Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόσταση κτηρίου από όριο δασικής έκτασης


pmalat

Recommended Posts

Οι επαρχιακοί δρόμοι εχουν χαρακτηριστεί με το ΒΔ 27/6-2-56, κι έχουν ανακαταταχθεί με το ΦΕΚ 293Β/95.

Άρα, είναι θεσμοθετημενοι (σε αντίθεση με τους δασικούς)

Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα δασικού δρόμου. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα σφάλματα των δασικών χαρτών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σίγουρα είναι σφάλμα  το θέμα είναι γιατί δεν τα διόρθωσαν με την αναμόρφωση που έγινε. Οπότε θεωρείς ότι δεν επηρεάζει όπως και γω,αλλά ειδωμεν 

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, Elounda said:

.. το θέμα είναι γιατί δεν τα διόρθωσαν με την αναμόρφωση που έγινε..

διότι, προφανώς, ουδείς ασχολήθηκε με αυτό

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/24/2020 at 3:14 PM, PASOLE said:

Τυχαία έπεσε το μάτι μου στο ανωτέρω και έχω να προσθέσω τα εξής γιατί έχω πάρει τα απαιτούμενα για τη σύνταξη συμβολαίων και έχω μιλήσει εκτεταμένα τόσο με Δ/νση Δασών όσο και με το Δασαρχείο (ανεξάρτητες Υπηρεσίες, αλλά απαραίτητες για τα πιστοποιητικά).
α) Αν έχουμε κυρωμένους Δ.Χ. (το σωστό είναι να λέμε "μερικώς κυρωμένους" αφού η οριστική κύρωση θα έρθει με το πέρας της εκδίκασης των ενστάσεων) εξετάζουμε όπως σωστά λες αν είμαστε στο κίτρινο περίγραμμα οπότε τότε ΔΕΝ έχουμε θέμα.
β) Αν δεν βρίσκεται στο κίτρινο περίγραμμα ακολουθούμε την κάτωθι διαδικασία γιατί ενδέχεται και πάλι να μην έχουμε θέμα. Δεν απορρίπτουμε αυτήν την περίπτωση. Βλέπουμε από την αρχική ανάρτηση τι είδους κωδικό έχει η δασική μας περιοχή που βρίσκεται εντός του γηπέδου μας. Αν είναι εν γένει και από παλιά 100% δασική (π.χ. ΔΔ, Χ κλπ) τότε δεν την υπολογίζουμε καν για ιδιωτική πόσο μάλλον περισσότερο αν δεν έχει υποβληθεί και ένσταση (αν είχε υποβληθεί πιθανόν να ήταν "λευκή" άλλωστε).
Αν όμως είναι χαρακτηρισμένη ως Α.Δ. και γενικά ως "κάτι άλλο παλαιότερα και τώρα δάσος" τότε ΑΝ έχουμε ισχυρά συμβόλαια (π.χ. κληροτεμάχιο με παραχωρητήριο και μεταγραφή αυτού, τότε ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα). Υποβάλουμε την αίτηση στη Δ/νση Δασών μαζί με 1 αντίγραφο εξαρτημένου τοπογραφικού για έλεγχο των συντ/νων της δασικής έκτασης (+ 20€ παράβολο που το πληρώνουμε ΜΟΝΟ στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι ηλεκτρονικά). Μετά, αυτό το πιστοποιητικό μαζί με 3 αντίγραφα τοπογραφικών και μεταγραμμένους τίτλους (δίνουν μεγάλη προσοχή στη μεταγραφή των τίτλων και το χρόνο κτήσης) το υποβάλλουμε στο Δασαρχείο το οποίο ελέγχει ΑΝ κάηκε στο παρελθόν η έκταση και ΑΝ διεκδικείται από το Δημόσιο. Αν όλα αυτά είναι εντάξει σου δίνουν το πιστοποιητικό (ακαΐας και μη διεκδίκησης λέγεται). Τότε αυτή η δασική έκταση πιστοποιείται και επίσημα ως ιδιωτική και συμπεριλαμβάνεται κανονικά στο εμβαδόν του γηπέδου, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει κάπου είδους οικοδομική επέμβαση εκεί. Για να είμαστε ακριβείς, μπορεί να γίνει μόνο όμως μετά από σχετική άδεια από το Δασαρχείο. Απόσταση από τα όριά της 10μ. για τοποθέτηση οικοδομής.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε επειδή έχω περάσει τη διαδικασία. Αποκεντρωμένη Περιφ. Ηπείρου και Δ.Μακεδονίας.

