Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία στην κατασκευή τοιχοποιϊας για συρόμενο κούφωμα


Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

 

Είμαι νέα μηχανικός και έχω μία απορία στην κατασκευή τοιχοποιϊας. Οι κολώνες σε μια παλιά οικοδομή είναι 20σαρες.Θέλω να έχω συρόμενα κουφώματα μέσα στον τοίχο και στο υπόλοιπο μήκος του τοίχου μόνωση. Μπορώ από τη μέσα πλευρά της κολώνας να προσθέσω ενα τούβλο, ώστε ο τοίχος να γίνει 0,25μ?Είναι ασφαλές? Θα προκύψει κάποιο πρόβλημα?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

Για να κατασκευαστεί το συρόμενο χρειάζεται πάχος τοίχου, στις συνήθεις κατασκευές, 33εκ.περίπου.8εκ x 2 =16 εκ(πάχος δύο τούβλων), 3εκ x 2 = 6εκ (πάχος δύο κομματιών φελιζόλ = μόνωση).33-22=11εκ που είναι το μικρότερο νομίζω απαιτούμενο διάκενο για να χωρέσει ο οδηγός του αλουμινίου.Θεωρητικά αυτό που λες μπορεί να γίνει και έχει γίνει, όμως θεωρώ ότι είναι λίγο επισφαλές γιατί σε ενδεχόμενο κούνημα (σεισμό) μπορεί ο "νέος" τοίχος να αποκολληθεί και να πέσει, αφού δεν θα είναι πακτωμένος και δεν θα έχει πρόσφυση με τις 20άρες κολώνες. Ενδεχομένως συρόμενα εξωτερικά?αλά παλιά!στα οποία όμως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της διάρρηξης!!ότι μπαίνει από έξω, εύκολα ανοίγει από έξω.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το κάνεις όπως λες. Εκεί που τελειώνει ο πρόσθετος τοίχος (ή αν έχεις κάπου γωνία) μπορείς να κατασκευάσεις έναν οπλισμένο λαμπά ώστε να τερματίσει ο τοίχος πάνω του (κατά προτίμηση τα σίδερα να πακτωθούν στις πλάκες άνω-κάτω)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Παναγιώτα

προσοχή στο διάκενο διοτι noutsaki πολύ σωστά απάντησες ότι τα 11 εκ ειναι το ελάχιστο που πρέπει να φήσουμε, συνήθως 15 ειναι αυτό που χωράει τισ περισότερες σειρές αλουμινίου

 

επίσης ο λαμπάς ειναι η καλύτερη λύση

 

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το κενό στο τοίχο για τα χωνευτά εξαρτάται από τον τύπο της κατασκευής που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (τζάμι, τζάμι+σήτα, τζάμι+σήτα+παντζούρι) αλλά και από την τεχνολογία. πχ για θερμοδιακοπτόμενα μπορεί να φτάσουμε και τα 19,5cm. Δες περισσότερες πληροφορίες. Για την κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να δεις τον τεχνικό κατάλογο της εταιρεία κουφωμάτων που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Σε περίπτωση εξωτερικού τοίχου γυψοσανίδας - τσιμεντοσανίδας, πρέπει να χρησιμοποιηθεί διπλός σκελετός (δύο μεταλλικοί οδηγοί, με διάκενο μεταξύ τους) ώστε να περάσει το συρόμενο κούφωμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.