Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζώνη των 500 μ. γύρω απο οικισμούς


Recommended Posts

και εγώ συμφωνώ αλλά ο συναδελφος που εχει βγαλει την αδεια το έχει θεωρήσει με αυτό τον τρόπο

σε ευχαριστω για την γρήγορη απάντηση

Link to comment
Share on other sites

......... Μακάρι και να συνεχίσεις έτσι λεπτολογόντας!

Αυτή η μέθοδος με τις παράλληλες γραμμές συνηθίζεται ακόμη και με τις δεκαπεντάπλευρες αποστάσεις από τα όρια γηπέδου για επιλογή  της τοποθέτησης του κτιρίου. 

Πιστεύεις πως το 1990 που βγήκε η  Ο.Α. υπήρχε το autocad, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι,  με την ευκολία που έχεις εσύ σήμερα,  να σχεδιάζουν παράλληλες ευθείες στα 500μ??

Εσύ τελικά θέλεις να είναι μέσα ή όχι???

Εγώ πάντως που ίσως είμαι από τους περισσότερο αυστηρούς, εδώ στο φόρουμ, λέγω καθαρά πως είναι εντός. 

Μακάρι να ήταν όλες οι περιπτώσεις σαν και αυτή. Μακάρι!! 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να δώσω ένα σωστό σχέδιο και η πολεοδομία δεν καταλαβαίνει καν τι λέω. Το 1990 δεν ήταν διαδεδομένο το autocad αλλά από τον 1:5000 θα μπορούσε να μετρήσει την απόσταση από το αγροτεμάχιο μέχρι το όριο του οικισμού και να δει ότι είναι άνω των 500 μ. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστή η απάντηση του συναδέλφου nbr

Είμαι βέβαιος ότι το πάχος της γραμμής του ορίου του οικισμού + η γεωαναφορά + εκτιμήσεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες της διαφοράς που προκύπτει. Υπενθυμίζω ότι στα όρια των οικισμών υπάρχει το διάγραμμα, η περιγραφή και η αεροφωτογραφία. Σε αρκετές ΥΔΟΜ η περιγραφή δηλ. το λεκτικό υπερισχύει των άλλων. Τα θέματα αυτά τέλος πρέπει να ερμηνεύονται προς το συμφέρον του πολίτη

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα κοινής λογικής. Ο νομοθέτης που αναφέρεται σε απόσταση από όριο συνήθως μιλάει για μια απλή ευθεία γραμμή που είναι η συντομότερη γιατί έχει συμβολαιογραφική σαφήνεια. Το αν απαιτείται autocad για να κάνει offset ο Μηχανικός είναι επουσιώδες (πανεύκολα κάνει και με το χέρι σε περιπτώσεις αλλά άλλο θέμα αυτό).

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, curzondax said:

Νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα κοινής λογικής. Ο νομοθέτης που μιλάει για απόσταση από όριο συνήθως μιλάει για μια απλή ευθεία γραμμή που είναι η συντομότερη γιατί έχει συμβολαιογραφική σαφήνεια. Το αν απαιτείται autocad για να κάνει offset ο Μηχανικός είναι επουσιώδες (πανεύκολα κάνει και με το χέρι σε περιπτώσεις αλλά άλλο αυτό).

Οπότε εσύ θεωρείς ότι είναι εκτός ζώνης; 

Link to comment
Share on other sites

Δε θα σου πω τι να κάνεις, και ίσως δεν γνωρίζω κάποια διάταξη που το αποσαφηνίζει, αλλά αν είναι ανοιχτό σε ερμηνείες είναι πιστεύω προφανές ότι περισσότερο κλίνει προς το να θεωρείται με βάση τη συντομότερη ευθεία γιατί αυτό θα ήταν το πιο σαφές συμβολαιογραφικά.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, curzondax said:

Δε θα σου πω τι να κάνεις, και ίσως δεν γνωρίζω κάποια διάταξη που το διασαφηνίζει, αλλά αν είναι ανοιχτό σε ερμηνείες είναι πιστεύω προφανές ότι περισσότερο κλίνει προς το να είναι η συντομότερη ευθεία γιατί αυτό θα ήταν το πιο σαφές συμβολαιογραφικά.

Και εγώ σα λογική συμφωνώ μαζί σου γιατί οποιοσδήποτε θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να μετρήσει την απόσταση του αγροτεμαχιου από το όριο του οικισμού και να τη βρει πάνω από 500. Σε ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Η μεθοδος offset προφανώς είναι λάθος.
Και έναν καλό μαθητή Λυκείου να ρωτήσεις , γύρω από την γωνία ένα κυκλικό τόξο θα χαράξει.
Δεν είναι ανοικτό σε ερμηνείες το θέμα.

Αλλά εγώ στέκομαι σε αυτό που λέει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ.
Με διαφορά 0,89μ τι ακρίβεια έχει το όριο οικισμού ,  και τι ακρίβεια να έχει ένα κλιμακόμετρο πάνω στο 5άρι ? Εκεί ίσως να σώζεται η παρτίδα.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.