Υ.Γ. Εννοείται πως αν σε κάποια Περιφερειακή Ενότητα δεν έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, τότε για τη βεβαίωση αρτιότητας/οικοδομησιμότητας αναφέρουμε ότι απαιτείται ο ανωτέρω έλεγχος από το Δασαρχείο. Εκτός αν θέλει ο ιδιοκτήτης (και το πιο σωστό) να περάσει την ανωτέρω διαδικασία προτού πάρει στα χέρια του το τοπογραφικό.

 

Καλησπέρα συνάδελφε. Ερώτηση, το δασικό μέρος υπολογίζεται για την αρτιότητα και οικοδομησημότητα του γηπέδου; Έχω περίπτωση 4 στρέμματα γήπεδο , 2 γεωργικό και 2 ιδιωτικό  δασικό. Έχω αρτιότητα και οικοδομησιμότητα στα 4 στρέμματα συνολικά ;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 3/15/2011 at 9:49 PM, magellan said:

Όσον αφορα τα εκτός σχεδίου ισχύει ο 270Δ/85 και όχι ο 538Δ/1978.

Για εκτός σχεδίου πάντα η απόσταση των 10 μ ισχύει μόνο αν η δασική έκταση χαρακτηριστει ιδιωτική δασική, οπότε η επιφάνεια του δασικού τμήματος δίνει την επιπλέον κάλυψη και δόμηση που του αναλογεί στο ενιαίο οικόπεδο.

ισχύει αυτό ή όχι? Η πολεοδομία έχει άλλη άποψη.

Στο γήπεδο υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού του 2007 σύμφωνα με το οποίο ένα τμήμα έχει δασικό χαρακτήρα αλλά δεν είναι δάσος. Είναι δλδ ιδιωτική δασική έκταση. Το τμήμα αυτό συνεισφέρει ή όχι σε κάλυψη δόμηση? Εννοείται ότι το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση 10 μ από το όριο της δασική έκτασης.

Edited by nikoue
Link to comment
Share on other sites

Το τμήμα αυτό συνεισφέρει μόνο στην αρτιότητα. 

Εγγρ-9863/18-3-04 (ΔΟΚΚ) Εγγρ-9863/04

Δόμηση εκτός σχεδίου, σε γήπεδα που τμήμα τους είναι δασικό

 Μετά την ανωτέρω σχετική, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον έχει εκδοθεί πράξη τελεσιδικίας από το αρμόδιο Δασαρχείο και το δασικό τμήμα του γηπέδου σας έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιωτική δασική έκτασηη αρτιότητα του γηπέδου σας δεν επηρεάζεται από τον χαρακτηρισμό αυτό, πλην όμως το δασικό τμήμα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της εκμετάλλευσης (κάλυψη και δόμηση) εκτός εάν αφορά χρήσεις προβλεπόμενες από το Ν-998/79 .

Αυτονόητο είναι ότι το αναγειρόμενο κτίσμα τοποθετείται στο μη δασικό τμήμα του γηπέδου και σε απόσταση 10,00 μέτρων από τα όρια του δάσους.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ

 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΚΚ

  τμημα Β

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε γήπεδο 750 τ.μ (η περιοχή έχει ΣΧΟΟΑΠ) και από τις τρεις πλευρές έχει δασικό τμήμα. Το πλάτος του γηπέδου είναι 14 μέτρα και το μήκος 53. 

Υπάρχει οικοδομική άδεια του 2007 η οποία λήγει τέλος του 2024 . Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία.

Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αναθεώρηση βάση ΝΟΚ. 

(ή έστω από δύο ξεχωριστούς ορόφους που είναι η άδεια του 2007 να γίνει μεζονέτα)

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Σας ευχαριστώ.

Edited by civil910
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.