Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Κανεις δεν ξερει τι μπορει να λεει το νεο πληροφοριακο εντυπο οταν αυτο ανακοινωθει για παραδειγμα το 2012. Και εννοω οτι για παραδειγμα μπορει να γραφει οτι μπορουν να λαβουν μερος οσοι εχουν κανει εναρξη επαγγελματος απο 1-1-2012 με αποτελεμσμα να απορριπτεσαι αν κανεις τωρα εναρξη που εχουμε 2011. Κατι αναλογο εγραφαν και στο πληροφοριακο εντυπο του 2009 . Οποτε καταλαβαινεις οτι υπαρχουν πολλα ρισκα ( τα οποια δεν μπορω να αναφερω παλι εχουν γραφει διασπαρτα σε διαφορα προηγουμενα posts ) που εχεις να παρεις για αυτο το προγραμμα .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά τι γίνεται με την επιδότηση;

Έχουν πάρει πολλοί γνώστοί μου.

Ισχύει ακόμα; Θα πάρω πτυχίο τον Σεπτέμβρη αλλά άκουσα πως δεν ισχύει πλέον και ξενέρωσα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα ήταν του 2009 και έκλεισε φέτος τον Ιούνιο. Είναι πάντως πιθανό να εμφανιστεί καινούργιο παρόμοιο πρόγραμμα μιας και η Ευρώπη θέλει "ανάπτυξη" στην Ελλάδα. Μακάρι...!

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς εάν στο παλιό έντυπο υπήρχε όρος για κάποιον που έκανε έναρξη πρίν το 2009 όμως στο μεσοδιάστημα (ημέρα έναρξης έως λήξη μεταπτυχιακών σπουδών π.χ εστω ότι έληξαν το 2010)παρακολούθησε μεταπτυχιακό?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Ήρθαν , έγινε ο έλεγχος και μετά πήγα ΟΑΕΔ και έκοψα τιμολόγιο για την 1η δόση. Μέχρι τέλη του μήνα για έχει γίνει η κατάθεση.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά θα σας πω τι έγινε σήμερα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

 

Πήγα σήμερα στον ΟΑΕΔ να υποβάλω τα χαρτιά μου για τη δεύτερη δόση και μου είπαν ότι δεν έπρεπε να πάρω από την αρχή μέρος στο πρόγραμμα γιατί κάνω μαθήματα Πληροφορικής και στην έναρξη φαίνεται εκτός των άλλων κι Εκπαίδευση μέσω Υπολογιστή.

 

Λοιπόν είμαι Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής είναι σοβαροί να μου λένε ότι δεν μπορώ να κάνω μαθήματα Πληροφορικής επειδή δεν είμαι δάσκαλος κι επειδή αυτό δε συνάδει με τους στόχους του προγράμματος (στόχοι=ο νεός επιστήμονας να ασκεί το επάγγελμά μου)...

 

Δηλαδή να κάνω μαθήματα Πληροφορικής στο γραφείο μου δεν είναι το επάγγελμάμου;

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει...

Link to comment
Share on other sites

@ Jakson γράψε λάθος. Την προκαταβολή ήθελα να γράψω.

 

@ kingjerry έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Είμαι στην ίδια θέση με σένα μόνο που την έψαξα τη δουλειά και δεν δήλωσα ΚΑΔ εισηγητή κλπ. Τώρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο δικηγόρο. Το θέμα είναι πως από τη στιγμή που σε εγκρίνανε αρχικά είναι δικό τους θέμα και δεν μπορούν να σου ζητήσουν λεφτά πίσω.

 

Η λογική τους είναι πως το πρόγραμμα προωθεί μεταξύ άλλων γραφεία μηχανικών και σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες εκπαίδευσης.

 

Για τον ΟΑΕΔ το γεγονός πως μπορείς να διδάσκεις πληροφορική νομιμότατα δεν τους νοιάζει. Γιατί μην ρωτάς απλά είναι το μπ***ο το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

@kostas_super_3

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει αυτό να το δω κάπου γραμμένο έτσι δεν είναι; Δε θα πρέπει να υπάρχει κάποια εσωτερική εγκύκλιος ή κάτι τέτοιο;

Διαφορετικά σύμφωνα με την προκύρυξη που βγήκε δεν υπάρχει κάπου αυτός ο περιορισμός...

Η προκύρυξη λέει να ασκώ το επάγγελμά μου και το επάγγελμά μου εκτός των άλλων να παρέχω κι εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες...

?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά υπάρχει ένα μπέρδεμα εδώ.

Λόγω των σπουδών σου μπορείς να ασκήσεις διάφορα επαγγέλματα. Το πρόγραμμα επιδοτεί μόνο αυτό του μηχανικού και όχι του διδάσκοντα.

 

Επίσης θεωρούν πως αν παράλληλα με το μηχανιλίκι είσαι και καθηγητής δεν εκπληρώνονται οι στόχοι του προγράμματος.

Αυτό το θεωρώ κουφό διότι όπως λέμε και στο χωριό μου "κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά".

Το θέμα είναι το εξής.

 

Εσύ αποφάσισες με τι θες να ασχοληθείς. Άνοιξες ΚΑΔ κλπ και έκανες και μία αίτηση στο πρόγραμμα.

 

Αν όταν έκανες την ηλεκτρονική αίτηση είτε τον ΚΑΔ που αφορά υπηρεσίες εκπαίδευσης και σε δέχθηκαν τότε προφανώς ή τους ξέφυγες ή ήταν άσχετη η υπάλληλος.

 

Στα κεντρικά του ΟΑΕΔ υπήρχαν διάφοροι υπάλληλοι που έλεγχαν τις αιτήσεις και συνήθως μία αίτηση περνούσε από 2-3 πριν πάει επιτροπή.

Ο ένας πχ έλεγχε την πληρότητα ο άλλος τους ΚΑΔ και ο άλλος τα στοιχεία (ΑΦΜ , ΑΔΤ κλπ).

 

Τώρα προφανώς ο υπάλληλος του τοπικού ΟΑΕΔ ανακάλυψε πως έχεις ΚΑΔ εκπαίδευσης (ίσως από κάποια ΑΠΥ) .

 

Αν και είμαι μαζί σου όπως σου είπα φοβάμαι πως στην καλύτερη περίπτωση δεν θα πάρεις την επόμενη δόση. Στην χειρότερη θα σου ζητήσουν ίσως πίσω λεφτά που πήρες.

 

Δεν είμαι όμως εγώ ο κατάλληλος να σου απαντήσει και γενικά κανένας άλλος εδώ μέσα. Πάνε σε δικηγόρο και μίλα και με το λογιστή σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.