Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ζώνη των 500 μ. γύρω απο οικισμούς


Recommended Posts

δες αυτο το εντυπο τι ζηταει για τα εκτος σχεδιου

 

και, συμπληρωματικα, και  αυτο

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/7713

εντυπο ααγης.pdf

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεωτεμάχιο 6 περίπου στρεμμάτων έχει προκύψει από αγορά τριών μικρότερων όμορων αγρών κατά τα έτη 1996 έως 2016, τα οποία έχουν παλαιότερα συμβόλαια.

 

Και: α) Βρίσκεται εκτός σχεδίου, εντός ακτίνας 800μ. από το κέντρο στάσιμου οικισμού κάτω των 500 κατοίκων χωρίς εγκεκριμένο όριο οικισμού, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είναι δημότης. β) Επιπλέον ο οικισμός έχει στην κεντρική περιοχή του ρυμοτομικό σχέδιο με Β.Δ. του 1882 (19ος αιώνας) με συνημμένο σκαρίφημα τιτλοφορούμενο «διάγραμμα ρυμοτομίας του κεντρικότερου μέρους της Κωμοπόλεως…» , το δε γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός ακτίνας 500μ. από οποιοδήποτε σημείο του σκαριφήματος αυτού – το σχετικό ρυμοτομικό Β.Δ. «αναθεωρήθηκε» (κατ’ ουσίαν επαναδιατυπώθηκε το σκαρίφημα με μεγαλύτερη ακρίβεια) σε ΦΕΚ του 2005...

 

Το ερώτημα είναι, για τους όρους δόμησης ισχύουν τελικά οι προβλέψεις περί στάσιμων, περί ζώνης των 500μ., ή περί εκτός σχεδίου δόμησης; Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας, χωρίς πολλή σκέψη ισχυρίστηκε πως ισχύουν οι τελευταίες (και δη πολύ δυσμενέστερες), και πως το σκαρίφημα του Β.Δ. δεν δείχνει συγκεκριμένο όριο οικισμού και εν τέλει δεν έχει καμία ισχύ ή συνάφεια με το θέμα... Εσείς συνάδελφοι τι λέτε;

 

Ευχαριστώ. Καλή χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκεσαι εκτός σχεδίου, εντός ζώνης και ακτίνας στάσιμου.

Για να είσαι όμως εντός ζώνης και να είναι αυτό αξιοποιήσιμο πρέπει κάποιο από τα αγροτεμάχια να έχει έκταση πάνω από 2 στρ. πριν το 1977. Αλλιώς δεν έχει νόημα μένεις μόνο με το εκτός σχεδίου.

 

Για αρχή μελέτησε τα παρακάτω ...

Εγκύκλιοι Ζώνης οικισμών.pdf

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Έχω να συμπληρώσω ότι σήμερα για τη ζώνη ισχύουν (μετά από μια μικρή "περιπέτεια" κατάργησης και επαναφοράς σε ισχύ) οι πολύ αναλυτικές διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 25 του Ν.2508/97, όπως αυτές έχουν αντικατασταθεί από την παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.3044/02. Στην εν λόγω διάταξη έχουν ενσωματωθεί και αποσαφηνιστεί όλες οι κατά καιρούς οδηγίες που είχε δώσει το υπουργείο που επισύναψε ο kan62.

 

Ειδικά για την περίπτωσή του "soullis", προβλέπεται ότι "Οι διατάξεις του Αρθ-14 του ΝΔ/17-7-23 έχουν εφαρμογή: .... β) σε ρυμοτομικά σχέδια εγκεκριμένα με τις διατάξεις του ΝΔ/17-7/16-8-23 ή με τις προγενέστερες του ΝΔ αυτού διατάξεις ..."

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους 

παρακολουθώ το σιτε καιρό και με έχει βοηθήσει πολύ. Πρώτη φορά διατυπώνω ερώτηση όποτε συγχωρήστε αν κάνω κάτι λάθος.

Έχω ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου εντός ζώνης και δεν υπάρχει ΖΟΕ ούτε βρίσκεται σε περιοχή νατούρα.

Το αγροτεμάχιο είναι κλήρος εκ διανομής με εμβαδό 4500τμ εντός του αγρού υπάρχουν κτίσματα τα οποία δεν έχουν άδεια αλλά εξαιρούνται κατεδάφισης ώς προ του 1955.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες θέλουν να κατατμήσουν τον αγρό σε δύο ίσα μερίδια από 2250τμ όπου στο ένα θα είναι τα κτίσματα και το άλλο ακάλυπτο με συμβολαιογραφική πράξη.

