει, ιεκ κτλ;Διαβάζοντας το πληροφοριακό έντυπο λέει ότι <<Οι ενδιαφερόμενοι δε θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε χώρους άλλων επιχειρήσεων ή Φορέων>>. Δηλαδή πρέπει να είσαι άνεργος για να πάρεις την επιδότηση;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στη σύμβαση εργασίας είσαι μισθωτός αν δεν κάνω λάθος, σωστά? Αν ισχύει αυτό, αυτή αποτελεί εξαρτημένη σχέση εργασίας οπότε αποκλείεσαι..

 

Τώρα για το πώς ερμηνεύει ο ΟΑΕΔ, την, κλασσική για τους μηχανικούς, τυπικά μη εξαρτημένη σχέση εργασίας, όσων εργάζονται με ΑΠΥ σαν υπάλληλοι, ίσως ξέρει κάποιος άλλος συνάδελφος..

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εργάζομαι ως ωρομίσθιος εργαστηριακός συνεργάτης σε ιεκ και τει με ελλιπή προσόντα οπότε δεν έχω σταθερό μισθό αλλά πληρώνομαι με βάση τις ώρες που διδάσκω. Το πρωί που ρώτησα στον υπεύθυνο του προγράμματος στον οαεδ μου είπε ότι μάλλον δεν μπορώ να μπω στο πρόγραμμα χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος. Ίσως κάποιος συνάδελφος με ανάλογη εμπειρία θα μπορούσε να δώσει απάντηση στο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια μπορει καποιος να γραψει η να σκαναρει το χαρτι με τα διακιολογητικα που χρειαζονται στον επιτοπιο ελεγχο;;Εχει περισσοτερα απο αυτα που γραφει στο ενημερωτικο φυλλαδιο και δεν το εχω μαζι μου.οποιος μπορει ας κανει ενα κοπο...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιος από εσάς που έχει υπαχθεί στο πρόγραμμα και παράλληλα διαθέτει και εργοληπτικό πτυχίο;

Γιατί στο πληροφοριακό έντυπο του προγράμματος αναφέρει τα εξής:

"Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα όσοι δημιουργούν επιχείρηση με δευτερεύουσα δραστηριότητα η οποία δε συνάδει με το στόχο του προγράμματος όπως π.χ. μηχανικοί οι οποίοι ως δευτερεύουσα δραστηριότητα δηλώνουν Εργολάβοι, Υπεργολάβοι Οικοδομικών εργασιών"

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!!

 

Είμαι στην φάση της προέγκρισης, η οποία βγήκε από 16/11 και περιμένω από μέρα σε μέρα να με πάρουν τηλ για τον έλεγχο. Στο γραφείο συστεγ'αζομαι με μία Πολιτικό μηχανικό, η οποία περιμένει κ αυτή τον έλεγχο. Σε περίπτωση συστέγασης, πρέπει να προσέξουμε κάτι, υπάρχει περίπτωση να μας απορρίψουν για αυτό τον λόγο?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά....

Περιμένω την α' δόση και σας ενημερώνω ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν! Εμένα μου κάναν την Τρίτη έλεγχο και μου παν πως τα χρήματα τα μπουν ως τα Χριστούγεννα....Είδωμεν....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ακόμα περιμένω...απ 'οτι με ενημέρωσαν μάλλον κατά τις 15-16 ο έλεγχος...

Ελπίζω να βάλουν τα λεφτά ως το τέλος του χρόνου, γιατί το επόμενο έτος θα έχω πρόβλημα με τα έσοδα και τον φόρο...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Συγγνώμη εκ των προτέρων για τις πολλές ερωτήσεις που θα κάνω.

 

Ρώτησα και εγώ το ΟΑΕΔ της περιοχής μου και με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα τρέχει ακόμα. Παρά το γεγονός ότι ζήτησα βεβαίωση συμμετοχής όπως αναφέρει το πληροφοριακό έντυπο η υπάλληλος δεν μου την έδωσε και μου ζήτησε πρώτα να κάνω ηλεκτρονικά την αίτηση . Αν και επέμεινα δεν το συζήταγε καθόλου.

 

Την Δευτέρα θέλω να πάω στην εφορία να κάνω έναρξη. Χαρτιά και σφραγίδες τα έχω ετοιμάσει απλά έχω μερικές απορίες

 

1) Είμαι μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής και το πρόβλημα μου υπάρχει στα ποια ΚΑΔ πρέπει να δηλώσω για το έγγραφο Μ2. Οκ να δηλώσω το γενικό του μηχανικού. Υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αν δηλώσω ΚΑΔ για ανάπτυξη λογισμικού ή σχεδιασμό ιστοσελίδων ή για επισκευή υπολογιστών γιατί συνήθως αυτές είναι οι δουλείες που κάνω . Τώρα μελέτη ως μηχανικός Η/Υ μικρά τα περιθώρια να κάνω όπως είναι το τοπίο με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Μια επιλογή είναι να κάνω τον Κινέζο και να γράφω διάφορα στις αποδείξεις άλλα υπάρχει κάποια εμπειρία σε τέτοιο θέμα.

 

2) Το ξεπερνάμε αυτό. Αν τελικά υπάρξει η προέγκριση θα πρέπει να βάλω 6.000 από την τσέπη μου αν κατάλαβα καλά και να περιμένω μερικές μέρες για τον έλεγχο και αν όλα πάνε καλά να πάρω τις πρώτες 5000.

 

3) Απλά μερικές απορίες για τα έξοδα. Αγορά επιστημονικών βιβλίων δικαιολογείται ; Εγκατάσταση air condition στο γραφείο ; (Στο έντυπο διαβάζω γενικά για εξοπλισμό και λειτουργικά έξοδα)

 

4)Για το λογισμικό που αγοράζουμε . Μπορώ να αγοράσω λογισμικό εκτός ειδικότητας μου ή ελέγχεται και αυτό . Ας πούμε ενδιαφέρομαι να αγοράσω πρόγραμμα για ηλεκτρομηχανολογικά . Μπορώ; Τι γίνεται με τα προγράμματα που τα αγοράζω από το εξωτερικό;

 

5) Τώρα που αναγκάζομαι σε έναρξη στο τέλος του χρόνου τί γίνεται με τα έξοδα που θα γίνουν το 2010 ενώ η επιδότηση θα μπεί πιθανόν το 2011;

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.