Μετάβαση στο περιεχόμενο

EPOCH 25 RTK, καλό για ΕΓΣΑ με τα Ηαττ ομως τι γίνεται?


Recommended Posts

συνάδελφε atsimeri

δηλαδή εμείς που δεν είχαμε-έχουμε GR3 δέν δουλεύουμε σωστά?????

ο μετασχηματισμός συντεταγμένων στα χειριστήρια είναι πολύ παλαιά υπόθεση

ακόμη και πρίν 12 χρόνια υπήρχε αυτή η δυνατότητα

για τα θέματα τών μετασχηματισμών θα βρείς εκτενείς αναφορές στο φόρουμ

για περισσότερα και ουσιαστικότερα αναζήτησε

"Φωτίου - Πικριδάς, Μετασχηματισμός δικτύων GPS στα ελληνικά γεωδαιτικά συστήματα αναφοράς"

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα οτι ανάμεσα στα 2 που ανέφερα το GR3 δίνει τη δυνατότητα να κρατήσεις το συντελεστή κλίμακας στο 1. Αυτά είδα. Αυτά λέω. Δεν ξέρω τι κάνουν τα Trimble ή τα Sokkia ή τα South κλπ. Προφανώς ο καθένας κάνει τις δοκιμές του πρώτα και μετά εμπιστεύεται το όργανο.

Ωστόσο ακούστηκε ειρωνικό το σχόλιο. Τέλοσπάντων. Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο για μετασχηματισμό σε Hatt περιμένουμε να μας διαφωτίσεις

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε atsimeri

ουδέποτε ειρωνεύτηκα κάποιον,αν έτσι το εξέλαβες κάνεις λάθος

απλά επισημαίνω κάποια πράγματα

για γεωδαιτική ακρίβεια το άρθρο που γράφω παραπάνω καλύπτει τις απαιτήσεις

γιά τις τρέχουσες εργασίες όλοι οι γνωστοί οίκοι έχουν κατάλληλα ενσωματωμένα λογισμικά (localization,one step,two step,7-parameters κ.ο.κ)

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Θεοχάρη,

δεν εξέλαβα κάτι λάθος και ούτε έχω σκοπό να μιλάμε μέσω του φόρουμ με Post reply. Απλώς απαντώντας σε μια απορία ενός ανθρώπου πάνω στη χρήση του Epoch25 για Hatt παρέθεσα τη δική μου εμπειρία και αυτά που δούλεψα και πρότεινα μια λύση. Εσύ αντιθέτως έσπευσες να πεις οτι εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστά αυτά που λέω και με παρέπεμψες στο paper των κων Φωτίου και Πικριδά για να το διαβάσω γιατί υπέθεσες οτι δεν ξέρω.

 

Πρώτα από όλα αυτά που λέμε είναι ελάχιστα γνωστά και προφανώς εντελώς άγνωστα στο συνάδλεφο που έκανε την ερώτηση. Τότε γιατί δεν τα είπες νωρίτερα και αυτόματα χρακτηρίζεις "αυτονόητα" τα γραφόμενά μου; Έχεις ξαναδεί σε άλλη απάντηση να λένε για αυτονόητα από 12 χρόνια? Αν ήταν έτσι όλοι οι μηχανικοί θα επαιζαν στα δάχτυλα το rtk σε Hatt. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Προφανώς έχεις πολύ εξοπλισμό και από διοάφορες μάρκες αλλά η εξοικείωση, το ξέρεις καλύτερα από μένα, είναι πολύ μακριά από την κατανόηση.

Επίσης η δημοσίευση των παραπάνω καθηγητών μου είναι γνωστή από τότε που γράφτηκε. Δε βλέπω πως σχετίζεται ένας μετασχηματισμός ομοιότητας στις 3 διαστάσεις με το Localization του topsurv ή το one-step του smartworx. εκτός αν μας αποδείξεις πώς κάνουν μετασχηματισμό ομοιότητας στις 3 διαστάσεις αυτές οι δύο μέθοδοι. Εγώ ανέφερα για μετάβαση από τοι ελλειψοειδές με πλάγια στερεογραφική προβολή. Εσύ? Τέλος μη βιάζεσαι να κρίνεις οποιονδήποτε συνάδελφο για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί δε γνωρίζεις τί ξέρει και πόσο έχει ασχοληθεί.

Αυτά είχα να πώ μόνο για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και για κανένα άλλο λόγο και φυσικά δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Νομίζω οτι ο σεβασμός προς όλους είναι αρχή λειτουργίας ενός φόρουμ.

Τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε atsimeri

προφανώς το Localization του topsurv ή το one-step του smartworx δεν είναι μετασχηματισμοί ομοιότητας ( απο δοκιμές Localization και με το Need σε εργασίες περιορισμένου πεδίου για Leica-Thales-Trimble και Topcon δέκτες δεν έχω εντοπίσει σημαντικές διαφορές) γιά αυτό κάνω λόγο γιά γεωδαιτική ακρίβεια, επομένως αναφέρομαι σε στατικό εντοπισμό και σε δουλειά γραφείου και όχι RTK άμεσα στο πεδίο

ουσιατικά δεν υπάρχει καμμία διαφωνία στα μηνύμτά μας και η κριτική-αναφορά αφορά λογισμικό και δέκτες και όχι πρόσωπα ιδιαίτερα όταν είναι συνάδελφος

Η λέξη συνάδελφος έχει πολυσήμαντο περιεχόμενο που πάνω απο όλα είναι (για μένα τουλάχιστον) απόλυτος σεβασμός με αυτόν που επικοινωνώ έστω και απο μακριά

 

Υ.Γ γιατί στην HATT το scale=1.000000 κανονικά δεν θέλει και αναγωγή λόγω υψομέτρου τουλάχιστον δηλ.την διόρθωση R/R +H σε περιχές με μεγάλο υψόμετρο θα πρέπει να γίνεται?????

Link to comment
Share on other sites

Από τα τεύχη μετρήσεων - υπολογισμών που έπεσαν στα χέρια μου δε θυμάμαι σε παλιές διανομές και αναδασμούς να χρησιμοποιούσαν αναγωγές των μηκών λόγω υψομέτρων. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος.

Θεοχάρη γνωρίζεις κάτι πάνω σ' αυτό;

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε kasvan

ήταν δύσκολο μα μετρήσουν μήκη παρά μόνο όσο επέττρεπε η μετροταινία και σε κάποιοες σοβαρές περιπτώσεις δίμετρη βάση

καταλαβαίνεις βέβαια ότι οι αναγωγές αυτές ελάχιστα επιρρέασαν τις εργασίες που έτσι και αλλιώς είχαν περιορισμένες απαιτήσεις ακρίβειας.

Πάντως η εξάρτηση απο το κρατικό δίκτυο (το τότε) συνεπάγεται και κλίμακα με την μέτρηση της βάσης που έγινε στο Θράσιο πεδίο και εκεί έγιναν οι αναγωγές και διορθώσεις, το δίκτυο επεκτάθηκε μόνο με γωνίες άρα σε γενικές γραμμές πρέπει-έπρεπε να γίνονται αναγωγές

πάντως γιά γεωδαιτική ακρίβεια απαιτούνται αναγωγές και διορθώσεις στα μετρούμενα μεγέθη και στην πλάγια ισαπέσουσα αζιμουθιακή προβολή (HATT)

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.