Επιτρέπεται να μετατρέψω ένα άρτιο αγρό με κτίσμα σε μή άρτιο???

Link to comment
Share on other sites

δλδ

"αυτοι" θελουν

 

να παρουν εναν αγρο αρτιο και οικοδομησιμο

και να τον καταστρεψουν...

 

τεσπα

"περι ορεξεως¨...

 

πρωτα θα κανουν τακτοποιηση

[εκτος εαν δεν απαιτειται]

 

και μετα διανομη

Link to comment
Share on other sites

Η ζώνη των 500μ. γύρο από οικισμό είναι μία παρέκκλιση της εκτός σχεδίου δόμησης. Απλώς δίνει την δυνατότητα σε γήπεδα που έχουν 2000 μ2 να είναι οικοδομήσιμα (πρέπει όμως να υπάρχουν με αυτή την μορφή από το 1977). 

Σήμερα έχεις ένα άρτιο- οικοδομήσιμο γήπεδο (με τόσο παλαιά κτίρια που αύριο ..μεθαύριο.......) και θέλεις, όπως σου είπε και ο Δημήτρης, να το καταστρέψεις !!

 

Η κατάτμηση (που πριν από 3-4 χρόνια δεν θα μπορούσε να γίνει σαν κληροτεμάχιο που είναι) θα έχει ημερομηνία 2018 και επομένως από εδώ και στο εξής θα είναι μόνο για.... κρεμμυδάκια, που εμένα φυσικά και  με ικανοποιεί, γιατί μ' αρέσουν τα κρεμμυδάκια. 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, θα πρέπει ο μηχανικός (ανεξάρτητα από το τι θέλουν οι ιδιοκτήτες) να τους συμβουλέψει σωστά (όχι κατάτμηση, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν) και να επιμείνει σε αυτό.

Διότι υπάρχει περίπτωση να του επιρρίψουν ευθύνες στο μέλλον.

Και, αν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, επιμείνουν στην άποψή τους, ας κάνει στο τέλος ό,τι του ζητούν

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι, τα διαβασα όλα και θελω να κανω μια ερωτηση

Κατι που ισχύει για όλους τους οικισμούς της Σαμοθράκης .

Καταρχάς για το προ του 23. Η απογραφή του 28 που βρηκα στο ιντερνετ δεν αναγραφει οικισμους . Λέει μονο τον πλυθησμό της νήσου. Δεν ξερω εάν εχω λάθος αρχείο. Εάν υπάρχει καποια πιο αναλυτική βάση και μπορουσατε να με κατευθύνετε θα ήμουν ευγνώμων

Επειτα, τα όρια των οικισμών ορίστηκαν με το 1283Δ/31.12.1986 ΦΕΚ. Τα ορια αυτά περιλαμβανουν ένα γραφικό σχήμα και ένα λεκτικό . τα οποία δεν συνάδουν βεβαια πάντα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία έαν υπάρχει συνεκτικό τμήμα ή κάποιο όριο για το προ του 1923 τμήμα.  Παλαιότερα γνωρίζω ότι εκδίδοταν άδειες για γηπεδα εντός της ζώνης των 500μ ,μετρώντας συνηθως τις αποστάσεις από  την πλατεία η την Εκκλησία του οικισμου. Σημερα από όσο μου είπαν από την ΥΔΟΜ δεν αναγνωρίζουν τετοια ζώνη .

Θα ήθελα την γνώμη σας εάν όντως θα πρεπει να λαμβάνουμε υπόψη αυτή τη ζώνη ή όχι. Και αν ναι πως θα μπορούσαμε να την ορίσουμε εφόσον δεν υπάρχουν σίγουρα άλλα στοιχεία .

 

Και μια τελευταία ερώτηση. Καθώς υπάρχει εκτεταμενη κάλυψη της νήσου απο Ε.Ζ.Δ. και Ζ.Ε.Π. , εάν ισχύει η ζώνη , η κατάργηση των παρεκλίσεων απο τις ζωνες Νατουρα , καταργεί και την παρέκλιση της εν λόγω ζώνης  όπου συμπίπτουν.

ΦΕΚ 1283Δ 31-12-1986 Αποφ Νομαρχη Ι-4177.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.