Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βαφές για παιδικό δωμάτιο-"Οικολογικά" χρώματα


Recommended Posts

Για εσωτερικούς χώρους δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, πάντως έχω βάψει 2 φορές κάγκελα με τα χρώματα της Kraft, και στο χρόνο πάνω, αν έβρεχε πολύ, ξαναχρειάζονταν φρεσκάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για εσωτερικούς χώρους δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, πάντως έχω βάψει 2 φορές κάγκελα με τα χρώματα της Kraft, και στο χρόνο πάνω, αν έβρεχε πολύ, ξαναχρειάζονταν φρεσκάρισμα.

 

αυτό που αναφέρεις φυσικώς δεν γίνετε. Οι εποξειδικές και πολυουρεθανικές βαφές σφραγίζουν απο το περιβάλλον. Οι βαφές των μετάλλων είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία που απαιτεί γνώσεις και προδιαγραφές. Να μην ξεχνάμε οτι οι βαφές είναι το top coat και η πραγματική προστασία παρέχεται απο το υπόστρωμα under coat. Το under coat δεν είναι το αστάρι (primer).

 

Βασική λοιπόν αρχή προστασίας μετάλλων είναι να υπάρχει αστάρι + υπόστρωμα + υπόστρωμα + βαφή. Αν θέλεις μιλάμε πάντα για 4 στρώματα κατ' ελάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα σας,

 

Θα ήθελα να αγοράσω οικολογικά χρώματα για την βαφη παιδικού δωματίου αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού. Είναι η πρώτη φορά που το ψάχνω και ομολογώ οτι είναι άλλος ένας τομέας (μετά την διατροφή, έπιπλα σπιτιού κλπ είδη) στον οποίο υπάρχουν πολλές χημικές βλαβερές ουσίες τις οποίες "κρύβουν" έξυπνα ή απλά εμείς δεν είμαστε ενημερωμένοι. Απο όλες τις εταιρίες που ειπώθηκαν και απο ψάξιμο στο internet, μου άρεσε πολύ ως φιλοσοφία η yolo η οποία έχει πραγματικά ωραίες αποχρώσεις αλλά δεν βλέπω να μπορώ να τα προμηθευτώ σε Ελλάδα τα χρώματα τους (μένω Αθήνα). Το Natura της Benjamin Moore απο οτι μου είπε η εταιρία που επικοινώνησα μαζί τους δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά μόνο στην Αμερική. Το μόνο που βρήκα είναι το Harmony της Sherwin-Williams αλλά εάν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια απόχρωση απο οτι κατάλαβα τότε η σύνθεση του χρώματος αλλάζει και δεν είναι οικολογική μιας και στην πρόσμιξη θα μπουν χρωστικές έτσι δεν είναι; Οπότε θα πρέπει να επιλέξουμε μόνο λευκό χρώμα. Οπότε, στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε κάποια δωμάτια χρωματιστά και όχι λευκά, ποια εταιρία θεωρείται οτι είναι "ασφαλέστερη" όσο γίνεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ το μόνο προϊόν διαθέσιμο στην Ελλάδα που βγαίνει όμως αποκλειστικά σε ανοικτές αποχρώσεις είναι το Abolin Active Cool με τιμή δήλωσης VOC= 5g/lt. To Ευρωπαϊκό όριο για εσωτερικούς χώρους είναι τα VOC<= 40g/lt. Περισσότερες πληροφορίες εδω

Link to comment
Share on other sites

κ. Ροδόπουλε κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι λινκ που είχες ποστάρει σχετικά με θεωρία βαφών, εγκυκλοπαίδεια βαφών και κάτι τέτοια σχετικά. Μήπως μπορείς να τα ξαναποστάρεις?

Ψάχνω σημείιο εκκίνησης για επιμόρφωση πάνω στο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα, έχει καποιος σας άποψη για τα χρωματα της Johnstone's Trade? μου προτειναν το Acrylic Durable Matt αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πολλές πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτησω σχετικά με τα οικολογικα της VERNILAC.... Να τα χρησιμοποιησω για δωματιο νεογεννητου ? Τη γνωμη και τις γνωσεις σας παρακαλω!!

 

Edited by ασχετη
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.