Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση κουζίνας [ψυγείο-φούρνος]


amolofos

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός για την σχετική θέση του ψυγείου και της κουζίνας.

Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής : Το ψυγείο [απλό οικιακό και όχι επαγγελματικό] λειτουργεί καλύτερα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι σε υψηλές θερμοκρασίες (όπως η εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών) --αυτό δεν το έχω επιβεβαιώσει από κάπου. Ο φούρνος [μάτια και καμπίνα] παράγουν κάποια θερμότητα.

Η θερμότητα αυτή επιδρά αρνητικά στη λειτουργία του ψυγείου;

Η λειτουργία του απορροφητήρα απάγει ικανοποιητικά την θερμότητα αυτή;

Το γεγονός ότι μεταξύ των δύο συσκευών μεσολαβεί τουλάχιστον μία σανίδα ξύλου ή μελαμίνης [το ξύλο είναι θερμομονωτικό] συμβάλει στην προστασία του ψυγείου από την θερμότητα, στην περίπτωση που αυτή δεν απάγεται από τον απορροφητήρα;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το ψυγείο αποβάλλει τη θερμότητα που απορροφά από τον εσωτερικό του χώρο στο περιβάλλον. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρειαστεί το ψυγείο για να την αποβάλλει. Άρα το ψυγείο σου θα δουλεύει κανονικά αλλά θα είναι πιο ενεργοβόρο.

Ο απορροφητήρας αν αλλάζει τον αέρα και πίσω από την πλάτη του ψυγείου θα βοηθήσει κάπως όμως επειδή τον απορροφητήρα τον σβήνουμε μετά το μαγείρεμα ενώ το σώμα της κουζίνας εκπέμπει θερμότητα ακόμα και ώρες μετά τη χρήση της δεν είναι ικανοποιητική λύση.

 

Γενικά αν μπορείς χώρια ψυγείο κουζίνα η ο χώρος του ψυγείου, όπως είπες με κάποιο χώρισμα, να μην επικοινωνεί με αυτόν της κουζίνας.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε το ψυγείο εκεί που μπαίνουν συνήθως. Ο φούρνος και η ηλεκτρική κουζίνα την απολύτως καμία επίδραση δεν έχουν στην απόδοση του ψυγείου. Αυτό που λες έχει μια θεωρητική βάση, όμως η εκλυόμενη θερμότητα της κουζίνας είναι αδύνατον να επηρεάσει του ψυγείο, διότι δεν αποτελεί θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά μια παροδική πηγή θερμότητας μειωμένης διάρκειας και σε συγκεκριμένη γεωμετρία από το ψυγείο (δεν το αγκαλιάζει). Ο χρόνος δε που η κουζίνα μπορεί να εκπέμψει κάποιο υπολογίσιμο ποσό θερμότητος προς τον περιβάλλοντα χώρο του ψυγείου είναι πολύ μικρός για να δημιουργήσει πρόβλημα στο ψυγείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.